از قدیم جوراب های مختلفی وجود دارد که برخی از آنان مورد استفاده قرار نمیگیرد. محبوب ترین آنها شامل جوراب های کالج، جوراب های سرپنجه، ساق کوتاه، ساق دار، بالای زانو و … میباشد.
آنچه که باید درباره انواع جوراب و تاریخچه آن بدانید
جوراب یکی از قدیمی ترین پوشش های مورد استفاده افراد است که شاید قدمت آن از لباس های دیگر نیز بیشتر باشد. این پوشش قدیمی از گذشته تاکنون تغییرات بسیاری داشته و در جنس، طرح و شکل های مختلف تولید میشود. نقش جوراب در گرم نگه داشتن پاها را نمیتوان کتمان کرد و حذف آن از استایل خود امکان پذیر نیست. همچنین در گذشته خیلی دور، جوراب علاوه بر گرم نگه داشتن، از پاهای شما در برابر ناهمواریهای زمین نیز محافظت میکرد. اگر علاقه مند به دریافت اطلاعات بیشتر درباره تاریخچه جوراب و دیگر نکات مربوط به آن هستید، تا انتهای این مطلب از بلاگ هایپر با ما همراه باشید.
بیشتر بدانید: ۱۵ نکته طلایی خوش لباسی برای مردان
همه چیز درباره تاریخچه جوراب
مسلما نمیتوانیم تاریخ دقیقی به ساخت جوراب اختصصاص دهیم اما با توجه به شواهد و مستندات، تاریخچه آن به 5000 سال قبل از میلاد مسیح نسبت داده شده است. در آن زمان، نوع جوراب و جنس آنها با این دوره بسیار فرق داشت. بعبارتی اولین جوراب ها از پوست حیوانات ساخته میشد در حالیکه امروزه جوراب از پوست حیوانات وجود ندارد. با گذشت زمان، در جوراب ها نیز تغییرات بسیاری ایجاد شد. بعنوان مثال بجای پوست حیوانات از پارچه های ابریشمی و نخی استفاده شد.
در قرن 19 در اروپا، جوراب های ساق کوتاه به ساق بلند تبدیل شد. در آن سالها، زنان جوراب های بلندی میپوشیدند که در قسمت زانو با کش بسته میشد. مردان هم جوراب هایی میپوشیدند که از کمر به پایین را پوشش میداد. پس از آن جوراب های نخی که با ماشین ساخته میشد، در دسترس خانمها قرار گرفت.
پیدایش جوراب در ایران
ناصرالدین شاه در سال 1306، برای همسر خود بعنوان سوغاتی جوراب آورد. همین امر موجب ورود جوراب به ایران و استفاده مداوم مردم ما از آن شد.
با انواع جوراب آشنا شوید
جوراب های کالج
همانطور که از نام این جوراب پیداست، معمولا برای کفش های کالج استفاده میشود. در این مدل جوراب، قسمت رویی پا مشخص بوده و پوشیده نخواهد شد.
جوراب های سرپنجه
این نوع جوراب فقط برای کفش هایی استفاده میشود که پنجه پا را پوشش داده و قسمت پشت و بغل کفش باز است. از این جوراب در کشور انگلیس به وفور استفاده میشود.
جوراب ساق کوتاه
جوراب های ساق کوتاه یکی از جوراب های محبوب در بین جوانان است. این جوراب ها معمولا تا زیر قوزک پا را پوشانده و برای کفش های اسپرت و راحتی مورد استفاده قرار میگیرد.
جوراب یک ربع
این نوع جوراب معمولا تا بالای قوزک و مقداری بالاتر از مچ پا را میپوشاند. مصرف این نوع جوراب نیز در بین جوانان، از محبوبیت بالایی برخوردار است.
جوراب ساق دار
یکی از پرمصرف ترین انواع جوراب در بین مردم، جوراب های ساق دار است. این مدل جوراب بخشی از ساق پا را نیز میپوشاند. بعلاوه این سبک از جوراب در مدل های مردانه به وفور تولید میشود.
جوراب سه ربع
جوراب های سه ربع تا نزدیک زانو را میپوشاند ولی به خود زانو نمیرسد، به همین علت آن را با نام زیر زانو نیز میشناسند. معمولا از نوع بافتنی این جوراب در زمستان استفاده میشود.
جوراب بالای زانو
از نام آن مشخص است که زانو را پوشانده ولی به قسمت ران پا نمیرسد. جوراب های ورزشی از این نوع هستند.
جوراب ساق بلند (بالای ران)
این نوع جوراب معمولا برای زیبایی و استفاده در مجالس مورد مصرف قرار میگیرد. در واقع جوراب ساق بلند جزو جوراب های فانتزی محسوب خواهد شد که در بین خانم ها از محبوبیت بالایی برخوردار است.
جوراب شلواری
این سبک جوراب مانند شلوار بوده و کل پا را میپوشاند و به دو دسته ساده و دکلته تقسیم میشود. در ادامه به شرح این دو دسته خواهیم پرداخت.
- جوراب شلواری ساده
این جوراب از کمر تا نوک انگشتان پای شما را پوشانده و تنوع رنگ و مدل در این نوع جوراب بسیار زیاد است.
- جوراب شلواری دکلته
جوراب شلواری دکلته، از ناحیه بالای سینه تا روی انگشتان پا را میپوشاند و استفاده از آن زیر لباس هاس مجلسی و نیم تنه بسیار رایج است.
ساق شلواری
ساق شلواری مانند جوراب شلواری است و بخش مچ تا انگشتان پا در آن حذف شده است. البته انواع کوتاه تر آن نیز وجود دارد.
ساق شلواری رکابدار
بخشی از این شلوار ممکن است به زیر پاشنه و پا کشیده شود. این جوراب را با نام های لگ، ساپورت و ساق نیز میشناسند.
حرف آخر
ما در این مطلب به شرح کلی تاریخچه و مهم ترین انواع جوراب آن اشاره کردیم. امیدواریم که برای شما مفید بوده و از مطالعه آن لذت ببرید. اگر قصد خرید جوراب های باکیفیت را دارید، کافیست به یکی از شعبات فروشگاه فامیلی مراجعه کنید.