در طول تاریخ، زنان بسیاری هستند که در عرصه های مختلف درخشیده و نام آنها ماندگار مانده است. ما در این مطلب به معرفی موفق ترین زنان ایرانی پرداختیم. با هایپر همراه باشید.
بیشتر بدانید: نکات طلایی برای خرید هدیه مناسب
موفق ترین زنان ایرانی
مریم میرزاخانی، ریاضیدان محبوب
مسلما نام این ریاضی دان معروف ایرانی را شنیده اید. مریم میرزاخانی، استاد دانشگاه استنفورد بوده و در سال 2014 موفق به دریافت بالاترین جایزه در ریاضیات، یعنی مدال فیلدز شد. میرزاخانی، مدرک کارشناسی خود را در رشته ریاضی از دانشگاه شریف و مدرک دکتری را در سال 2004 از دانشگاه هاروارد گرفت. این زن محبوب، متولد سال 56 بوده و در سال های ۱۹۹۴ و ۱۹۹۵، مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی را برنده شد و بعنوان اولین دانش آموز ایرانی بود که دو سال مدال طلا گرفت. متاسفانه ایشان در تاریخ 23 تیر سال 1396، به دلیل ابتلا به سرطان، در سن 40 سالگی درگذشت.
انوشه انصاری، اولین بانوی فضانورد ایرانی
انوشه انصاری، متولد ۲۱ شهریور سال ۱۳۴۵ در مشهد است. این خانم در سال 1363 به دلیل جنگ تحمیلی ایران، با خانواده خود مهاجرت کرد. همین امر، دلیل محکمی شد برای به واقعیت پیوستن رویاهای این دختر. انوشه انصاری بنیانگذار شرکت Prodea Systems بوده و در سال 2001 توانست با سود 10.8 میلیون دلاری روبرو شود. همین امر موجب ثبت اسم وی بعنوان یکی از تاجران و سرمایه داران خانم شد. همچنین ایشان اولین خانم و چهارمین فضانوردی بود که هزینه سفر به فضا را خودش پرداخت کرد.
رکسانا ورزا، از موفق ترین زنان در حوزه فناوری
خانم وزرا، متولد سال 1985 در شهر سانفرانسیسکو است. این زن در ایران زندگی نکرده اما در مصاحبه های خود از علاقه زیادش به آن صحبت کرده است. در حال حاضر، خانم وزرا در استارتاپ های شرکت معروف مایکروسافت در کشور فرانسه است که هم زمان مدیریت دو برنامه Bizspark و Microsoft Ventures را برعهده دارد.
ثریا دارابی، از کارآفرینان موفق
خانم دارابی متولد سال 1362 بوده و از موسسین وبسایت بسیار موفق Zady در حوزه مد و فشن و از اهالی فن در زمینه بازاریابی دیجیتال و تکنولوژی است. از سایت های معروف دیگری که توسط ثریا دارابی، همسر و دوستانش ایجاد شد، سایت فود اسپاتینگ (foodspotting) است. در این سایت، افراد از تمامی نقاط جهان از غذاهایی که آماده میکنند، عکس گرفته و در این سایت به اشتراک میگذارند. این خانم موفق، اطلاعات خوبی در زمینه مصرفگرایی دیجیتال و استفاده از تکنولوژی به هدف ارتقای کارایی، اعتبار و رشد دارد.
پریسا تبریز، شاهزاده امنیت
پریسا تبریز، متولد سال 1361 بوده و 35 سال دارد. این خانم از سال 2007 در شرکت گوگل مشغول به کار شد. از همان ابتدا مدیریت بخش امنیت این شرکت به ایشان واگذار شده و متخصصین تیم امنیتی گوگل تا سال ۲۰۱۱ تحت نظارت خانم تبریز به بیش از ۲۵۰ نفر رسید. وظیفه این تیم، حفاظت از موتورهای جستجوی گوگل و مرورگر گوگل کروم در برابر تهدیدات امنیتی است. هم اکنون نیز ریاست گوگل کروم در بخش مهندسی برعهده ایشان است.
ماریا خرسند، مخترع بلوتوث
ماریا خرسند متولد سال 1336 در ساری، بعنوان بنیان گذار بلوتوث در شرکت سونی اریکسون شناخته شد. او از مدیران بنام صنعت IT در سوئد و جهان است. چند وقت پیش نیز، اعضای هیئت مدیره شرکت Dell، ماریا خرسند را بهعنوان مدیرعامل این مجموعه انتخاب کردند.
مینو اخترزند، از زنان موفق در رشته مهندسی الکترونیک
خانم مینو اخترزند یکی دیگر از موفق ترین زنان ایرانی است که در سال 1335 در تهران متولد شده و در سن 17 سالگی به سوئد مهاجرت کرد. وی در رشته مهندسی الکترونیک تحصیل کرده و دارای سوابق درخشانی است. از نمونه های آن میتوان به منصوب شدن وی به عنوان مدیر کل راهآهن سوئد و معاون رئیس اداره زیرساخت های راه آهن اروپا اشاره کرد.
رکسانا مصلحی، متخصص اپیدمیولوژی ژنتیک
رکسانا مصلحی پروفسور و متخصص سرطان سینه یا همان اپیدمیولوژی ژنتیک بوده و مطالعات بسیار دقیقی در پیش آگاهی از سرطان و پیشگیری از آن انجام داده است.
ترانه رضوی، پزشک شرکت گوگل
ترانه رضوی یک پزشک معمولی نبوده و وظیفه وی حفظ سلامت کارکنان شرکت جهانی گوگل است. وی بیش از ۳۱ سال تجربه در زمینه پزشکی داشته و علاقه مند است تا روند تاثیرگذاری فناوری بر سلامت را بفهمد.
مونا جراجی، جوان ترین استادیار زن در دانشگاه کالیفرنیا
یکی از شناخته شده ترین دانشمندان و محققان ایرانی، مونا جراحی است. مونا جراحی، نشان ” استعداد برتر حرفه ای جوان سال ” را از کاخ سفید، به دلیل تحقفیقات فراوان وی در فناوری ” تراهرتز ” دریافت نمود.
فرح کریمی، اولین زن ایرانی راه یافته به پارلمان هلند
فرح کریمی متولد سال 1339، در هلند، به تحصیل در رشته مدیریت پرداخته و در سازمان های اجتماعی و بهزیستی هلند، در مدت زمان زیادی فعالیت کرده است. پس از 9 سال اقامت در هلند، به عنوان اولین زن نماینده مجلس در خارج از ایران، به پارلمان هلند راه یافت.
سخن آخر
ما در این مطلب از بلاگ فروشگاه هایپرفامیلی، به معرفی موفق ترین زنان ایرانی در جهان پرداختیم. با مطالعه این مطلب، با این زنان محبوب آشنا شوید.