ایمنی مواد غذایی در طی فراگیر شدن بیماری کوید 19

دانستنی ها
زمان مطالعه: 8 دقیقه

در حال حاضر، هیچ مدرکی دال بر این موضوع وجود ندارد که دست زدن به غذا یا مصرف مواد غذایی منجر به بیماری کوید 19 می شود. به طور عمده تصورات بر این مبناست که ویروس کرونا یا در واقع همان ویروسی که منجر به بیماری کوید 19 می شود، از طریق عطسه، سرفه و قطرات تنفسی فرد مبتلا، به فرد دیگر منتقل می شود. این احتمال نیز وجود دارد که فرد با لمس یک سطح یا شی آلوده به ویروس همچون غذا یا بسته بندی مواد غذایی و سپس تماس دادن دست آلوده به چشم، بینی و دهان این ویروس را وارد بدن خود کند و به کرونا مبتلا شود. با این وجود تصور نمی شود که این اصلی ترین شیوه ی انتشار ویروس باشد.

بسیار مهم است که پس از خرید، حمل بسته های مواد غذایی و پیش از آماده سازی غذا و صرف نمودن آن دست های خود را حداقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشوئید. چنانچه آب و صابون در دسترس نباشند، از یک ضد عفونی‌کننده ی دست که حاوی حداقل ۶۰ درصد الکل می باشد استفاده کنید. تمام سطوح دستان خود را به ماده ی ضد عفونی کننده آغشته نموده و آن ها را به هم بمالید تا خشک شوند. همواره به یاد داشته باشید که پیگیری اقدامات مربوط به ایمنی غذایی به منظور کاهش خطر ابتلا بیماری از طریق پاتوژن ها بسیار مهم و ضروری می باشد.

ایمنی مواد غذایی در طی فراگیر شدن بیماری کوید 19

خطر ابتلا به کوید 19 از طریق مواد غذایی

خطر ابتلا به کوید 19 از طریق مواد غذایی، آب آشامیدنی تصفیه شده یا بسته بندی مواد غذایی بسیار کم است

  • خطر ابتلا به کوید 19 از طریق غذایی که خودتان طبخ می نمائید یا از طریق دست زدن و مصرف غذای رستوران ها بسیار کم است. در حال حاضر، هیچ مدرکی مبنی بر این موضوع وجود ندارد که مواد غذایی عامل انتشار ویروس کرونا بوده باشند.
  • تصور می شود که خطر ابتلا به ویروس از طریق محصولات غذایی، بسته بندی مواد غذایی یا کیسه های حمل مواد غذایی بسیار کم است. در حال حاضر هیچ موردی در بین بیماران کوید 19 مشاهده نشده است که با لمس بسته بندی های مواد غذایی و خوردن غذا، به این بیماری دچار شده باشند.
  • اگرچه برخی از افرادی که در مراکز و تاسیسات تولید و فرآوری مواد غذایی کار می ‌کنند دچار بیماری کوید 19 شده اند، با این وجود هیچ مدرکی دال بر انتشار این ویروس به مصرف کنندگان از طریق مواد غذایی یا بسته ‌بندی هایی که کارکنان آن ها را جابجا نموده اند، وجود ندارد.

ایمنی مواد غذایی در آشپزخانه

در هنگام آماده سازی غذا و همچنین قبل و بعد از آماده کردن یا خوردن غذا، روش ‌های مناسب ایمنی مواد غذایی را به کار ببندید.

  • ویروسی که منجر به بیماری کوید 19 می شود نمی تواند بر روی غذا رشد کند. اگرچه باکتری ها می توانند روی غذا رشد کنند ، اما ویروس برای تکثیر به یک میزبان زنده مانند یک شخص یا حیوان احتیاج دارد.
  • در حال حاضر، هیچ مدرکی مبنی بر شیوع ویروس کرونا از طریق مواد غذایی در بین مردم وجود ندارد. با این حال مهم است که نکات ایمنی توصیه شده را در این زمینه رعایت نمائید تا از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید.
  • ویروسی که منجر به بیماری کوید 19 می‌ شود در آب آشامیدنی یافت نشده است. سازمان حفاظت از محیط ‌زیست، کارخانه های تصفیه ی آب را به طور منظم کنترل می نماید تا اطمینان حاصل شود که آب آشامیدنی تصفیه شده کاملا سالم است.

ایمنی مواد غذایی در طی فراگیر شدن بیماری کوید 19

سطوح را تمیز نمایید

  • سطوح آشپزخانه را به طور منظم با یک ماده ی ضدعفونی کننده تمیز نمایید. این ماده ی ضدعفونی کننده را می توانید به صورت آماده تهیه نموده و یا خودتان در منزل تهیه نمایید، به این صورت که به یک گالن آب، 5 قاشق غذاخوری یا همان یک سوم لیوان سفید کننده ی کلر اضافه کنید و یا به ازای هر کوارتس آب، 4 قاشق چایخوری از سفیدکننده ی کلر در این محلول استفاده نمایید. اجازه دهید این محلول حداقل برای یک دقیقه روی سطوح باقی بماند. پیش از آماده سازی غذا روی پیشخوان آشپزخانه، این سطوح ضدعفونی شده را با آب بشوئید.

هشدار: از این محلول یا سایر مواد ضد عفونی کننده روی بسته بندی مواد غذایی یا روی خود مواد غذایی استفاده نکنید! اطلاعات خود را در مورد مواد مناسب جهت ضدعفونی نمودن بسته بندی های مواد غذایی در طول بیماری کوید 19، افزایش دهید.

  • اگر شخصی در منزل شما بیمار است، به طور روزانه سطوحی که به میزان بالایی لمس می شوند همچون دستگیره ها، میز آشپزخانه، شیر آب، سوئیچ های روشنایی و درب ها را با ضد عفونی کننده ی مناسب ضد عفونی نمائید.

حمل و نقل روزمره ی غذاهای بسته‌بندی ‌شده و محصولات تازه

حمل مواد غذایی بسته ‌بندی‌شده

  • باز کردن بسته های خواربار، گوشت یخ زده و یا یخچالی، مرغ، تخم مرغ، غذاهای دریایی و دیگر مواد غذایی فاسد شدنی را در عرض 2 ساعت پس از خرید انجام دهید.
  • مواد ضد عفونی کننده ای که برای سطوح سخت تهیه شده اند؛ همچون سفید کننده یا آمونیاک را روی بسته بندی مواد غذایی که از جنس مقوا یا پلاستیک هستند استفاده ننمائید.
  • اگر کیسه های پارچه ای که برای حمل بسته های مواد غذایی استفاده می کنید کثیف شده اند، دستورالعمل مربوط به شستشوی آن ها را انجام داده و آن ها را با داغ ترین تنظیمات موجود در ماشین لباسشویی شستشو داده و خشک نمائید.

حمل و تمیز نمودن محصولات غذایی تازه

  • به هیچ وجه محصولات خود را با صابون، سفید کننده، ضد عفونی کننده، الکل و یا هر ماده ی شیمیایی دیگری شستشو ندهید.
  • میوه و سبزیجات تازه را به آرامی در زیر آب سرد و پاکیزه بشویید.
  • محصولات گیاهی همچون سیب زمینی، خیار، خربزه و امثال این گونه موارد را با استفاده از یک برس تمیز، اسکراب نمایید.(حتی اگر قصد خورد پوست آن را نداشته باشید.)
  • جایی نشان داده نشده است که نمک، فلفل، سرکه، آب لیمو و یا عصاره ی لیمو در از بین بردن میکروب های موجود در محصول مؤثر واقع شوند.

ایمنی مواد غذایی در طی فراگیر شدن بیماری کوید 19

حمل و نقل و خرید گوشت فله، مرغ و غذاهای دریایی

در واکنش به تغییرات زنجیره ی تأمین مواد غذایی، برخی از تولید کنندگان گوشت، مرغ، رستوران ها و عرضه کنندگان مواد پروتئینی ها اقدام به فروش مقادیر زیادی گوشت، مرغ و غذاهای دریایی به طور مستقیم به مصرف کنندگان نموده اند. در حالی که در حال حاضر هیچ مدرکی دال بر گسترش ویروس کرونا از طریق مواد غذایی وجود ندارد، با این حال ملاحظات مهم دیگری برای خرید عمده ی آن وجود دارد.

  • باکتری های مضر در دمایی بین 41 درجه فارنهایت و 140 درجه فارنهایت سریع تر رشد می کنند. بنابراین اگر قصد خرید گوشت، مرغ و یا غذای دریایی دارید، سراغ بسته بندی های خنک تر و یخ زده ای بروید که در دمای کمتر از 41 درجه ی فارنهایت نگهداری و ترانزیت شده اند.
  • هرگز اجازه ندهید گوشت، مرغ یا غذاهای دریایی که نیاز به یخچال دارند بیش از دو ساعت در دمای اتاق بمانند. همچنین اگر دمای هوا بالاتر از ۹۰ درجه فارنهایت است، هرگز اجازه ندهید گوشت، مرغ، یا غذهای دریایی که به یخچال نیاز دارند بیش از یک ساعت در دمای اتاق بمانند.
  • به محض رسیدن به منزل، گوشت، مرغ و یا غذای دریایی یا باید فورا آماده شوند و یا فورا در یخچال یا فریزر قرر بگیرند.
  • در صورت وجود نشتی در بسته بندی های گوشت، مرغ و غذاهای دریایی سعی کنید از یک ظرف در زیر آن استفاده نمایید و یا در صورت عدم وجود ظرف، قسمت نشت داده شده را در بخشی از خودروی خود قرار دهید که به راحتی قابل شستشو و ضدعفونی شدن باشد. در صورت بروز نشت، سطح تماس داده شده با گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی و یا شیره ی آن ها را با آب گرم، صابون یا محلول سفید کننده کاملاً بشویید.

ایمنی مواد غذایی در طی فراگیر شدن بیماری کوید 19

دست زدن به گوشت حیوانات وحشی

  • در حال حاضر، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ممکن است با خوردن مواد غذایی از جمله گوشت شکار شده ی حیوانات وحشی به ویروس کرونا آلوده شوید وجود ندارد. با این حال شکارچیان ممکن است با خوردن گوشت شکار شده به بیماری‌های دیگری مبتلا شوند. شکارچیان بایستی توصیه های مربوط به ایمنی مواد غذایی را در هنگام شکار به درستی رعایت نمایند.
  • حیواناتی را که مریض به نظر می رسند و یا مرده یافت می شوند را شکار ننمایید.
  • پس از شکار حیوانات، گوشت آن ها را در محیطی خنک و تمیز قرار داده و نگهداری کنید.
  • از قطع کردن ستون فقرات و نخاع اجتناب کنید و مغز هر حیوان وحشی را نخورید.
  • در هنگام شکار دستکش لاستیکی یکبار مصرف بپوشید، چیزی نخورید، ننوشید و سیگار نکشید.
  • پس از پایان کار، دستان خود را کاملا با آب و صابون بشویید. چاقو، تجهیزات و سطوحی که در تماس با گوشت شکار بوده اند را به خوبی با آب و صابون بشوئید و سپس آن ها را ضدعفونی نمائید. گرچه این توصیه ها در مورد روش های عمومی ایمنی مواد غذایی اعمال می شود، با این وجود اگر نگران کوید 19 هستید، می توانید از یک محصول در لیست EPA جهت ضد عفونی نمودن در برابر ویروس کرونا استفاده نمائید.
  • تمام گوشت های شکار شده را کاملاً طبخ نمائید. (تا دمای 165 درجه فارنهایت یا بالاتر).
  • گوشت شکار شده ی خام یا غذاهای پخته نشده حاوی خون حیوانات وحشی نباید مصرف شوند، زیرا اینگونه اقدامات افراد را در معرض خطر بسیاری از انواع عفونت ها قرار می دهد.
  • در مورد انواع بیماری های دیگر و دستورالعمال های خاص مربوط به حمل، آماده سازی و مصرف گوشت شکار، با اداره ی حیات وحش منطقه ی مربوطه مشورت نمائید.

کوید 19 و تغذیه برای سلامتی

  • مکمل های غذایی به معنای درمان یا جلوگیری از کوید 19 نمی باشند. برخی از ویتامین ها و مواد معدنی همچون ویتامین های C، D و روی ممکن است تأثیراتی در عملکرد سیستم ایمنی بدن ما برای مقابله با عفونت ها و همچنین التهاب و تورم داشته باشند.

بهترین راه برای به دست آوردن این مواد مغذی از طریق غذاهاست. ویتامین سی در میوه ها و سبزیجات، ویتامین دی در شیر کم چرب، جایگزین های شیر غلیظ و غذاهای دریایی و روی در گوشت بدون چربی، غذاهای دریایی، حبوبات، آجیل و دانه ها یافت می شود.

در بعضی موارد استفاده از مکمل های غذایی ممکن است عوارض جانبی ناخواسته ای داشته باشند به خصوص اگر بعد از عمل جراحی، همراه با داروهای دیگر و یا به میزان زیادی مصرف شوند.

ایمنی مواد غذایی در طی فراگیر شدن بیماری کوید 19

اگر قصد استفاده از ویتامین ها یا مکمل های غذایی را دارید، قبل از مصرف به ویژه هنگام ترکیب نمودن و یا جایگزین نمودن آن ها با سایر غذاها یا داروها با داروساز، متخصص تغذیه و یا سایر ارائه دهندگان خدمات بهداشتی مشورت نمائید.

  • با تغییرات به وجود آمده در دسترسی به غذا در برخی جوامع، ممکن است غذای کنسرو شده و بسته بندی شده ی بیشتری مصرف شود. بنابراین نکات مربوط به خرید کالاهای کنسرو شده و بسته بندی شده را رعایت نمایید. همچنین برنامه ریزی غذای مفید را فراموش نکنید.
  • دریافت مقدار مناسب و صحیح مواد مغذی همچون انواع میوه ها و سبزیجات فراوان، پروتئین بدون چربی و غلات کامل برای سلامتی از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر شما یا خانواده تان به دریافت غذای مغذی نیاز دارید می توانید با یک نماینده که با منابع غذایی نظیر سایت های غذا، بانک ‌های غذایی و سایر خدمات اجتماعی در نزدیکی محل شما آشنایی دارد صحبت کنید.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری