کالاهای تند مصرف یا FMCG، کالاهایی هستند که در کمترین زمان، در بازار فروخته و مصرف میشوند. این کالاها بصورت مکرر و در دورههای کوتاه زمانی، خریداری شده و از انواع آن میتوان به مواد غذایی آماده، انواع نوشیدنیها، محصولات بهداشتی و آرایشی، محصولات شوینده اشاره کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره کالاهای تند مصرف، تا انتهای این مطلب، با بلاگ هایپرفامیلی همراه باشید.
بیشتر بدانید: ویژگیهایی مورد نیاز برای داشتن باشگاه مشتریان موفق
شرکت FMCG
شرکتی که کالاهای تند مصرف تولید میکند، شرکت FMCG نامیده میشود. بعنوان مثال، کارخانه کوکاکولا یک شرکت FMCG محسوب میشود. یکی از مهمترین مواردی که شرکتهای FMCG باید به آن توجه داشته باشند؛ موضوع پخش است. اغلب کالاهای تندمصرف، تاریخ مصرفی محدودی داشته و اگر به موقع توزیع و تزریق نشوند به اقتصاد شرکت آسیب خواهند زد.
ویژگی های کالاهای FMCG
معمولا کالاهای تند مصرف (FMCG) در تعداد بالا، تولید و عرضه میشوند زیرا تقاضا برای آنها زیاد است. سود حاصل از فروش هر یک از این کالاها به تنهایی قابل توجه نیست، اما همین تولید و عرضه و فروش بالا طی زمان کوتاه، تولید کالاهای تند مصرف را سودمند کرده است. حال بطور کلی ویژگی های این کالاها به شرح زیر است:
- این نوع کالاها، عمر فروشگاهی کمی دارند. یعنی تاریخ مصرف آنها کوتاه است و یا بازار تقاضای آن گرم بوده و زمان زیادی در فروشگاه باقی نمیمانند.
- پخش مویرگی و استراتژیهای پخش، برای کالای تند مصرف واجب است زیرا سود حاصل از فروش این کالاها بهواسطه حجم فروش آنها تعیین میشود.
- خرید کالاهای FMCG به دفعات زیاد توسط مشتری انجام میشود.
کار کردن در بازار FMCG چه سودی دارد؟
- برندهای کالاهای تند مصرف، به خوبی شناخته و مطرح میشوند.
- با افزایش حجم تولید و ارتقای شبکه توزیع و پخش، سود قابل توجهی از تولید این کالاها به دست خواهید آورد.
- به دلیل رقابت بالا در این بازار و چند فاکتور دیگر، دست شما در خلاقیت و نوآوری باز است. بازار کالای تند مصرف تشنه نوآوری و محصولات جدید با ویژگیهای نو و مشتریپسند است.
- فرصتهای شغلی متعددی در این شرکت ها وجود دارد.
در تولید کالاهای FMCG به این نکات توجه کنید
بازاریابی کالاهای تندمصرف بسیار مهم است. با توجه به بازار رقابتی در کالاهای تندمصرف، باید به این نکته توجه داشته باشید که راههای مختلفی برای بازاریابی کالاهای FMCG و تبلیغات آنها پیش روی شماست.
از موارد دیگری که باید به آن توجه کرد، بسته بندی کالاست. در بستهبندی به نکات زیر توجه کنید:
- بستهبندی جذاب و زیبا باشد.
- اطلاعاتی مانند تاریخ تولید، تاریخ انقضا، الزامات ایمنی و نگهداری، برند و گروه مصرفکننده، روی پوشش محصولات چاپ شده باشد.
- نوع و جنس بستهبندی باید از کالا در همه مراحل محفاظت کند.
- بهداشت و ایمنی کالا در بستهبندی حفظ شود.
تفاوت FMCG با CPG
کالای CPG یا کالای مصرفی بستهبندی شده هم به کالایی گفته میشود که خیلی سریع به فروش رسیده و مصرف بالایی دارند. با این که اغلب این دو را به جای هم به کار میبرند، اما میتوان گفت CPG و FMCG دو تفاوت دارند.
- کالای CPG هم مانند FMCG سریع به فروش میرسد اما سرعت فروش و مصرف آن کمتر است و در بسیاری از موارد تاریخ مصرف طولانیتری هم دارند.
- سود و راحتی فروش این دو کالا از تفاوت های دیگر آن است. سود کالاهای FMCG از فروش و تقاضای بالای آنها تامین میشود نه از سود فروش تک به تک کالاها.
سخن پایانی
کالاهای تند مصرف طوری روی زندگی مردم تاثیر دارند که تهیه نکردن آن برای چند روز ممکن است روی کیفیت زندگی آنها تاثیر بگذارد. تولید کالاهای تندمصرف سود زیادی دارد اما قبل از آن باید به سوالات زیر پاسخ دهید:
- قصد تولید چه محصولی را دارید؟
- محصول شما چه تمایز و برتری نسبت به رقبا دارد؟
- در مسیر تولید و عرضه این محصول، با چه چالشهایی روبرو میشوید؟
در صورتی که بتوانید به این سوالات پاسخ درست و معقولی دهید، میتوانید در این صنعت موفق شوید.