آیا تابحال به شاد بودن فکر کرده اید؟ آیا برای شاد بودن و شاد زندگی کردن تلاشی کرده اید؟ شاید پاسخ بسیاری از افراد به این سوالات، منفی باشد. انسان ها برای شاد بودن، باید در اولین قدم، آن را درک کنند. در واقع برخی از افراد به غمگین بودن و دوری از شاد زیستن، عادت کرده و به این باور رسیده اند که استحقاق شادی را ندارند.
شاید ناراحت و غمگین بودن، برای بسیاری از ما، پذیرفته تر از شادمانی است. بعنوان مثال زمانی که فردی ساکت و غمگین را در جایی ببینید، او را درک میکنید، اما اگر فردی را ببینید که دائما روی لب لبخند داشته و یا قهقهه میزند، او را دیوانه میپندارید. اما اگر شما هم جزو همین دسته افراد هستید، راه اشتباهی را در پیش گرفته اید. شاد بودن، دستاورد فردی نبوده و روی اطرافیان شما نیز تاثیر خواهد گذاشت. در نتیجه باید برای داشتن زندگی شاد، وقت بیشتری بگذارید.
بیشتر بدانید: با راه های افزایش اعتماد به نفس آشنا شوید
آخرین باری که شادی واقعی را تجربه کردیه اید، چه زمانی بود؟ این شادی را با دیگران سهیم شدید و یا به تنهایی از آن لذت بردید؟ اصلا شادی به چه معناست؟
زمانی که شما در طول زندگی روزمره خود فعالیت لذت بخشی انجام داده و نسبت به آن احساسات مثبتی پیدا میکنید، شادی را در خود بوجود آورده اید. لذت، آسایش، سپاسگزاری و امید نمونه هایی از احساسات مثبت هستند که شادی ما را افزایش میدهند.
شاید شما این تصور را داشته باشید که افراد شاد، هیچگاه حس ناراحتی و غم را تجربه نکرده و همیشه خوشحال اند. اما اینگونه نیست. مولفههای مختلف شادی همیشه در درون یک فرد اتفاق نمی افتد. این امکان وجود دارد که فرد احساسات منفی زیادی را تجربه کند، اما هنوز هم تصدیق کند که شرایط زندگی او شرایط خوبی بوده و از آن راضی است.
بطور کلی شرایط زندگی همیشه ثابت نبوده و تغییرات آن بر روی احساسات افراد تاثیر میگذارد. در نتیجه نباید این تصور را داشته باشید که افرادی که شادی درونی دارند، هیچگاه حس ناراحتی را تجربه نمیکنند.
جالب ترین حقایق و یافته ها در خصوص شادی
- شادی به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.
- فشار خون و ضربان قلب را کاهش میدهد.
- معمولا افراد شاد، طول عمر بیشتری دارند.
- افرادی که شادتر هستند از محافظت بیشتری در برابر استرس برخوردارند.
- در بیشتر مواقع این افراد لباس هایی با رنگ های روشن تر را انتخاب میکنند.
انسان شاد چه کسی است؟
در اطراف ما، افرادی وجود دارند که شاد و سرزنده بوده و مورد توجه همه قرار میگیرند. حتی ممکن است آن افراد را ستایش کرده و دوست داشته باشید که شبیه آنها شوید. برای شاد بودن نیازی به انجام کارهای سخت و طاقت فرسا نیست، فقط باید به رفتار و افکار آنها توجه کرده و متوجه شوید که شما نیز به راحتی میتوانید شبیه آنها شوید. بعبارتی عادت های جدید را در خود رشد دهید. حال انسان های شاد چه ویژگیهایی دارند؟
- انسان های شاد معمولا محبوب و مهربان هستند. آنها در هر جمعی مورد توجه قرار گرفته و با افراد مختلف وقت میگذرانند. صمیمیت، تواضع و ملاحضه دیگران، از صفات بارز این افراد است. بعلاوه افراد شاد، حسود نبوده و وقت خود را با غر زدن تلف نمیکنند.
- فردی که ذاتا شاد باشد، خود واقعی اش را به بقیه نشان داده و از آن ترسی ندارد. بعبارتی آنها صادق بوده و به دنبال دروغ و وانمود کردن نیستند. در نتیجه این کار، زندگی راحت تری داشته و تبدیل به یک الگو برای اطرافیان خود میشوند.
- یکی از ویژگی های بارز افراد شاد، داشتن لبخندی زیباست. در واقع میان لبخند زدن در برابر دوربین و لبخند زدن از روی شادی، تفاوت زیادی وجود دارد. افراد شاد با تمام وجود لبخند زده و انرژی زیادی از همین لبخند به شما میدهند.
- افرادی که شاد هستند، برای کوچک ترین اتفاقات خوشایند زندگی خود جشن میگیرند. شاید بسیاری از انسان ها، به جزئیات زندگی خود توجه نکرده و آن را نادیده بگیرند. اما انسان های شاد، به ریزترین اتفاقات زندگی توجه کرده و از آن لذت میبرند. همچنین آنها دید مثبتی داشته و بین اتفاقات خوب و بد، تعادل برقرار میکنند.
- بخش مهمی از احساس شادی، اهمیت دادن به هر ثانیه از زندگی و ارزش قائل شدن برای آن است. بسیاری از افراد در زمان حال زندگی نکرده و ذهن خود را درگیر گذشته و آینده میکنند. همین امر موجب از دست دادن زمان حال و لذت نبردن از زندگی خواهد شد.
- هر چقدر که توقع شما از زندگی و اطرافیانتان بیشتر باشد، کمتر احساس رضایت میکنید. حال انسان های شاد بیش از اینکه از دیگران توقع داشته باشند، از خودشان توقع داشته و با چالش های زندگی خود راحت تر مقابله میکنند.
چگونه مغز خود را برای شادی تربیت کنیم؟
یکی از عوامل موثر شادی انسان، ژنتیک آنهاست. در کنار آن، داشتن غذا، سرپناه و ایمنی کافی، سلامت جسمی و روانی نیز سهم زیادی را به خود اختصاص داده است. حال برای آماده کردن مغز، باید تفکرات خود را شادتر، خوش بینانه تر و انعطاف پذیرتر کرده و آن را تمرین کنید.
برای داشتن زندگی شاد چه کارهایی انجام دهیم؟
شاد بودن و شاد زیستن، مانند یک هدف بوده و برای رسیدن به آن باید تداوم را رعایت کرد. اغلب افراد برای ایجاد تغییر و تحول در زندگی، اقدام میکنند اما پس از گذشت زمانی کوتاه، زیر قول و قرار خود زده و به راحتی همه چیز را فراموش میکنند. در نتیجه برای شاد بودن، باید انگیزه و انرژی کافی داشته و با روش های رسیدن به آن آشنا باشید. حال برای داشتن زندگی شاد، چه کارهایی انجام دهیم؟
تقویت ارتباط با دوستان
رفاقت و دوستی با دیگران، نیاز به تقویت و مراقبت دارد. در نتیجه سعی کنید تا جای ممکن و به اندازه، دوستان خود را ببینید و با آنها وقت بگذرانید. بعنوان مثال آخر هفته ها به سینما رفته و یا در رستورانی قرار بگذارید و تجدید دیدار کنید.
انجام کارهای مورد علاقه
یکی از راه های شاد زیستن، انجام کارهای مورد علاقه تان است. در نتیجه علایق خود را پیدا کرده و آن را انجام دهید. بعنوان مثال اگر به موسیقی علاقه دارید، به کلاس های آموزشی رفته و در آن زمینه متبحر شوید. با انجام اینکار، حس خوبی به شما القا شده و نتیجه آن، ایجاد شادی در شماست.
قدردانی از نعمت ها
چند دقیقه به نعماتی که خدا در اختیار شما قرار داده فکر کنید. نعماتی مانند سلامتی، خانواده و دوستان خوب، شغل مورد علاقه و از همه مهمتر غذا و سقفی که بالای سرتان قرار گرفته، یک مشوق برای شکرگزاری و پیدا کردن احساس شادی است.
تلاش برای خندیدن
لبخند زدن را تمرین کنید. بیشتر بخندید تا تاثیر آن را در خود و اطرافیانتان ببینید. در واقع با انجام این کار، حس بهتری نیز پیدا خواهید کرد.
مثبت اندیش بودن
یکی از تاثیرگذارترین راه ها برای شاد زیستن، دور ریختن افکار منفی و مثبت اندیش بودن است. به این منظور از افراد منفی باف دوری کرده و افکار مثبت را در ذهن خود بگنجانید.
در لحظه زندگی کردن
در لحظه زندگی کرده و خوش بگذرانید. زیاد فکر نکرده و خود را از اضطراب، استرس و فشار دور نمایید.
افزایش تحرک
یکجا نشستن و نداشتن تحرک، موجب فرسودگی ذهن و بدن شما میشود. این فرسودگی نیز موجب دوری از شاد زیستن خواهد شد. در نتیجه تحرک داشته و ذهن و بدن خود را سرحال نگه دارید. به این منظور میتوانید ساعاتی در روز را به ورزش های دسته جمعی و یا فردی اختصاص دهید.
کمک به دیگران
از دیگر راه های رسیدن به شادی واقعی، کمک به دیگران است. زمانی که شما به دیگران کمک کنید، حس خوبی در خود بوجود میآورید که به حس شادی تبدیل خواهد شد.
آماده برای تغییر کردن
اگر روی گذشته خود متمرکز هستید، هیچ شانسی برای داشتن یک آینده درخشان نخواهید داشت. در نتیجه باید انعطاف پذیر بوده و خودتان را برای هر تغییری آماده کنید. نمونه همین تغییرات، شاد زیستن است.
پذیرفتن عیب و نقص های خود
هیچ انسانی کامل نیست. در واقع برخی افراد با کمال گرا بودن، حس خوشبختی و شادی را از خود میگیرند. در نتیجه اگر میخواهید انسان کاملی باشید، فقط عزت نفس را از خود گرفته و لذت بردن از داشته ها را از خود سلب میکنید. پس عیب های خود را پذیرفته و با آن کنار بیایید.
فراموش کردن
گاهی ممکن است یادآوری گذشته و اتفاقات بد، شادی را از شما دور کند. در نتیجه تلاش کنید تا هر ناراحتی و عصبانیتی که از گذشته وجود دارد فراموش کنید تا حس شاد بودن را تجربه کنید.
فرار نکردن از خود حقیقی تان
زمانی که از خود حقیقی تان فرار کرده و طبق خواسته دیگران رفتار کنید، احساس خوبی پیدا نکرده و در نتیجه آن نمیتوانید حس شاد بودن واقعی را تجربه کنید. بعبارتی هیچ وقت تظاهر نکرده و خود واقعی تان را به نمایش بگذارید.
شاد بودن و شاد زندگی کردن، بر جنبه های دیگر نیز تاثیر میگذارد. نمونه هایی از آن را در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد:
- تقویت سیستم ایمنی
- افزایش احتمال موفقیت در زندگی مشترک
- افزایش بهره وری و خلاقیت
- افزایش قدرت اراده و توانایی در مدیریت احساسات
- افزایش کیفیت کار کردن
سخن پایانی
شما فقط یکبار فرصت زندگی کردن دارید. پس از این فرصت طلایی استفاده کرده و با انجام روش های ذکر شده، شاد زیستن را به خود هدیه دهید. امیدواریم که این مطلب از بلاگ هایپر برای شما مفید واقع شود.