5 نکته طلایی در مدیریت فروشگاه های زنجیره ای

صنعت خرده‌فروشی
زمان مطالعه: 4 دقیقه

اگر صاحب یک فروشگاه بزرگ بوده و به دنبال موفقیت و پیشرفت آن هستید، باید به عوامل زیادی دقت کرده و آنها را بهبود ببخشید. حال یکی از مهم ترین بخش های قابل کنترل و بهبود، نحوه مدیریت فروشگاه است. اینکه یک فروشگاه را چگونه مدیریت کنیم، نیاز به دانش تخصصی در زمینه‌های مختلف داریم. با این حال، مدیریت اصولی، ضامن موفقیت شما خواهد بود. در این مقاله از بلاگ هایپرفامیلی، به شرح نکات طلایی برای مدیریت بهتر و اصولی تر فروشگاه می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

بیشتر بدانید: اهمیت صندوق های فروشگاهی در صنعت خرده فروشی

نکات مهم در نحوه مدیریت فروشگاه

زمانی که مدیریت یک فروشگاه، درست و اصولی باشد، هم کسب و کار را کنترل کرده و هم کارایی و بهره‌وری را افزایش خواهد داد. در ادامه، به شرح نکات مهم درباره چگونگی مدیریت فروشگاه می‌پردازیم.

Skilled sales team

استخدام یک تیم فروش ماهر

یکی از اتفاقات پرهزینه، از دست دادن کارمندان است. طبق تحقیقاتی که در سال های گذشته انجام شده است، این است که هزینه خروج یک کارمند و جایگزین کردن کارمندی دیگر، به‌طور میانگین بین 6 تا 9 ماه حقوق همان کارمند برای کسب‌وکار شما هزینه دارد. همین دلیل محکمی است تا در انتخاب کارمند دقت کرده و همه موارد را در نظر بگیرید.

دو نکته اصلی در مهیا کردن یک تیم فروش فعال:

تیم فروش شما باید متناسب با برند و نماینده کسب و کار باشد. کارمندی که منافع وی با کسب و کار شما همسو باشد، کارمندی ایده آل است. شما می‌توانید برخی مهارت های فروش را به کارمندان آموزش دهید، اما نمی‌توانید نقشی در دگرگون کردن نگرش آنها داشته باشید.

4 ویژگی اصلی کارمندان فروش:

برنامه‌ریزی برای تیم فروش

آموزش تیم فروش

آموزش کارمندان فروش، آخرین مرحله در ساختن یک تیم فروش موفق است. می‌توانید یک چک‌لیست آموزشی داشته باشید که هم تمامی موارد مهم را پوشش بدهید، هم کارمندان شما مرجعی برای استفاده در آینده داشته باشند.

Product inventory management

مدیریت موجودی محصولات

برای رسیدن به این مرحله، باید انبار فروشگاه از قبل پر باشد. 3 اقدام اصلی در مدیریت محصولات، شامل موارد زیر است:

شمارش موجودی

میزان موجودی محصول باید برابر با تعداد سفارش داده‌شده منهای تعداد محصولات فروخته‌شده باشد. در واقع بخشی از سفارش‌های شما فروخته شده‌اند و مابقی آن باید در انبار یا قفسه‌های فروشگاه موجود باشند. اگر این موازنه برقرار نباشد باید آن را پیگیری، رفع و رجوع کرد. معمولا کسری موجودی به سه دلیل رخ می‌دهد: سرقت کارکنان، سرقت مشتریان یا خطاهای دفتری.

علاوه بر این، موجودی شما نباید بیشتر یا کمتر از نیاز فروشگاه باشد. موجودی بیشتر از نیاز، فضای انبار را اشغال می‌کند، هزینه‌های حمل را افزایش می‌دهد و اگر محصولات تاریخ انقضا داشته باشند، ممکن است با فساد آن‌ها، آسیب قابل توجهی به کسب‌وکار بزند. موجودی کمتر از نیاز نیز مشتری بالقوه شما را به‌سمت رقبایتان هدایت می‌کند.

سازماندهی انبار

  • ساده تر شدن دسترسی به محصولات
  • به حداقل رسیدن آشفتگی و سردرگمی
  • صرفه جویی در وقت کارمندان فروش
  • جای گرفتن کالاهای بیشتر در فضای کمتر
  • جلوگیری از بعضی از آسیب‌های اقتصادی

مدیریت امور مالی

باید بتوانید در هر شرایطی به این پرسش‌ها پاسخ بدهید:

  • سرمایه مورد نیاز چطور و از کجا تامین می‌شود؟
  • حداقل سرمایه مورد نیاز چقدر است؟
  • معقول‌ترین راه تخصیص بودجه چیست؟
  • مدیریت امور مالی به چه شکل باید انجام بگیرد؟
  • چه ابزارهایی برای مدیریت در اختیار دارید؟

مرتب و منظم نگه داشتن محل فروشگاه

مرتب و منظم نگه داشتن محل فروشگاه

اغلب مشتریان به نظافت فروشگاه اهمیت داده و آلودگی یا آشفتگی، احتمال خرید را کاهش خواهد داد. وقتی قفسه‌ها را درهم و نامنظم بچینید، دسترسی به آن‌ها با مشکل مواجه می‌شود و امکان آسیب رسیدن به محصولات افزایش پیدا می‌کند.

محل کار خود را تمیز نگه دارید، از وسایل فروشگاه به‌خوبی نگهداری کنید و محصولاتی را که مورد استفاده قرار می‌گیرند یا جنبه نمایشی دارند از سایر محصولات جدا کنید.

رهبری درست

چگونگی مدیریت فروشگاه شما را، رفتارتان تعیین می‌کند نه حرف‌هایتان! بنابراین با مشتریان محترمانه رفتار کنید، از وسایل داخل فروشگاه محافظت کنید و به‌موقع در فروشگاه حاضر شوید. کارمندان‌تان شما را الگوی خود قرار می‌دهند.

سخن پایانی

باورش شاید آسان نباشد اما تفاوت فروشگاه‌های شکست‌خورده و فروشگاه‌های موفق، در مدیرانی است که می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان بهترین تصمیم را بگیرند، خارج از چارچوب فکر کنند و با اعضای تیم خود در هر شرایطی هم‌دل و همراه باشند. امیدواریم که این مطلب از بلاگ فروشگاه فامیلی برای شما مفید واقع شود.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری