تکنیک های طلایی برای انتخاب شغل مناسب

توسعه فردی و موفقیت
زمان مطالعه: 5 دقیقه

انتخاب شغل مناسب، از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در تضمین زندگی و آینده است. در واقع در این مرحله از زندگی، افراد با دغدغه های مختلف روبرو شده و ابهامات زیادی ذهن آنها را فرا می‌گیرد. حال چگونه باید شغل مناسبی برای خودمان انتخاب کنیم؟ چگونه مسیر  درست و مطلوبی را پیش بگیریم؟ چگونه آینده خود را تضمین کنیم؟ متاسفانه طبق تحقیقات انجام شده، بسیاری از افراد، در انتخاب مسیر شغلی خود درست عمل نکرده و موجب نابودی زندگی شخصی و حرفه‌ای خود خواهند شد. برای حل این مشکل، در این مطلب به معرفی تکنیک های انتخاب شغل پرداختیم. با فامیلی همراه باشید.

بیشتر بدانید: با انجام این روش ها، تنبلی را کنار بگذارید

چرا در انتخاب شغل باید دقت کافی داشته باشیم؟

چرا در انتخاب شغل باید دقت کافی داشته باشیم؟

بسیاری از افراد، در انتخاب شغل، فقط به جنبه مالی آن نگاه کرده و به دیگر ابعاد آن توجه نخواهند کرد. اما باید بدانید که در انتخاب شغل، توجه به درآمد به تنهایی امکان پذیر نیست. شغل شما بر جنبه های دیگر مانند خلق و خو و احساسات نیز تاثیر گذاشته و به مرور زمان موجب خستگی شما خواهد شد. فرض کنید شغلی پردرآمد دارید اما هیچ لذتی از انجام آن نمی‌برید. به سختی به محل کار رفته و در طول روز، دائم منتظر اتمام ساعت کاری هستید، با این اوصاف، آیا انتخاب چنین شغلی برای شما مناسب است؟

تکنیک های انتخاب شغل

خودتان را بشناسید

اولین و شاید حیاتی ترین تکنیک برای انتخاب شغل، خودشناسی است. بعبارتی زمانی که فرد به خوبی خودش، شخصیتش و علاقه مندی هایش را بشناسد، در انتخاب شغل و منبع درآمد خود موفق تر خواهد بود. در واقع زمانی که خود را بشناسید، به سمت شغل هایی می‌روید که متناسب با روحیه شما باشد. در واقع شغل شما باید با ارزش و استعدادهایتان همخوانی داشته باشد.

از رویاپردازی بیهوده پرهیز کنید

بسیاری از افراد با رویاپردازی های بیهوده، آینده شغلی خود را به نابودی می‌کشانند. در واقع برخی افراد، قصد واقعی کردن رویاهای بچگی خود را دارند، اما این روش برای همه جواب نخواهد داد. در نتیجه، رویای کودکی را فراموش کرده و با واقعیت ها روبرو شوید.

رویاپردازی درباره شغل

محدودیت ها را در نظر بگیرید

زندگی هیچ فردی کامل نبوده و اغلب افراد از رفاه کامل برخوردار نیستند. در زندگی همه ما محدودیت هایی وجود داشته و باید با آنها دست و پنجه نرم کنیم. بعنوان مثال فردی که در منطقه کویری زندگی می‌کند، امکان انجام مشاغل دریایی را ندارد. در نتیجه بهتر است قبل از انتخاب شغل، محدودیت های خود را در نظر گرفته و طبق آن تصمیم بگیرید.

به ارزش ها و اعتقادات شخصی خود اهمیت دهید

اگر شغل انتخابی شما با ارزش ها، سبک زندگی و اعتقاداتتان مغایرت داشته باشد، بطور قطع در آن موفق نخواهید بود. حتی اگر در ابتدای کار مشکلی برای شما پیش نیاید، در گذر زمان، مجبور به ترک آن خواهید بود.

اهداف بلند مدت خود را در نظر بگیرید

به اهداف بلند مدت و آرزوهای شغلی خود فکر کنید. شغلی را انتخاب کنید که مکمل اهداف شما بوده و به رشد حرفه ای کمک کند.

تحقیق کنید

در صنایع و شرکت های مختلف تحقیق کنید تا مناسب ترین را پیدا کنید. برای به دست آوردن بینش در مورد محیط کار، به شرح شغل، فرهنگ شرکت و بررسی کارکنان نگاه کنید.

با افراد با تجربه مشورت کنید

در هر راهی، مشورت و کمک گرفتن از افراد باتجربه می‌تواند موثر باشد. بعنوان مثال، اگر به شغل آتشنشانی علاقه دارید، قبل از انتخاب آن، به سراغ یک آتشنشان رفته و از وی درباره این شغل و هر آنچه به آن مربوط است، سوال کنید.

مشورت با افراد باتجربه برای انتخاب شغل

در آزمون های شغلی شرکت کنید

یکی از راه های شناخت خود و علایقتان، شرکت در آزمون های شغلی است. برای شرکت در این آزمون ها، کافیست در اینترنت جستجو کرده و یا به مشاوره شغلی مراجعه نمایید. در این آزمون ها، نقاط ضعف و قوت شما بصورت دقیق ارزیابی شده و بر اساس مهارت و توانایی های شما، مشاغل مرتبط پیشنهاد خواهد شد.

نقش کارآموزی در انتخاب شغل مناسب

گاهی ممکن است که بین دو راهی گیر افتاده و توانایی تصمیم گیری نداشته باشید. در این مواقع، بهترین کار، شرکت در دوره های کارآموزی است. در این دوران، مهارت های خود را تقویت کرده و اطلاعات جامعی کسب خواهید کرد. از طرفی به خوبی با شغل موردنظر آشنا شده و در نهایت قادر به تصمیم گیری خواهید شد.

آموزش و دریافت مدرک

برای اغلب شغل ها، باید آموزش کافی دیده و یا حتی در آن زمینه تحصیل کرده و مدرک بگیرید. اگر شغل مورد علاقه شما، جزو این دسته می‌باشد، بهتر است از وقت استفاده کرده و برای آموزش و دریافت مدارک مورد نیاز، اقدام کنید.

آموزش و دریافت مدرک برای انتخاب شغل

رزومه حرفه ای بنویسید

یکی از مهم ترین موضوعات برای کارفرمایان، داشتن یک رزومه حرفه ای است. در نتیجه رزومه شغلی خود را به درستی تکمیل کرده و چیزی را از قلم نیندازید.

در انتخاب شغل مورد نظر، این اشتباهات را نکنید

توجه به علایق

مهم ترین ملاک در انتخاب شغل، علاقه است. اگر در رشته مورد علاقه خود قبول نشده اید، وقتتان را صرف خواندن آن و هدر دادن عمرتان نکنید. بعبارتی هیچ وقت برای مدرک، درس نخوانده و به اولویت و علایق خود توجه کنید.

انتخاب شغل صرفاً با حقوق

در حالی که حقوق مهم است، نباید تنها عاملی باشد که در انتخاب شغل باید در نظر گرفته شود. یک شغل پردرآمد ممکن است با علایق، ارزش‌ها یا اهداف بلندمدت شما مطابقت نداشته باشد.

عدم تحقیق در مورد فرهنگ شرکت

یکی از عوامل تاثیرگذار بر رضایت شغلی و رفاه کارکنان، فرهنگ شرکت است. عدم تحقیق در مورد فرهنگ و ارزش های یک شرکت، ممکن است در آینده شغلی شما تاثیر بگذارد.

دوری از افراد بی تجربه

هر فردی را برای مشورت انتخاب نکنید. برخی از آنان هیچ تجربه ای نداشته و شما را سردرگم می‌کنند. حتی ممکن است مشورت با افراد بی تجربه موجب انتخاب شغل نامناسب شود.

نادیده گرفتن تعادل کار و زندگی

نادیده گرفتن تعادل کار و زندگی

شغلی که به ساعات طولانی یا اضافه کاری مکرر نیاز دارد، می تواند منجر به فرسودگی شغلی شود و بر زندگی شخصی تأثیر بگذارد. هنگام انتخاب شغل، تعادل بین کار و زندگی را در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که اولویت های شخصی و حرفه ای متعادل هستند.

عدم توجه زیاد به عناوین شغل ها

برخی از مشاغل، عناوین پر زرق و برقی دارند، اما ممکن است وقتی داخل فضای کاری آن شوید، برای شما اذیت کننده بوده و یا آینده شغلی نداشته باشند. در نتیجه، فقط به نام شغل خود توجه نکرده و ابعاد دیگر را نیز در نظر بگیرید.

در انتخاب شغل هیجان زده عمل نکنید

هیجان زده عمل نکنید

هیجان زیاد، موجب بسته شدن چشم های شما در برابر حقایق خواهد شد. در واقع مانند سم بوده و فرصت پیشرفت و موفقیت را از شما خواهد گرفت.

از دیگران تقلید نکنید

شخصیت و علایق افراد با یکدیگر تفاوت هایی داشته و شبیه هم نیستند. در نتیجه نمی‌توان تضمین کرد که دو نفر بطور قطع در یک شغل مشابه موفق خواهند شد. پس هیچوقت، در انتخاب شغل، از دیگران تقلید نکنید.

کلام آخر

با رعایت نکات و اجرای تکنیک های انتخاب شغل در انتخاب خود سردرگم نبوده و بدون ریسک می‌توانید بهترین مشاغل را برای خود انتخاب کرده و شروع به کار کنید‌.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری