اهمیت صندوق های فروشگاهی در صنعت خرده فروشی

صنعت خرده‌فروشی
زمان مطالعه: 3 دقیقه

در شرکت ها و فروشگاه های فعال در صنعت خرده فروشی، به دلیل بالا بودن حجم تراکنش های روزانه، پیشبرد عملیات کسب و کار به شکل دستی امکان‌پذیر نیست. بعبارتی محاسبه مبلغ هر تراکنش، ثبت و نگهداری آن‌ها، جمع‌آوری داده‌های تراکنش‌ها و گزارش‌گیری از این حجم از داده‌های کلان، کار آسانی نبوده و نیاز به سیستم های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری صندوق فروشگاهی است.

بسته به نوع، اندازه و تعداد تراکنش‌های روزانه کسب‌وکارتان، می‌توانید برای انتخاب یک صندوق فروشگاهی مناسب بودجه تخصیص دهید. امروزه صندوق‌ های فروشگاهی مدرن با عنوان POS در میان اغلب شرکت‌های فعال در صنعت خرده فروشی استفاده می‌شوند.

ما در این مطلب از بلاگ هایپرفامیلی، به هدف از بکارگیری صندوق‌ فروشگاهی، انواع صندوق‌ فروشگاهی، نحوه راه‌اندازی و کار با صندوق‌ های فروشگاهی، مزایا و کاربرد‌های آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

بیشتر بدانید: ۱۰ چالش اصلی بازاریابی در صنعت خرده فروشی

صندوق فروشگاهی چیست؟

صندوق فروشگاهی چیست؟

این صندوق ها دستگاهی شبیه کامپیوتر بوده و با استفاده از نرم افزار فعال روی آن می‌توانید تمامی فرایندهای مرتبط به فروش کالا را بوسیله آن مکانیزه کنید. صندوق‌ مکانیزه فروش معمولا با دیگر دستگاه‌ها، مانند اسکنر برای اسکن بارکد کالا‌ها و پرینتر برای چاپ فیش پرداخت است.

هدف از به‌ کارگیری صندوق مکانیزه فروش

اگر بخواهیم ابتدایی ترین هدف صندوق های فروشگاهی را شرح دهیم می‌توانیم به ثبت و نگهداری اطلاعات تراکنش‌ها و پشتیبانی از روش‌های پرداخت مثل پرداخت نقد، چک، کارت هدیه، بن تخفیف اشاره کنیم. امروزه کاربرد این صندوق‌ها صرفاً ثبت و ضبط اطلاعات تراکنش‌های فروش نیست؛ بلکه امکان دریافت گزارش‌های متنوع با توجه به نیاز سازمان، ردیابی موجودی انبار و ه روزرسانی لحظه‌ای اطلاعات موجودی محصولات فروشگاه، برخی از مهم‌ترین دلایل سازمان‌ها برای استفاده از صندوق مکانیزه فروش است. همچنین ردیابی روند فروش محصولات و تنظیم میزان عرضه و تقاضای آن از دیگر مزایای مهم به‌کارگیری صندوق فروشگاهی است.

صندوق‌ فروشگاهی مکانیکی

صندوق‌ فروشگاهی مکانیکی

این نوع صندوق از نسخه های اولیه صندوق های فروشگاهی است. هدف از طراحی آن نیز پیشگیری از دزدی از طریق نگهداشت پول به‌وسیله دستگاه مکانیکی تعبیه شده در صندوق بود. این دستگاه مکانیکی بوده و شامل یک ماشین حساب بزرگ و فضای فیزیکی برای نگهداری پول نقد است. هنوز هم برخی کسب و کارها از این نوع صندوق استفاده می‌کند.

صندوق‌ فروشگاهی الکترونیک (ECR)

نسخه مکانیزه از صندوق های فروشگاهی مکانیکی، صندوق‌ فروشگاهی الکترونیک است. اندازه این صندوق کوچک تر بوده و امکانات بیشتری از جمله ارتباط با درگاه پرداخت ایجاد کرده‌ است. از مزایای این صندوق، پشتیبانی از روش‌های متعدد پرداخت مانند پرداخت الکترونیک یا پول نقد است. همچنین صندوق‌ مکانیزه فروش به شکل الکترونیک، مجموع مبلغ خرید و مالیات آن را مکانیزه محاسبه می‌کند.

اگر بخواهیم به دیگر مزایای این صندوق اشاره کنیم، میتوانیم به داشتن بارکد اسکنر و پرینتری برای چاپ فیش اشاره کنیم.

صندوق‌ فروشگاهی POS (Point Of Sale)

یکی از صندوق های فروشگاهی پرکاربرد در صنعت خرده فروشی، صندوق های POS هستند. این صندوق ها انعطاف پذیری بیشتری برای کسب و کارها ایجاد خواهند کرد. صندوق مکانیزه فروش (POS) از طریق نرم‌افزارهای تعبیه شده در آن، داده‌ها را جمع‌آوری و تحلیل می‌کنند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین امکانات این صندوق‌ ها اشاره می‌کنیم:

  • مدیریت انبار
  • تحلیل عملکرد محصول
  • معیار‌ها و گزارش‌های فروش
  • مدیریت کارکنان
  • مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
  • برنامه‌های وفادار سازی مشتریان
  • فروش، ترفیع و تخفیف
  • محاسبه کمیسیون فروشنده
  • ابزارهای حسابداری

صندوق‌ فروشگاهی POS (Point Of Sale)

مزایا و کاربرد‌های صندوق‌ فروشگاهی

  • سادگی در استفاده
  • سرعت بخشیدن به عملیات پرداخت توسط مشتری
  • افزایش امنیت
  • گزارش‌گیری

سخن پایانی

برای انتخاب یک صندوق فروشگاه مناسب، لازم است لیست نیاز‌ها و انتظارات‌تان را در این رابطه مشخص کنید. اما از آن مهم تر، داشتن یک راهکار نرم افزاری برای صندوق فروشگاهی است تا بتوانید داده‌های خود را به خوبی مدیریت کنید.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری