با انجام این روش ها، تنبلی را کنار بگذارید

توسعه فردی و موفقیت
زمان مطالعه: 4 دقیقه

تنبلی یکی از معضلاتی است که افراد زیادی به آن دچار بوده و از این وضعیت ناراضی هستند. اما شما می‌توانید براحتی و با انجام چند کار ساده، از آن دور شوید. نمونه هایی از این کارها شامل موارد زیر می‌باشد:
داشتن زندگی هدفمند
مثبت اندیش بودن
برنامه ریزی کنید
افزایش اعتماد به نفس
دور کردن عوامل حواس پرتی از خود
اهمیت دادن به خواب و استراحت
بخش بندی کردن اهداف

از شنبه شروع می‌کنم، جمله معروف که بارها شنیده و حتی خودمان نیز آن را تکرار کرده ایم. اما آن شنبه هنوز از راه نرسیده و ما آن را عقب می‌اندازیم. بنظر شما علت آن چیست؟ چرا اغلب مردم اراده قوی نداشته و به دلیل تنبلی، فرصت های زیادی را از دست می‌دهند؟ تنبلی زمانی رخ می‌دهد که کارهای شما روی هم تلنبار شده و انجام آنها بسیار طول بکشد. در نهایت زمانی که کارهای شما عقب افتاده و فرصت را از دست می‌دهید، دچار استرس شده و کم کم ناامید خواهید شد. اما این راهش نیست. شما باید بر این ویژگی منفی غلبه کرده و آن را شکست دهید. حال راه های رهایی از تنبلی چیست؟ چگونه آن را کنار بگذاریم؟ برای پاسخ به این سوالات، تا انتهای مطلب با فامیلی همراه باشید.

بیشتر بدانید: با راه های افزایش اعتماد به نفس آشنا شوید

تنبلی به چه معناست؟

تنبلی به چه معناست؟

انتخابی برای عدم انجام وظایف و تلاش کردن را تنبلی می‌نامند. زمانی که در به اتمام رساندن تمامی کارهای خود با موفقیت روبرو نشوید، نشانه‌هایی از تنبلی در شما یافت می‌شود. این ویژگی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه به شرح تعدادی از آنها می‌پردازیم:

  • کمبود انگیزه
  • پایین بودن اعتماد به نفس
  • عدم وجود نظم و انضباط
  • انرژی کم
  • نداشتن انگیزه و هدف
  • عدم مسئولیت پذیری
  •  افسردگی
  • راحت طلبی
  • وابسته بودن به افراد دیگر
  • عدم آینده نگری

معایب تنبلی کردن را بدانید

معایب تنبلی کردن را بدانید

روابط فردی و کاری شما آسیب می‌بیند

روابط فردی و کاری در زندگی هر شخص از اهمیت بالایی برخوردار است. زمانی که تنبلی می‌کنید، نسبت به کارهای خود حساسیت و وقت شناسی ندارید، به موقع سر قرار با دوستان خود نمی‌روید، در نتیجه تمامی اینها، به روابط خود آسیب خواهید زد. این روابط از ارزشمند ترین دارایی های شماست، پس از آن حفاظت کنید.

سطح اضطراب و افسردگی افزایش می‌یابد

زمانی که به موقع به تعهدات خود عمل نمی‌کنید، کارها با عجله و فوریت باید انجام شود و در نتیجه آن، استرس و اضطراب زیادی به شما وارد خواهد شد. استرس زیادی می‌تواند مشکلات جسمی و روحی برای شما به بار آورد.

اعتماد به نفس و عزت نفس شدیدا کاهش می‌یابد

افراد تنبل، به دلیل عمل نکردن به تعهدات خود، موجب نارضایتی دوستان، خانواده و کارفرمای خود می‌شوند. با داشتن این ویژگی مخرب، ممکن است شغل و دوستان خود را از دست داده و در نتیجه آن، اعتماد به نفس و عزت نفستان به شدت کاهش یابد.

عدم رسیدن به اهداف

از دیگر نتایج منفی این ویژگی، جلوگیری از آینده نگری است. به عبارتی، افرادی که تنبل هستند، به آینده فکر نکرده و به دنبال رسیدن به اهداف خود نیستند. در واقع اصلا هدفی برای خود تعیین نمی‌کنند.

راه های جلوگیری از تنبلی

چگونه تنبلی را کنار بگذاریم

داشتن زندگی هدفمند

زمانی که برای زندگی و آینده خود برنامه ریزی کرده و تعیین هدف کنید، کار و تلاش برای شما آسان شده و از تنبلی دوری خواهید کرد.

مثبت اندیش بودن

خودگویی منفی می تواند تلاش های شما را برای انجام کارها در هر جنبه ای از زندگی تان از مسیر خارج کند. اینکه به خودتان بگویید فردی تنبل هستید، نوعی خودگویی منفی است.

با تمرین خودگویی مثبت می توانید صدای درونی منفی خود را متوقف کنید. به جای اینکه بگویید: «هیچ راهی وجود ندارد که بتوانم این کار را انجام دهم»، بگویید: «تمام تلاشم را می‌کنم تا این اتفاق بیفتد».

برنامه ریزی کنید

برنامه ریزی برای اینکه چگونه کاری را انجام خواهید داد می تواند رسیدن به آن را آسان تر کند. در مورد اینکه چقدر زمان، تلاش و عوامل دیگر برای رسیدن به هدفتان و ایجاد یک برنامه عمل نیاز است، واقع بین باشید. داشتن یک برنامه جهت گیری و اعتماد به نفس را فراهم می‌کند که می‌تواند کمک کند حتی اگر در طول مسیر به مانعی برخورد کنید.

افزایش اعتماد به نفس

خودکم‌بینی، از دلایلی است که موجب می‌شود تا کارها را به بعد موکول کنید. شما باید به توانمندی‌ و قدرت خودتان ایمان آورده و اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.

دور کردن عوامل حواس پرتی از خود

عوامل مختلفی وجود دارد که موجب حواس پرتی افراد می‌شود. عواملی مانند رسانه های اجتماعی می‌تواند ساعت‌ها وقت شما را گرفته و از دنیای واقعی دور کند. به این منظور، تا جای ممکن از عوامل حواس پرتی دوری کرده و خودتان را درگیر کار کنید.

اهمیت دادن به خواب و استراحت

از دلایلی که موجب پایین آمدن تمرکز و انرژی می‌شود، کم خوابی و عدم استراحت کافیست. این اتفاق شما را به یک فرد بی حال و کسل تبدیل کرده و به سمت تنبلی هدایت می‌کند.

بخش بندی کردن اهداف

اگر می‌خواهید از تنبلی دور بمانید، اهداف خود را به بخش های کوچک تر تقسیم کنید تا رسیدن به آن برای شما آسان تر شود. زیرا رسیدن به اهداف بزرگ کمی سخت تر بوده و در صورت واقع نشدن، شما را ناامید خواهد کرد.

اعتیاد به رسانه های اجتماعی

اعتراف به ناتوان بودن

قرار نیست که در همه کارها موفق شوید. استعداد و توانایی های هر شخص متفاوت بوده و همه انسان ها شبیه هم نیستند. در نتیجه اگر در کاری شکست خورده و یا به نتیجه نرسیدید، شاید دلیل، این است که در آن زمینه استعداد نداشته ولی در زمینه های دیگر، فردی پر از توانایی و استعداد هستید.

کمک گرفتن از بقیه

هیچوقت از کمک خواستن نترسید. وقتی توانایی انجام کاری را ندارید، ممکن است از روی ترس و استرس، آن را به تعویق انداخته و انجام ندهید. اما این راهش نیست. اگر لازم می‌بینید، از اطرافیان و دوستان خود کمک بگیرید و ترس خود را کنار بگذارید.

سخن پایانی

برای رهایی از تنبلی، روش های مختلفی وجود دارد. در صورتی که شما احساس تنبل بودن دارید، باید ریشه یابی کرده و به دنبال راه های جلوگیری از تنبلی باشید.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری