محافظت از سرمایه در دوران کرونا

دانستنی ها
زمان مطالعه: 5 دقیقه

در هفته ی اخیر، بازار بورس اوراق بهادار دچار ضربه ی شدیدی شد و در ادامه نیز با نوسانات و بی ثباتی های دیگری پیش رو بود، به طوری که پیامدهای ناشی از افزایش شیوع بیماری کرونا و کاهش بهای نفت باعث وحشت سرمایه گذاران شد.

این رکود اقتصادی برای افرادی که حجم بالایی را در بازار سرمایه گذاری کرده بودند و به خصوص سرمایه گذاران جدیدی که به تازگی به بازار سهام پیوسته بودند، دوران تاریک و اضطراب آوری بود.

با این حال مهم است که بدانید این اولین و آخرین شیب نزولی در بازار نخواهد بود و می تواند فرصت خوبی باشد تا استراتژی سرمایه گذاری خود را بررسی نمائید.

در همین راستا خبرگزاری CNBC با کارشناسان مالی گفتگویی ترتیب داده تا بهترین توصیه ها را در زمینه ی مدیریت سرمایه گذاری در دوران رکود اقتصادی به گوش مخاطبان برساند.

ویروس کرونا در متن داستان چه کرد؟

بازار بورس بزرگترین ضربه را بعد از بحران مالی سال 2008 تجربه کرد. پس از آن در روز چهارشنبه، داور پس از اینکه سازمان بهداشت جهانی ویروس کرونا را به عنوان یک بیماری همه گیر معرفی نمود، وارد بازار خرسی شد.

این رکود اقتصادی پایان دوره ی یازده ساله ی بازار گاوی بود. اما فردی لیم، بنیانگذار و مدیر ارشد سرمایه گذاری StashAway، خاطر نشان نمود كه به این قضیه بایستی در چارچوب وضعیت های اورژانسی مربوط به سلامت عمومی نگاه کرد.

مدیر دارایی دیجیتال داده های شیوع بیماری را از سال 1980 مورد بررسی قرار داد تا تأثیر آن ها بر شاخص MSCI را در دوره های زمانی مختلف کشف کند.

تاثیر ویروس کرونا

تاثیر بیماری های همه گیر گذشته بر بازارها:

طبق معیار شاخص سهام جهانی MSCI

نام بیماری سال مدت زمان

(ماه)

Peak to bottom بعد از یکماه

(درصد)

بعد از شش ماه

(درصد)

بعد از دو سال

(دحشرصد)

ایدز 1981 5 17- 3 2- 36
طاعون پنومونی 1994 1 4- 2 5 29
سارس 2003 2 14- 10 30 66
آنفولانزای مرغی(H5N1) 2006 1 11- 3 19 ط18
تب دنگ 2006 0 3- 4 11 4-
آنفولانزای خوکی (H1N1) 2009 0 4- 11 37 67
وبا 2010 1 2 2 6- 3
مرس 2013 1 8- 8 17 27
ابولا 2014 1 3- 3 1- 0
سرخک/روبولا 2014 1 5- 4 4 7
زیکا 2016 1 13- 11 18 41
سرخک 2019 1 7- 2 8

طی تحقیقات صورت گرفته، لیم اظهار داشت: ” برخی از بیماری های همه گیر باعث اصلاح بازار شدند، درست همانطور که الان شاهد این موهضوع هستیم، با این وجود تاثیرات این بیماری ها بر روی بازار به صورت کوتاه مدت بوده و اغلب برای مدت کمتر از دو ماه دوام داشته است. با این حال بیماری ایدز در سال 1981 با حدود پنج ماه دوام، به عنوان یک استثناء و همچنین تاثیرگذارترین بیماری در روند بازار شناخته می شود.”

استیو بریس، استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در بانک خصوصی استاندارد چارترد، با جانبداری کمتری در مورد این قضیه اظهار نظر نمود و خاطر نشان کرد که بسیاری از بازارها قبلاً نیز این شکل از رکود اقتصادی را تجربه کرده اند. با این حال، وی افزود که می تواند برای سرمایه گذاران فرصتی فراهم نماید تا به جای وحشت و فروش سهام، سهام خود را حفظ نموده و متضرر نشوند.

تاثیر ویروس کرونا

با سرمایه ی خود چه کنیم؟

به عقیده ی بریس، زمانی که به دنبال فرصت های درآمد زایی و سرمایه گذاری در مواقعی که عدم قطعیت بر بازار حکمفرماست می باشید، بایستی استراتژی حیاتی سرمایه گذاری را به خاطر بسپارید: متنوع سهام بخرید و با شیب تدریجی و آهسته رو به جلو حرکت کنید.

وی افزود: ” با وجود نوسانات شدیدی که اخیرا در بازار رخ داده است، سرمایه گذاران بایستی همواره آمادگی روبرو شدن با این موضوع را داشته باشند. از سهام کم شروع کنید و اطمینان حاصل نمائید که در کلاس های دارایی مهم همچون سهام، اوراق قرضه، پول نقد، طلا و همچنین بخش های مهم بازار سرمایه گذاری کرده باشید.”

لورنا تان، رئیس سواد برنامه ریزی مالی در بانک چند ملیتی DBS در سنگاپور، این موضوع را تایید نمود که دوره های بی ثباتی می تواند زمان خوبی برای ورود به بازار بورس و سنجش میزان ریسک پذیری شما باشد.

با این حال، وی افزود که این کار برای ریسک گریزها مناسب نمی باشد و توصیه نمود که چهار رکن اصلی زیر را دنبال کنید.

  1. برای بلند مدت سرمایه گذاری کنید

پیش از هر چیزی اطمینان حاصل نمائید که حقوق سه تا شش ماه تان را برای روز مبادا به صورت نقدی پس انداز کرده اید، چرا که هر میزان پولی که در بازار سرمایه گذاری می کنید، بایستی برای اهداف بلند مدت دست نخورده باقی بماند.

  1. مشارکت تدریجی داشته باشید

یک مبلغ ثابت را به طور مرتب روی یک محصول خاص سرمایه گذاری کنید. این سرمایه گذاری بایستی در یک دوره ی بلند مدت انجام شود. این امر به شما امکان می دهد در صورت پایین بودن مبلغ، واحدهای بیشتری خریداری نمائید و بالعکس. این استراتژی معروف به  dollar-cost averaging یا همان میانگین گیری می باشد.

  1. از سود مرکب بهره مند شوید

زمان در بازار، مهم تر از زمانبدی بازار است. با چسبیدن به یک برنامه ی سرمایه‌ گذاری منظم، سودی مضاعف برای خود حاصل نمائید.

  1. تنوع، تنوع، تنوع

صندوق های شاخص کم هزینه و با مدیریت منفعل یا صندوق های مبادله ای (ETFs) را در نظر بگیرید که در معرض طیف گسترده ای از سهام قرار می گیرند.

لیم همچنین خاطرنشان کرد که شیب نزولی بازار فعلی می ‌تواند یک فرصت مناسب و ویژه را برای سرمایه گذاران جوانی فراهم کند که یک جدول زمانی طولانی برای بازی دارند.

طبق گزارش StightsAway’s Insights 2020، افرادی که به طور مداوم در طول اصلاحات و هنگام افت بازارها سرمایه گذاری کرده بودند، عملکرد بهتری نسبت به افرادی که در این دوران عقب نشینی نموده بودند داشتند.

در همین حال، طبق گفته ی دررو آروا، مدیرعامل مدیریت دارایی دیجیتالی Syfe، کسانی که تا پیش از این در بازار مشارکت داشتند نیز بایستی استقامت کنند.

وی گفت: “در این گونه اوقات استرس زا، نه تنها بازار بلکه افراد نیز مورد هیجانات قرار می گیرند. سعی کنید دچار احساسات نشوید و تصمیم منطقی بگیرید، مگر اینکه نیاز فوری به پول نقد داشته باشید. بنابراین هیچ گاه دارایی خود را بخاطر ترس و وحشت از شرایط بازار نفروشید.”

تاثیر ویروس کرونا

چشم انداز بلند مدت

در حالی که متخصصان مالی انتظار دارند که این روند نزولی و رکود اقتصادی در کوتاه‌ مدت ادامه پیدا کند، اما اغلب توافق کرده ‌اند که بازارها طی چند ماه یا سال آینده بهبود پیدا خواهند کرد.

Tan از DBS می گوید: “تاریخ نشان داده است که بازارها همانند فنر به جایگاه اصلی خود باز می گردند.”

لیم موافق این نظر است و خاطر نشان کرد که شاخص‌های اقتصادی زیربنایی در ایالات‌متحده و چین قوی هستند و رویدادهای اخیر احتمالا رشد آن ها را به تاخیر می اندازد، اما این رشد را دچار هیچ گونه خدشه ای نمی کند.

وی ادامه داد که به ویژه چین نشانه‌ های مثبتی از بهبودی را اعلام کرده است و در همین حال، دولت‌ها در کشورهای دیگر، از جمله در ایالات‌متحده ی آمریکا، اقدامات مالی پیشگیرانه ای را برای حمایت از اقتصاد خود انجام داده ‌اند.

و در آخر اینکه به گفته ی متخصصین امور مالی، سرمایه گذاری بیش از حد در این بازار می تواند ریسک بزرگی باشد.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری