چگونه با کودکان قلدر رفتار کنیم؟

دانستنی ها
زمان مطالعه: 3 دقیقه

تربیت فرزند، یکی از مهم ترین مسئولیت های هر پدر و مادری است. برخی از والدین در راه انجام این مسئولیت با مشکلاتی روبرو شده و دچار سردرگمی می‌شوند. یکی از مشکلاتی که برای برخی از والدین و فرزندشان رخ می‌دهد، قلدر شدن فرزند آنها و زورگویی به دیگران است. اگر فرزند شما نیز به این معضل گرفتار شده است، باید آن را از ریشه حل کرده و سرسری از آن نگذرید. در این مقاله از بلاگ فامیلی به شرح روش هایی برای مقابله با کودکان قلدر و راه های تربیت آنان اشاره شده است که می‌تواند برای شما مفید واقع شود.

بیشتر بدانید: با تاثیرات اخبار بد بر کودکان آشنا شوید

راهکارهایی برای برخورد با کودکان قلدر

برچسب قلدر بودن به آنها نزنید

هیچوقت برچسب قلدر و زورگو بودن به فرزند خود نزنید. این کار اشتباه بوده و موجب می‌شود تا وی این ویژگی را باور کرده و طبق آن پیش برود. شما باید ریشه یابی کرده و علت رفتارهای نادرست کودک را بفهمید. پس از آن، رفتارهای اجتماعی را به وی آموزش دهید.

راهکارهایی برای برخورد با کودکان قلدر

آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان

یکی دیگر از مهم ترین روش ها برای حل این مسئله، آموزش مهارت های اجتماعی به کودک است. اگر خودتان وقت آن را نداشته یا از پس آن برنمی‌آیید، از یک مشاور کمک گرفته و این مسئله را به سادگی حل کنید.

همانند کودک خود رفتار نکنید

برخی از کودکان، برای تنبیه کردن خواهر یا برادر خود، از دعوا و خشونت های فیزیکی استفاده می‌کنند. در صورتی که فرزند شما همنیطور رفتار می‌کند، شما به هیچ وجه مانند او نبوده و تربیت وی را با کتک و دعوا تکمیل نکنید. این کار فقط موجب گستاخ تر شدن کودکان شده و هیچ نتیجه مثبتی برای شما نخواهد داشت. بجای آن از او بخواهید که با نوشتن نامه، از کسی که او را اذیت کرده، عذرخواهی کند.

دعوا کودکان با هم

الگوی کودکان شما چه کسانی هستند؟

کودکان همیشه تحت تاثیر اطرافیان خود بوده و رفتار آنها روی بچه ها تاثیر بسزایی خواهد گذاشت. حال اگر فرزند شما با بزرگسال هایی در ارتباط است که کار خود را با قلدری و زورگویی راه می‌اندازند، باید به شما بگوییم که هر چه سریعتر فرزند خود را از آنها دور کرده و راه ارتباطی را با آنها ببندید.

عزت نفس پایین

گاهی ممکن است ریشه قلدر بودن فرزند شما، در عزت نفس پایین و عدم پذیرش خود باشد. در اینصورت شما باید از یک روانشناس کمک بگیرید.

تشویق رفتارهای خوب و مثبت

فرزندان خود را به رفتار مثبت و خوب تشویق کنید و زمانی که کودکان در موقعیت‌های مشابه که قبلاً قلدری می‌کردند، به صورت مثبت و سازنده رفتار کردند آنها را مورد تمجید قرار دهید.

تشویق رفتارهای خوب و مثبت کودکان

قلدری کودک را جدی بگیرید

برخی از والدین، این موضوع را جدی نگرفته و تصور می‌کنند که به مرور زمان حل می‌شود. اما اینطور نیست. در صورتی که به حل این مسئله نپردازید، این ویژگی در فرزند شما شکل گرفته و تا بزرگسالی با او رشد می‌کند. در واقع باید در صورت قلدری وی، برای آنها تنبیه های سفت و سختی در نظر بگیرید تا متوجه شوند که کار آنها اشتباه است.

دریافت اطلاعات بیشتر درباره زندگی اجتماعی کودک

برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر، باید با والدین کودکان دیگر، مشاوران مدرسه و معلمان صحبت کنید که آیا فرزند شما در مدرسه یا محیط های دیگر نیز رفتارهای پرخاشگرانه از خود بروز می‌دهد یا نه؟ بعلاوه در صورت لزوم، کودک را در محیط‌های اجتماعی دیگری وارد کنید که بتواند آنجا روابط دوستانه جدیدی شکل دهد.

احترام و مهربانی به کودک بیاموزید

احترام و مهربانی را به کودک بیاموزید و تلاش کنید تا حس همدلی و همدردی در وی پرورش یابد. بعنوان مثال به او یاد بدهید که تمسخر دیگران به دلایل مختلف مانند تفاوت‌های جسمانی، ظاهری، نژادی، مذهبی و یا فرهنگی کار درستی نیست.

احترام و مهربانی به کودک بیاموزید

سخن پایانی

در این مقاله از بلاگ هایپرفامیلی به شرح راهکارهایی برای تربیت صحیح فرزند قلدر و زورگو اشاره است. با استفاده از این راهکارها و تربیت درست فرزند خود، آنها را از زورگویی و رفتارهای نادرست دور کنید.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری