با تاریخچه پشمک و طرز تهیه آن آشنا شوید

آشپزی
زمان مطالعه: 4 دقیقه

برای تهیه پشمک به آرد، شکر، جوهر لیمو و آب نیاز دارید. در تولید این خوراکی خوشمزه باید صبر و حوصله کافی داشته و نکاتی را رعایت کنید که در این مطلب از بلاگ فامیلی به آن اشاره شده است.

زمانی که نام پشمک به گوش شما می‌رسد، به احتمال زیاد یک ابر پنبه ای بزرگ روی یک چوب در تصور شما ایجاد می‌شود. پشمک، خوراکی گرد و حجیم با طعم دلپذیر خود، قرن هاست که در در ذهن ها ماندگار مانده است. این ابرهای کوچک که از رشته های رنگی بوجود آمده است، دور چوبی پیچیده شده و یا در بسته بندی های مختلف عرضه می‌شود. اگر تمایل به آشنایی بیشتر با تاریخچه پشمک و موارد مربوط به آن را دارید، تا انتهای این مطلب از بلاگ هایپر با ما همراه باشید.

بیشتر بدانید: ۱۰ مزیت شگفت انگیز آدامس برای ذهن و بدن شما

مواد تشکیل دهنده پشمک

روز جهانی پشمک

پشمک در جهان، خوراکی شناخته شده و پرطرفداری است، بطوری که یک روز خاص یعنی 7 دسامبر را به آن اختصاص داده و در کشورهای مختلف بابت این روز مهم جشن می‌گیرند. این خوراکی و دستگاه ساخت آن اولین بار در سال 1897 میلادی ساخته شد و مورد توجه افراد زیادی قرار گرفت. نام های مختلفی برای این خوراکی در نظر گرفته‌اند، بعنوان مثال علاوه بر پشمک به آن آبنبات پنبه ای، آبنبات ابریشمی و یا چرخ شکر نیز می‌گویند. در ایران نیز پشمک برای اولین بار در شهر یزد تولید شد.

با مواد تشکیل دهنده پشمک آشنا شوید

ماده اصلی تشکیل دهنده این خوراکی، شکر است و در ابتدا با رنگ سفید شناخته شد. اما با گذشت زمان استفاده از اسانس های میوه، کاکائو، زعفران، قهوه و رنگ های خوراکی نیز در آن رایج شده و موجب تولید پشمک با طعم ها و رنگ های مختلف شد.

با تاریخچه پشمک و طرز تهیه آن آشنا شویدخواص پشمک

شاید تصور کنید که این خوراکی فایده خاصی نداشته و صرفا برای تفریح و رفع گرسنگی مصرف می‌شود. اما باید بدانید که همین خوراکی کوچک موجب التیام زخم ها و افزایش قدرت تمرکز مغز خواهد شد. البته شکر موجود در این خوراکی کمی زیاد بوده و همین امر، مصرف بیش از حد آن را برای هر فردی مخصوصا افراد دیابتی ممنوع می‌کند.

طرز تهیه پشمک

پیش از توضیح طرز تهیه پشمک باید این نکته را خاطر نشان کنیم که پشمک ایرانی با پشمک های خارجی کمی متفاوت است. در ظاهر نیز اغلب پشمک های ایرانی در بسته بندی های کوچک به مردم عرضه می‌شود در حالیکه نوع خارجی آن معمولا با دستگاه پشمک ساز ساخته شده و دور یک چوب قرار می‌گیرد. ما در ادامه به طرز تهیه پشمک بدون نیاز به دستگاه خواهیم پرداخت.

مواد لازم برای پشمک ایرانی

آرد 2/5 پیمانه
شکر 2/5 پیمانه
جوهر لیمو 1 قاشق چایخوری
آب 1 لیوان

مرحله اول

در اولین گام از تولید پشمک، تابه ای روی حرارت گذاشته و آن را داغ کنید. آرد را در تابه ریخته و بصورت مداوم هم بزنید. هم زدن را متوقف نکنید تا بوی خامی آرد از بین برود. شعله را نیز ملایم کنید تا آرد نسوزد. پس از 15 دقیقه، آرد را در یک سینی ریخته و پخش کنید.

مرحله دوم

تابه ای دیگر برداشته و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از داغ شدن تابه، آب و شکر را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط شما غلیظ شود. پس از غلیظ شدن، جوهر لیمو را به آن اضافه کرده، هم زده و به مدت 3 دقیقه بجوشانید.

مرحله سوم

یک دستمال نخی برداشته و تکه ای یخ در آن قرار دهید. سپس یک سینی را روی یخ گذاشته و تابه را روی سینی بگذارید. در این مرحله این نکته را فراموش نکنید که سرد کردن را فقط در وسط سینی انجام دهید. زیرا آب و شکر پس از سرد شدن به کناره ها میچسبد پس آن را از کنارهای تابه دور نگه دارید. پس از هم زدن و شکل گرفتن شکر، مواد شما آماده شکل گیری می‌باشد.

طرز تهیه پشمک ایرانی

مرحله چهارم

در این مرحله، آب و شکر را به شکل حلقه درآورده و داخل سینی حاوی آرد قرار دهید. هر طرف آن را آردپاشی کرده و از کناره ها بکشید. آن را روی هم تا کرده و آرد بپاشید. این کار را 20 تا 30 بار انجام دهید. پس از شکل گرفتن رشته ها، آرد را جدا کرده و پشمک را به صورت دلخواه، شکل دهید.

نکته: می‌توانید برای شکل دادن از قالب های مختلف استفاده کنید. همچنین استفاده از مغزها نیز موجب لذیذتر شدن طعم آن می‌شود.

سخن آخر

پشمک ها در طعم و رنگ های مختلفی تولید می‌شوند. شما می‌توانید این خوراکی محبوب را در منزل تهیه کرده و یا آماده آن را که به سه شکل رشته ای، لقمه ای و شکلاتی وجود دارد، از تمامی سوپرمارکت ها و فروشگاه های مواد غذایی مانند فروشگاه هایپرفامیلی تهیه نمایید.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری