5 استراتژی برتر تجربه مشتری در فروشگاه ها سال 2020 ؛ امروزه با پیشرفت تکنولوژی فروشگاه های خرده فروشی توانسته اند با پیشرفت بسیار چشم گیری مواجه شوند . مشتریان می توانند با مراجعه به فروشگاه های آنلاین موجود تجهیزات و لوازم مورد نیاز خود را بدون هیچگونه زحمتی برای گشت و گذار و … تهیه کنند. از همین رو می توان گفت خرده فروشی و استراتژی های آن وارد مفهوم تازه ای گشته اند.
در خرده فروشی خریدها بصورت B2C یا پرداخت در ازای دریافت کالا صورت می گیرد. به لطف تکنولوژی و وجود مارکت پلیس های مختلف خرده فروشی هر روز فراگیر تر از دیروز می شود . هر نوع کالایی که نیاز داشته باشید ، از اجر و مصالح تا سوزن و نخ را می توانید در فروشگاه های آنلاین پیدا کنید و سفارش آنلاین خود را ثبت کنید. اینکار موجب می شود برند های مختلف بتوانند حضوری قدرتمند و قوی در عرصه آنلاین داشته باشند . به همین دلیل با استراتژی های مختلف به رقابت با رقبای خود نیز می پردازند.
ما در این مقاله که در وبلاگ فروشگاه های زنجیره ای فامیلی تهیه شده است قصد داریم 5 استراتژی برتر تجربه مشتری در فروشگاه ها سال 2020 را بررسی کنیم . اگر دوست دارید با این 5 استراتژی برتر آشنا شوید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
تجربه مشتری در خرده فروشی یا همان CX چیست ؟
تجربه مشتری یا همان CX به تعامل میان خریدار و فروشنده می پردازد و به طور کلی تجربه یک خرید توسط خریدار از یک فروشنده را بازگو می کند. این تجربه خرید می تواند شامل مراجعه خریدار به فروشگاه آنلاین ، یافتن محصول مورد نظر ، ثبت سفارش تا زمان رسیدن سفارش به دست مشتری را در بر بگیرد. هر چه این تجربه برای خریدار و یا مشتری دلچسب تر و خوشایند تر باشد می تواند موفقیت کسب و کار را بیشتر تضمین کند. از همین رو بسیاری از برندهای مطرح سعی دارند تجربه خرید خوبی را از خود برای مشتریان به جای بگذارند .
طبق تحقیقات صورت گرفته بر روی 1000 خریدار واقعی نشان داده شده است که هر چه بتوان تجربه خرید بهتری را برای خریدار رقم زد ، خریدار رضایت بیشتری برای پرداخت هزینه و خرید کالای شما خواهد داشت . از همین رو بسیاری از فروشگاه های اینترنتی سعی می کنند با ایجاد رابط کاربری حرفه ای و اعتماد سازی کامل تجربه خوبی از خرید را برای مشتریان خود رقم بزنند. تا کاربر علاوه بر خرید فعلی خود برای خرید های آینده نیز به این فروشگاه مراجعه نمایند.
طراحی های خلاقانه ، تولید محتوای واقع بینانه ، تصاویر واضح از محصول ، ویدیو محصول و … از جمله عواملی می باشد که می تواند در کنار رابط کاربری مناسب سایت ، به تجربه کاربری خوب کاربر کمک کند . از همین رو پیشنهاد می شود برای داشتن فروشی هر چه بهتر به ساختن تجربه خرید مناسب برای کاربران توجه لازم را داشته باشید. استراتژی CX مزایای زیادی دارد که پیش از بیان 5 استراتژِی برتر آن در سال 2020 مزیت های آن را با یکدیگر مرور میکنیم .
وفادار سازی مشتری
اولین مزیت استفاده از استراتژی CX وفادار سازی و وفادار بودن مشتری به برند شما خواهد بود . زمانی که مشتری با یکبار خرید تجربه خریدی خوب و بی نقصی را تجربه کند بدون شک برای خرید های آینده نیز به شما مراجعه خواهد کرد. حس ارزشمندی را برای مشتریان خود به ارمغان بیاورید و سعی کنید تجربه ای به یاد ماندنی از خرید برندتان به جای بگذارید . همین امر موجب بهبود سریع کسب و کار شما و رقابت هر چه بهتر با رقبایتان خواهد شد. برای با بسته بندی مناسب و یا گذاشتن یک کارت پستال در جعبه و بسته بندی از مشتری تقدیر کنید و یا با تحویل سریع بازخوردی مناسب از مشتری خود دریافت کنید.
افزایش فروش و حمایت بیشتر مشتری
همانطور که پیش تر اشاره شد ، هنگامی که مشتری از خرید احساس رضایت داشته باشد احتمال زیادی دارد که برای خرید های آینده نیز به شما مراجعه کند و یا برند یا فروشگاه شما را به دیگران معرفی کند. هر چه تجربه خرید بهتر باشد . امکان معرفی برند شما توسط مشتری به دیگران بیشتر خواهد بود . همین امر موجب افزایش فروش و حمایت مشتری از شما می شود. اصطلاحا به این نوع فرایند تبلیغ سینه به سینه نیز می گویند. بسیاری از مشتریان نیز تجربه خرید خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند که این امر نیز می تواند به بهبود برند شما کمک شایانی کند .
البته این تنها یک بخش از این قضیه می باشد . این موضوع طرف منفی دیگر نیز دارد . به عنوان مثال اگر مشتری به تجربه خرید به شدت ناراضی باشد می تواند موجب بر هم خوردن وجه برند شما شود و برای شما به جای افزایش فروش ، کاهش فروش را به ارمغان بیاورد. از همین رو پیشنهاد می شود در کسب و کار خود به استراتژی CX یا تجربه خرید مشتری توجه لازم را داشته باشید.
افزایش ارزش طول عمر مشتری یا CLV
سومین مزیت استراتژی های CX افزایش ارزش طول عمر مشتری یا همان CLV خواهد بود . با وفادار سازی مشتری به برند خود ، مشتری امکان دارد در طول عمر خویش برای خرید کالاهای مختلف تنها به شما مراجعه کند . این خود یک ارزش بالاست که می تواند کسب و کار شما را بهبود بخشد . پس یک تجربه خرید عالی می تواند افزایش ارزش طول عمر مشتری را نیز برایتان به ارمغان بیاورد.
این سه مزیت را می تواند از مهمترین مزیت های استفاده از استراتژی CX به شمار آورد . در ادامه 5 استراتژی برتر تجربه مشتری در فروشگاه آنلاین سال 2020 را با یکدیگر بررسی می کنیم .
شونده خوبی باشید و داستان سرایی کنید
اگر فروشگاه شما دارای کارمند است ، کارمندان شونده را پروش دهید . در فروشگاه های فیزیکی مشتریان می توانند به خوبی محصول و کالا را لمس کند و این خود یک مزیت عالی برای فروشگاه های فیزیکی نسبت به فروشگاه های دیجیتالی به شمار می رود. اگر مبلغی را برای تربیت فروشندگانی ماهر هزینه کنید ضرر نخواهید کرد . فروشندگان می توانند با اشتراک تجربه و تعامل مناسب با مشتریان ؛ آنها را تبدیل به یک مشتری وفادار کنند.
علاوه بر این مشتریان به دنبال اطلاعات به روز و دقیق درباره محصولات شما هستند . بهتر است که فروشندگان شما درباره کالا ها و محصولات اطلاعات کافی داشته باشند تا بتوانند به خوبی آنها را در اختیار مشتریان قرار دهند . در وب سایت های آنلاین نیز ارائه اطلاعات دقیق درباره محصول و داستان سرایی می تواند به خوبی توجه کاربران را به خود جلب کند.
در کنار اینها فروشندگان باید بتوانند به مشتری محصولی را نیز پیشنهاد بدهند. و مشتری را کمک به خرید هر چه بهتر محصول مورد نیاز خود نمایند . در این صورت است که مشتری می تواند به خوبی روی پیشنهادات و مشورت هایی که فروشنده می دهد حساب باز کند.
بهتر است فروشندگان به خوبی نیاز مشتری را درک کنند و به آنها بگویند که این محصول چگونه می تواند نیاز شما را رفع کند و یا کدام محصول مناسب و منطبق با نیاز آنهاست . در وب سایت های آنلاین نیز با قرار دادن پشتیبان آنلاین و امکان مقایسه آنلاین می توانید این امکان را برای مشتریان خود ایجاد کنید. تا مشتریان بتوانند خرید آسوده را تجربه کنند.
استفاده از فناوری
استفاده از فناوری و خلاقیت در فروش نیز می توان تجربه خوبی را برای مشتریان فراهم سازد . فرقی نمی کند فروشگاه آنلاین باشد یا بصورت فیزیکی ؛ بهتر است برای بهبود روند و ساختن تجربه خرید مناسب از فناوری و تکنولوژی در فروشگاه خود استفاده نمایید. به عنوان مثال در فروشگاه های فیزیکی می توانید سیستم محاسبه و پرداخت سریع را اعمال کنید تا مشتری حداقل زمان معطلی را داشته باشد . و یا برای اینکه مشتریان بتوانند انتخابی درست از کالاها داشته باشند بخشی را به عنوان تست کالا تخصیص دهید تا کاربر با کالا به خوبی آشنا شود.
در فروشگاه ها نیز می توانید از VR یا واقعیت مجازی استفاده کنید . کاربران هر چه بتوانند بهتر با محصول تعامل برقرار کند و کیفیت آنرا لمس نمایند بیشتر ترغیب به خرید خواهند شد. با استفاده از این قابلیت به مشتریان این اجازه را می دهید که با استفاده از واقعیت مجازی محصولات مختلف داخل فروشگاه را بطور مجازی امتحان و تست کنند. این مورد می تواند گزینه مناسبی برای فروشگاه های آنلاین باشد.
برای فروش بهتر می توانید فرم هایی را درون وب سایت یا فروشگاه خود قرار دهید تا کاربران انتظارات خود از محصول را بیان کنند و سیستم کالاهایی که این ویژگی ها را دارند به کاربران پیشنهاد دهد . این روش نیز از دیگر روش های پرطرفدار می باشد. اگر فروشگاه فیزیکی دارید به سیستم گرمایش و سرمایش نیز به اندازه کافی توجه داشته باشید تا خریداران و مشتریان خریدی آسوده و بدور از دغدغه را تجربه کنند. کلیه این عوامل می توانند یک تجربه خرید به یاد ماندنی را رقم بزند.
شبکه های اجتماعی را فراموش نکنید
با توجه به فراگیر شدن شبکه های اجتماعی بهتر است که از این ابزار به سود خود استفاده کنید. شبکه های اجتماعی برند یا فروشگاه خود را ایجاد کنید و زمانی که محصولی جدید به فروشگاهتان اضافه میشود را اطلاع رسانی نمایید. علاوه بر این به بیان ویژگی های مختلف و معرفی محصولات دیگر خود نیز بپردازید و کاربران را تشویق به خرید از وب سایت خود نمایید. مسابقات مختلف برگزار کرده و با کمپین های تبلیغاتی و ارائه تخفیف سعی در افزایش فروش هر چه بهتر خود داشته باشید.
شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، بستر بسیار مناسبی برای فروشگاه های فیزیکی و آنلاین می باشد. میتوانید در این فضا صفحه مخصوص خود را راه اندازی کرده و با به دنیای دیجیتال و آنلاین بگذارید. تجربه نشان میدهد فروشگاه هایی که داری صفحه اینستاگرام هستند دارای مشتریان وفادار بیشتری نیز میباشند. این فرصت را از دست ندهید و هم اکنون شبکه اجتماعی برند خود را ایجاد کنید.
پشتیبانی آنلاین و آفلاین داشته باشید
دارای پشتیبانی قوی باشید و مشکلات مشتریان خود را رفع کنید. برای مثال زمانی که یک کاربر به سایت شما مراجعه می کند امکان دارد با نحوه سفارش اشنا نباشد و یا یک سوال ضروری از شما داشته باشد. بهتر است با یک سیستم پشتیبانی آنلاین از مشکل کاربر با خبر شده و به رفع آن بپردازید. علاوه بر این با درج ایمیل، آی دی پشتیبانی و تلفن ثابت نیز سعی در اعتماد سازی میان فروشگاه و کاربر داشته باشید تا هر زمان که نیاز بود کاربر بتوانند با برقراری تماس با شما مشکل خود را رفع نماید.
در کنار اینها میتوانید با برگزاری دوره های مختلف و شرکت در نمایشگاه های متنوع خریداران را از محصولات خود آگاه کنید . هر چه تعامل شما با مشتریان بیشتر و پسندیده تر باشد، پیشرفت و فروش شما افزایش خواهد داشت و میتوانید تجربه ای خوب از خرید را برای کاربران ایجاد نمایید. از هر ابزاری به سود خود استفاده کنید و سعی در ایجاد تعاملی عالی با مشتریان داشته باشید.
به بازخورد مشتریان احترام قائل شوید
محصول شما توسط مشتریان خریداری می شود زیرا این محصول می تواند به خوبی نیازهای مختلف آنان را رفع کند. از همین رو نیاز است به نظر مشتریان احترام گذاشته و متناسب با نیاز آنها محصول را شخصی سازی کنید. احترام قائل شدن به نظر مشتریان می تواند نوید دهنده ارزشمند بودن آنها باشد. وقتی به مشتریان حس ارزشمندی می دهید آنها به برند شما وفادار خواهند شد. اجازه دهید کاربران تجربه خرید خود را با شما به اشتراک بگذارند و نقد خود از محصولات را برای شما و دیگر کاربران بیان کنند.
علاوه بر این در صورتی که به مشتریان اجازه شخصی سازی محصول را دهید بهتر با شما تعامل برقرار می کنند. به عنوان مثال خرید تیشرت با چاپ دلخواه و یا یک ماگ حرارتی با تصویر کسی که دوستش دارید یا اینکه رژ لب با رنگ های بسیار متنوع مناسب برای هر سلیقه ای می تواند بسیار اثر بخش و مفید باشد. همگی این 5 استراتژی ذکر شده می توانند کسب و کار شما را در این وضیعت بهبود بخشند و زیر رو کنند.
سخن پایانی
در این مقاله به 5 استراتژی برتر تجربه مشتری در فروشگاه ها سال 2020 پرداختیم. فرقی نمیکند که دارای فروشگاه آنلاین باشید و یا آفلاین؛ پیروی از این 5 استراتژی می تواند برای کسب و کار شما بسیار مفید باشد . در وبلاگ هایپر مقالات متنوعی در دسته های مختلف قرار دارد که می توانید به مراجعه به بخش وبلاگ اطلاعات عمومی خود را افزایش دهید. از اینکه در این مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم.