وظایف اصلی پرسنل فروشگاه های زنجیره ای چیست؟

صنعت خرده‌فروشی
زمان مطالعه: 4 دقیقه

امروزه تاسیس فروشگاه های زنجیره ای در سراسر جهان بویژه ایران، بسیار گسترش پیدا کرده است. این فروشگاه‌ها می‌توانند به فروش محصولات یا ارائه خدماتی از هر صنعت اختصاص داشته باشند؛ از فروشگاه‌های مواد غذایی تا پوشاک یک برند خاص می‌توانند زیر مجموعه فروشگاه های زنجیره ای باشند. در این مکان، افرادی با سمت های مختلف مشغول به کار می‌شوند که هر کدام باید وظایف مخصوص به خود را انجام دهند. در این مطلب به شرح وظایف اصلی پرسنل فروشگاه های زنجیره ای می‌پردازیم. اگر قصد مشغول شدن در فروشگاه را دارید، تا انتهای این مقاله از بلاگ هایپرفامیلی با ما همراه باشید.

بیشتر بدانید: روش های شناخت مشتریان که باید بدانید

انواع فروشگاه های زنجیره ای

فروشگاه های زنجیره ای به تناسب شرایط خود، به چند دسته تقسیم می‌شوند. فروشگاه های زنجیره ای ممکن است در یک شهر خاص، در سطح یک کشور و یا در سراسر جهان، دارای شعبه باشند. همچنین فروشگاه‌های زنجیره‌ای به‌طور تخصصی در زمینه یک صنعت خاص فعالیت می‌کنند؛ صنایعی مانند پوشاک، موسیقی، مواد غذایی، کالاهای سوپرمارکتی و تند مصرف.

انواع فروشگاه های زنجیره ای

ویژگی های یک فروشگاه زنجیره ای

  • محصولات موجود در یک فروشگاه زنجیره ای، باید از یک نوع بوده و قیمت آنها نیز ثابت و توسط دفتر مرکزی تعیین شود.
  • برنامه‌ریزی‌ها، استراتژی‌ها و سیاست های فروشگاه توسط دفتر مرکزی تعیین و به فروشگاه‌ها ابلاغ می‌شود. بعلاوه مدیریت و کنترل شعبه‌ها وظیفه دفتر مرکزی است.
  • موجودی های شعبه، توسط دفتر مرکزی تامین می‌شود.
  • در شعبه های مختلف، دکوراسیون، ترکیب رنگی، نحوه چیدمان، پوشش کارمندان و موارد مشابه یکسان است.
  • شعبه‌ها در موقعیت‌های مختلف در سطح شهر یا کشور قرار می‌گیرند.
  • هدف از راه‌اندازی انواع فروشگاه های زنجیره‌ ای ، حذف واسطه‌ها و ارائه محصولات یا خدمات مورد نظر مشتری در نزدیک‌ ترین نقطه به موقعیت مکانی آنهاست.

وظایف اصلی پرسنل فروشگاه های زنجیره ای

به‌طور کلی می‌توانیم وظایف و ویژگی‌های مورد نیاز زیر را بعنوان مشخصات ضروری پرسنل فروشگاه زنجیره ای بشماریم:

پوشش مناسب و هماهنگ

کارکنان یک فروشگاه باید همیشه مرتب و آراسته بوده و لباسی تمیز به تن داشته باشند. به این منظور، اغلب فروشگاه ها از لباس های هماهنگ و یک شکل برای کارکنان خود استفاده می‌کنند.

وظایف اصلی پرسنل فروشگاه های زنجیره ای

زمان‌بندی

پرسنلی که مسئولیت فروش را بر عهده دارند، باید در زمان مقرر در فروشگاه حضور داشته باشند. همچنین طبق زمان‌بندی بازگشایی و بستن فروشگاه، نسبت به آماده‌سازی آن اقدام کنند.

انگیزه

تا زمانی که کارکنان شما انگیزه و آگاهی کافی برای انجام وظایف خود را نداشته باشند، نمی‌توانید با نتیجه معقولی مواجه شوید. در نتیجه قبل از هر چیزی، انگیزه آنها را بالا برده و آگاهشان کنید.

مهارت‌های مورد نیاز

یکی از ویژگی های مهم پرسنل فروشگاه، چند بعدی بودن است. به عبارتی آنها باید توانایی انجام چندین کار بطور همزمان را داشته باشند. از طرفی اعتماد به نفس آنها بالا بوده و مهارت های اجتماعی خوبی داشته باشند. همچنین علاوه بر پاسخ دادن به مشتری و ارائه توضیحات لازم، محصولات مناسب را ارائه بدهند و در صورت نیاز، به قفسه بازگردانند. همچنین آنها باید کار با کامپیوتر و نرم‌افزارهای مربوطه، از جمله نرم افزار صندوق فروش را به خوبی بلد باشند.

آداب معاشرت

از دیگر ویژگی هایی که همه کارکنان یک فروشگاه باید داشته باشند، خوش رویی و صادق بودن است. آنها نمایندگان فروشگاه در برابر مشتریان بوده و باید دقت کافی در این زمینه داشته باشند.

وظایف اصلی پرسنل فروشگاه های زنجیره ای

وظایف داخلی فروشگاه

یکی از شرح وظایف پرسنل فروشگاه های زنجیره ای، چک کردن موجودی قفسه ها و تهیه گزارشات از تعداد و کمبود آنهاست. بعلاوه آنها باید محصولات جدید را به مشتریان معرفی کنند، قیمت محصولات را بروز کنند و اگر محصولی تاریخ انقضای مشخص دارد، آن را کنترل و در صورت نیاز از فروشگاه خارج کنند.

از طرفی افرادی که صندوقدار فروشگاه هستند، باید به مشتری در بسته‌بندی و جمع‌آوری خرید کمک کرده و در صورت نیاز، مقدمات تحویل خریدها را فراهم کنند.

شرح وظایف مدیر فروشگاه زنجیره ای

  • یکی از وظایف مدیر شعبه، مدیریت کامل آن است. بعبارتی شعبه های مختلف از هم جدا بوده و ربطی به هم ندارند.
  • مدیر فروشگاه باید از پرسنل گزارش کار بگیرد، آن‌ها را تشویق کند و در صورت نیاز آموزش لازم را برای آن‌ها فراهم کند.
  • ایشان باید طبق اصول و قوانین تعیین شده توسط دفتر مرکزی عمل کند.
  • نظارت کامل بر عملکرد کلی کارمندان و تیم فروش داشته باشد.
  • به شکایات مشتریان رسیدگی کرده و مشکلات آنها را در اسرع وقت حل کند.
  • از موجودی، فروش، مشتریان، پرسنل و وضعیت مالی گزارش ماهانه تهیه کند و به دفتر مرکزی ارائه دهد.
  • توانایی کار با کامپیوتر و نرم افزار مدیریت فروشگاه را داشته باشد.
  • توانایی حل و فصل مشکلات، مدیریت بحران و رهبری و مدیریت را داشته باشد.
  • مهارت های کافی برای برقراری ارتباط با مشتری و کارمندان را داشته باشد.

سخن پایانی

ما در این مطلب از بلاگ فروشگاه فامیلی، به شرح وظایف پرسنل فروشگاه های زنجیره ای پرداختیم. اگر قصد کار کردن در فروشگاه را داشته و یا مدیر یک فروشگاه هستید، قبل از هر کاری، اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید تا با نتایج موفقیت آمیز مواجه شوید.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری