از جمله چالش هایی که در فروشگاه های زنجیره ای رخ میدهد، اتمام و کسری موجودی، وجود کالاهای تاریخ گذشته، انتظارات زیاد مشتری، گردش کارمندان، عدم یکپارچگی داده ها و ایجاد تجربیات منفی برای مشتریان است.
فروشگاه های زنجیره ای با چه چالش هایی مواجه میشوند؟
فروشگاه های زنجیره ای با چه چالش هایی مواجه میشوند؟ سوالی که شاید برای مدیران فروشگاهی پیش آید؟ فروشگاه های زنجیره ای نقش مهم و چالش برانگیزی دارند که بر عملکرد کلی هر سازمان در زنجیره تأمین تأثیر می گذارد. فروشگاه های زنجیره ای در گذشت زمان، از محبوبیت بالایی برخوردار شده و با ارائه محصولات متنوع و قیمت مناسب، مشتریان بیشتری را به خود وفادار میکند. اما در همین فروشگاه های زنجیره ای، مشکلات و چالش هایی وجود دارد که ممکن است راه پیشرفت فروشگاه را مسدود کند. حال چالش های موجود در فروشگاه زنجیره ای چیست؟ چه مشکلاتی فروشگاه و کارکنان آن را درگیر میکند؟ برای پاسخ به تمامی این سوالات، با بلاگ هایپر همراه باشید.
بیشتر بدانید: اهمیت مرچندایزینگ در فروشگاه های زنجیره ای
بطور کلی امروزه افراد زیادی به خرید اینترنتی و آنلاین روی آورده اند. اما افرادی هم هستند که خرید های حضوری را ترجیح میدهند. البته که یک فروشگاه زنجیره ای نیز میتواند محصولات خود را علاوه بر فروش حضوری، به سمت فروش آنلاین نیز ببرد تا مشتریان بیشتری پیدا کند. بعبارتی مشتریان به طور یکپارچه بین تجربیات آنلاین و آفلاین در حال حرکت هستند و برای خرده فروشانی که می توانند این انتقال را به بهترین نحو تسهیل کنند، باز هستند.
ایجاد تجربیات یکپارچه برای مشتری
هنگام انتقال بین تجربه آنلاین و آفلاین، مشتریان توقع در دسترس بودن محصولات مشابه و یکپارچه بودن تجربه خرید را دارند. این بدان معناست که اگر آنها یک مشتری دائمی آنلاین هستند، میخواهند هنگام بازدید مانند یک مشتری معمولی با آنها رفتار شود.
اگر خردهفروشان بتوانند این نوع تجربه آنلاین/آفلاین را برای مشتریان خود ایجاد کنند، میتوانند کانالهای خود را در مقابل یکدیگر قرار ندهند. دادههای متمرکز مشتری میتواند به خردهفروشان کمک کند تا تجربهای یکپارچه و روان بسازند.
چالش های فروشگاه های زنجیره ای را بشناسید
بخش تولید و تدارکات یک فروشگاه، قابلیت انجام کارها با 100 درصد توان خود را دارد، اما در صورت بروز مشکلات کوچک و بزرگ، این توان پایین میآید. از نمونه مشکلاتی که فروشگاه های زنجیره ای را درگیر میکند، شامل موارد زیر است:
- خالی بودن قفسه ها
- عدم حضور کارکنان فروشگاه برای راهنمایی و کمک به مشتریان
- وجود برچسب های نامناسب
این موارد، نمونه هایی از چالش های موجود در فروشگاه هستند. در نتیجه کل زنجیره تامین فروشگاه زنجیره ای خراب شده و هیچ فروشی وجود نخواهد داشت.
مدیریت موجودی
اگر بخواهیم یکی از بزرگ ترین چالش های فروشگاه های زنجیره ای را برای شما شرح دهیم، باید به مدیریت موجودی کالاها اشاره کنیم. در واقع بسیاری از فروشگاه ها، صدها مکان داشته و در این مکانها، هزاران موجودی برای نگهداری دارند، در نتیجه میتوانند با چالش های زیادی مواجه شوند که در ادامه ذکر خواهیم کرد:
اتمام موجودی
زمانی که مشتریان شما به فروشگاه مراجعه میکنند، توقع دارند تا هر کالایی که نیاز دارند را در کمترین زمان و براحتی پیدا کنند، حال تصور کنید قفسه ها خالی بوده و آنها کالای مورد نیازشان را پیدا نکنند، در اینصورت دیگر علاقه ای به مراجعه به فروشگاه شما ندارند و شما مشتری خود را از دست میدهید.
کسری موجودی
از دیگر چالش های موجود در فروشگاه، کسری موجودی است. این مشکل در اثر سرقت یا خطا بوجود میآید. حال این سرقت میتواند توسط کارکنان و یا خود مشتریان صورت پذیرد. گاهی نیز در اثر خطا رخ داده و مسبب آن، خود فروشگاه است. بعنوان مثال ممکن است که یک صندوقدار، اقلام پایین سبد خرید را از ندیده و ثبت نکند.
وجود کالاهای تاریخ گذشته
کالاهای تاریخ گذشته به کالاهایی گفته میشود که به تاریخ فروش تعیین شده توسط سازنده رسیده باشد یا به دلیل از دست دادن طراوت برای مصرف کننده نامطلوب باشد.
گردش کارمندان
گردش کارکنان به تعداد کارکنانی که در یک دوره زمانی مشخص کار را ترک کرده اند تقسیم بر متوسط تعداد کارکنان تعریف میشود. معمولا میزان گردش کارکنان در فروشگاه ها با درصد بالایی انجام میشود که سازمان های فعال در بخش های بالادستی را ویران میکند.
دو عامل اصلی که موجب گردش کارکنان میشود، پرداختی های ضعیف و کمبود مزایا است.
عدم یکپارچگی داده ها
یکپارچگی داده ها، یکی از مهم ترین موارد در از بین بردن چالش های یک فروشگاه زنجیره ای است. داده های خراب، جریان فیزیکی محصولات را متوقف خواهد کرد زیرا همه شرکت کنندگان در زنجیره تامین، دید خود را نسبت به آن چه که میفروشد، آن چه موجود است و آن چه مورد نیاز است از دست میدهند.
انتظارات زیاد مشتری
از دیگر چالش هایی که در فروشگاه های زنجیره ای رخ میدهد، انتظارات مشتریان است. اغلب مشتریان انتظار دریافت کالاهایی با پایین ترین قیمت و بالاترین کیفیت را دارند. در نتیجه تهیه کالاهای متنوع برای خدمات رسانی به مشتریان به چالشی بزرگ برای فروشگاه های زنجیره ای تبدیل شده است.
نیاز به تجربه ای برجسته برای جلب وفاداری مشتری
بزرگ ترین عامل وفاداری به برند، تجربه مشتری است. زیرا تجربه منفی، در احتمال مراجعه مجدد مشتری تاثیر بسزایی خواهد داشت. تبلیغات و پیشنهادات، میتواند به مشتریان کمک کند تا احساس خاص بودن کنند، اما کلید اصلی یک تجربه برجسته، شخصی سازی است. شناخت مشتریان از خریدها و علایق قبلی آن ها میتواند به فروشگاه های زنجیره ای در ایجاد برنامه های وفادار سازی کمک کند. این بینش ها را میتوان از داده ها، یا حتی یک مکالمه ساده دریافت کرد.
یک فروشگاه هر چقدر هم که بزرگ باشد، نباید گپ زدن با یک مشتری عادی را نادیده بگیرد. علاوه بر گپ زدن، شما میتوانید از طریق تماس و پیام های الکترونیکی، حس خاص بودن را به مشتری القا کنید.
سخن آخر
چالش های موجود در فروشگاه زنجیره ای، بیشتر از این حرف ها بوده و به این چند مورد محدود نمیشود. اما با حل همین تعداد چالش ها نیز میتوانید تا حدودی جایگاه فروشگاه خود را بالا برده و مشتریان وفادار تری برای خود جذب کنید. امیدواریم که این مطلب از بلاگ فروشگاه فامیلی برای شما مفید واقع شود.