با انواع خرما و خواص بی نظیر آن آشنا شوید

دانستنی ها
زمان مطالعه: 4 دقیقه

خرما یکی از میان وعده های مقوی و خوشمزه است که در انواع مختلف وجود دارد. نمونه آن خرمای مضافتی، کبکاب، پیارم و ربی است که در این مطلب به شرح ویژگی های آن پرداختیم. بعنوان مثال خرما کبکاب بیضی شکل بوده و از خرماهای نیمه خشک یا تر کشور ما محسوب می‌شود.

خرما یکی از میوه های پرخاصیت است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. خاستگاه اصلی خرما، هند بوده و در مناطق جنوبی ایران نیز به وفور پرورش داده شده است. انواع خرما بر اساس طعم، نحوه کاشت و ویژگی های ظاهری به دسته های مختلفی تقسیم می‌شوند. اگر قصد آشنایی با انواع خرما و خواص آن را دارید، تا انتهای این مطلب از بلاگ هایپر با ما همراه باشید.

بیشتر بدانید: با خواص شگفت انگیز آجیل آشنا شوید

انواع خرما

انواع خرما

خرما کبکاب

خرما کبکاب بیضی شکل بوده و از خرماهای نیمه خشک یا تر کشور ما محسوب می‌شود. این خرما در دو حالت رطب و خارک مصرف می‌شود. نوع رسیده این خرما به رنگ قهوه ای تیره می‌باشد. خواص آن، موارد زیر را شامل خواهد شد:

  • درمان کم‌‌‌خونی
  • سرشار از ویتامین های A ،C، B1، B2
  • موثر در کاهش وزن
  • درمان یبوست و اختلالات روده ای

خرما کبکاب

خرما مضافتی

یکی از شناخته شده ترین انواع خرما در ایران، خرما مضافتی است. رنگ این نوع از رطب ها هرچقدر تیره تر باشد، نشان دهنده بالاتر بودن رطوبت آن است. این نوع خرما را در هوای آزاد نیز می‌توانید نگهداری کنید اما بهتر است که در یخچال بماند. از خواص شگفت انگیز این خرما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان و پتاسیم
  • کاهش کلسترول
  • افزایش سطح انرژی
  • درمان یبوست
  • پیشگیری از سرطان
  • درمان بی خوابی

خرما مضافتی

خرما پیارم

از نمونه خرماهای نیمه خشک و دیررس است که سرشار از مواد معدنی و پروتئین است. این نوع خرما برای افراد دیابتی بسیار مطلوب است زیرا عمده قند موجود در آن از نوع فروکتوز می‌باشد.

خرما زاهدی یا قصب

خرما زاهدی در نقاط مختلفی از ایران کشت شده و نخل آن از مقاوم ترین نخل هاست. در شهرهای فارس، خوزستان و بوشهر، این نوع خرما به وفور کشت می‌شود. از نمونه فواید آن می‌توان به جلوگیری از سرطان، درمان کم خونی، تقویت دستگاه عصبی و سیستم گوارش اشاره کرد.

خرما زاهدی یا قصب

خرما شاهانی

از این نوع خرما برای تهیه انواع شیره خرما استفاده می‌شود. این خرما را به نام های شاوانی، شونی و خورک نیز می‌شناسند.خواص خرما شاهانی شامل موارد زیر می‌باشد:

  • سرشار از کلسیم، فسفر و آهن
  • تنظیم کلسترول مثبت خون
  • مفید برای معده و دستگاه گوارش

خرما شاهانیخرما ربی

زادگاه این خرما استان سیستان و بلوچستان است. رطوبت آن بسیار پایین بوده و ماندگاری بالایی دارد. همین امر، این خرما را به گزینه مناسبی برای صادرات تبدیل کرده است. خرما ربی منبع فروکتوز، لاکتوز، کلسیم و پتاسیم است. از طرفی در کاهش قند خون و استحکام استخوان‌‌‌‌ها نقش بسزایی دارد.

خرما صفوی

این نوع خرما نیز دارای خواص و مواد معدنی بسیاری است. صادرات خرما صفوی به میزان زیادی انجام می‌شود. طعم آن نیز بسیار شیرین است. برای درمان بیماری های روده، این خرما را بصورت ناشتا مصرف می‌کنند.

خرما صفوی

خرما گنتار

این خرما از ارقام مهم و صادراتی استان خوزستان به شمار می‌رود. ماندگاری این خرما بالا بوده و هسته آن بسیار کوچک است. این خرما معمولا در ایران مصرف داخلی ندارد. خواص آن شامل جلوگیری از سرطان سیستم گوارش، بهبود یبوست و پوکی استخوان می‌شود.

خرما شکری

رطوبت این خرما از نوع مضافتی کمتر بوده و رنگ روشن تری دارد. خرما شکری، کلسترول را پایین آورده و در پیشگیری از پوسیدگی دندان موثر است.

فروش خرما در فروشگاه هایپرفامیلی

سخن پایانی

تنوع خرماها بیشتر از این حرف هاست. در واقع بیش از 400 نوع خرما در جهان وجود دارد که ما فقط به برخی از آنان اشاره کردیم. خواص این خوراکی را دست کم نگرفته و آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید. شما می‌توانید انواع خرما را با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت، از فروشگاه فامیلی خریداری نمایید.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری