در علم روانشناسی، یکی از موضوعات جذاب و مهم در شناخت شخصیت افراد، آشنایی با درونگرایی و برونگرایی است. این موضوع مانند یک طیف بوده و ثابت نمیباشد، بعبارتی نمیتوان گفت که فردی صددرصد درونگرا یا برونگراست. ویژگی های شخص، شرایط زندگی و موردهای بسیاری در اینکه به کدام سمت متمایل شویم نقش دارد. بطور کلی نگرش برون گرایانه، فرد را به دنیای عینی بیرون سوق داده در حالیکه نگرش درون گرایانه، او را متوجه دنیای درون خود خواهد کرد. دو نگرش ذکر شده در هر شخصی وجود دارد اما معمولا یکی از آنها غالب و دیگری مغلوب است. برای آشنایی بیشتر با این نگرش ها و تفاوت افراد درونگرا و برونگرا با بلاگ هایپر همراه باشید.
بیشتر بدانید: علاقه مندان به کتاب بخوانند
همه چیز درباره افراد برونگرا
معمولا افرادی که به سمت نگرش درونگرایی متمایل میشوند، بسیار عملگرا بوده و علاقه به انجام فعالیت های گروهی دارند. این افراد به راحتی با دیگران ارتباط کلامی برقرار کرده و آشنایی با افراد غریبه برای آنها سخت نیست. بعلاوه افراد برونگرا دوستان و آشنایان زیادی در اطراف خود دارند.
اینگونه افراد، بودن در کانون توجه را دوست داشته و گوینده بودن را به شنونده بودن ترجیح میدهند. برونگراها معمولا رهبر خوبی بوده و به زمان کمتری برای تصمیمگیری نیاز دارند. البته که سرعت در تصمیم گیری گاهی خوب بوده و گاهی ممکن است به ضرر آنها تمام شود.
از دیگر ویژگی های بارز آنها، داشتن انرژی زیاد و فکر کردن با صدای بلند است. بعبارتی آنها دوست دارند که با کمک دیگران، مشکلات را حل کنند. این موارد تعدادی از تفاوت های افراد درونگرا و برونگرا است.
همه چیز درباره افراد درونگرا
آرام بودن، کم حرفی و محتاط بودن، از ویژگی های بارز بیشتر این افراد است. به قرار گرفتن در کانون توجه علاقه نداشته و ترجیح میدهند بجای بازگو کردن نظرات خود در جمع، آن را ذهن خود ارزیابی کنند. افراد درونگرا به نوشتن و شنیدن علاقه بیشتری داشته و از خلوت خود انرژی میگیرند.
محتاط عمل کرده و روابط اجتماعی خود را به تعداد افراد کمی محدود میکنند. این افراد زمان را صرف خود کرده و تمایلی به بیان اطلاعات شخصی به دیگران را ندارند. بعلاوه از انجام فعالیت ها بطور همزمان دوری میکنند. افرادی که نگرش درونگرایی دارند، از سخنرانی در فضاهای عمومی دوری کرده و خیلی کم در جمع های بزرگ دیده میشوند.
شخصیت درونگرا در کنار برونگرا
معمولا افراد درونگرا و برونگرا، مکمل هم بوده و از کنار هم بودن لذت میبرند. اما این موضوع ممکن است برای آنها، کمی مشکل بوجود آورد. بعنوان مثال امکان دارد که در انتخاب تفریحات، شیوه حل مسئله و مهارت های ارتباطی به مشکلاتی بربخورند. اگر دو شخص با دو نگرش متفاوت، قصد ازدواج با یکدیگر را دارند، باید قبل از اقدام به هرکاری، با هم صحبت کرده و به توافق برسند. بعبارتی باید از تفاوت های یکدیگر آگاه شوند تا با آرامش بیشتری در کنار هم ادامه دهند.
سخن پایانی
ما در این مقاله به شرح تفاوت های بین افراد درونگرا و برونگرا پرداختیم. اگر شما هنوز به درونگرا یا برونگرا بودن خود پی نبردید، میتوانید از تست های آنلاین معتبر استفاده کنید.