مهم ترین وظایف مدیر فروشگاه زنجیره ای چیست؟

صنعت خرده‌فروشی
زمان مطالعه: 4 دقیقه

فروشگاه های زنجیره ای، به مجموعه فروشگاه هایی گفته می‌شود که تحت یک نام یکسان و مدیریت واحد اداره می‌شوند و اغلب محصولات متنوعی دارند. حال هر کدام از این شعب، برای مدیریت و عملکرد موفق، نیاز به استخدام مدیر دارند. در واقع، موفقیت و سودآوری های هر فروشگاه به مهارت‌‌ها و توانمندی‌های مدیر آنجا بستگی خواهد داشت. حال وظایف مدیر فروشگاه زنجیره ای چیست؟ برای پاسخ به این سوالات، تا انتهای این مطلب از بلاگ فامیلی، با ما همراه باشید.

بیشتر بدانید: فروشگاه های زنجیره ای با چه چالش هایی مواجه می‌شوند؟

مدیر فروشگاه زنجیره‌ای کیست؟

مدیر فروشگاه زنجیره ای، فردی است که مدیریت فعالیت‌های روزانه فروشگاه و سرویس‌دهی به مشتریان را بر عهده داشته و و براساس دستورالعمل‌های داده شده، فروشگاه را اداره می‌کند. این فرد باید توانایی مدیریت و تجربه اداره کردن فروشگاه‌های بزرگ یا پرسنل و مشتریان زیاد را داشته باشد، زیرا مدیر فروشگاه است که عملکرد موفق آن شعبه را تضمین می‌کند.

داشتن مدرک بالای تحصیلی، امر مهمی نبوده و تجربه و توانایی مدیریت، امر مهم تری است. با اینحال، اغلب کارفرماها، داشتن حداقل مدرک لیسانس را شرط لازم برای استخدام مدیر فروشگاه زنجیره ای مدنظر قرار می‌دهند. اما بطور کلی مدیریت فروشگاه زنجیره‌ای به سال‌ها تجربه مدیریت خرده فروشی و فروشگاهی، توانایی بالا در رهبری و مدیریت و توجه و دقت بالا به جزئیات نیاز دارد.

مدیر فروشگاه زنجیره‌ای کیست؟

وظایف مدیر فروشگاه زنجیره ای چیست؟

مسئول تمام جنبه‌های عملکرد و فعالیت یک فروشگاه زنجیره‌ای، مدیر فروشگاه است. در واقع تمامی کارکنان و پرسنل یک فروشگاه باید به مدیر فروشگاه گزارش بدهند. حال وظایف کلی وی چیست؟

  • استخدام، آموزش و نظارت بر کارکنان و پرسنل جدید فروشگاه
  • مدیریت موجودی کالاها و اقلام و سفارش محصولات جدید
  • مدیریت کالاهای مرجوعی و بازگشت مبلغ به مشتریان برای محصولات آسیب دیده
  • نظارت بر فروشگاه و اطمینان از عملکرد صحیح بخش‌ها
  • راهنمایی دادن به پرسنل و مشتریان در مورد اطلاعات و قوانین فروشگاه
  • تبلیغات محصولات، اعمال تخفیف روی محصولات و ترغیب مشتریان برای خرید
  • ارائه بهترین خدمات به مشتریان و اطمینان از سطح بالای رضایت مشتری
  • آموزش و راهنمایی کارکنان و انگیزه دادن به تیم فروش
  • تدوین استراتژی‌های تجاری برای جذب مشتریان جدید، افزایش فروش فروشگاه و افزایش سودآوری
  • رسیدگی به شکایات و نگرانی‌های مشتریان به صورت حرفه‌ای
  • اطمینان از رعایت مقررات بهداشتی و ایمنی در فضای فروشگاه
  • مدیریت و بروز رسانی سوابق مالی
  • تهیه گزارش در مورد روند خرید، نیازهای مشتریان و امور مالی و ارائه به مدیران کل

چه مهارت‌هایی برای مدیریت فروشگاه زنجیره‌ای لازم است؟

مدیریت فروشگاه های زنجیره ای، به دلیل داشتن میلیون ها کالا و داشتن هزاران مشتری، کار آسانی نیست. کوچک ترین اشتباه موجب خدشه دار شدن اعتبار برند فروشگاه و از دست رفتن مشتریان است. به همین دلیل فردی که چنین مسئولیت مهمی را بر عهده می‌گیرد می‌بایست واجد برخی ویژگی‌های شخصیتی و مهارت‌های مورد نیاز باشد تا بتواند به خوبی از پس وظایف شغلی‌اش برآید.

مدیریت فروشگاه زنجیره‌ای

مهم‌ترین مهارت‌های لازم برای مدیریت فروشگاه

توانایی مدیریت و رهبری

فروشگاه های زنجیره ای، براساس قوانین و مقررات تعیین شده از سوی مدیریت کل فروشگاه‌ها اداره می‌شوند اما مدیران هر شعبه موظف اند تا بخش مربوط به خود را به درستی مدیریت کرده و از عملکرد صحیح پرسنل و کارکنان مطمئن شوند. نظارت بر عملکرد پرسنل، اطمینان از تعهد کاری و انجام صحیح وظایف پرسنل و مدیریت بحران و چالش‌‌های روزانه در محیط فروشگاه به توانایی مدیریت و رهبری بالایی نیاز دارد.

مهارت‌های ارتباطی قوی

از دیگر مهارت هایی که هر مدیر باید داشته باشد، برقراری ارتباطات قوی با مشتریان است. بعبارتی مدیر فروشگاه برای پاسخ‌دهی و راهنمایی مشتریان، حل اختلافات و نارضایتی‌ها، آموزش و مدیریت پرسنل و … به مهارت‌های ارتباطی قوی نیاز دارد و با تنظیم سبک ارتباطی خود با توجه به شرایط و استفاده از تکنیک‌های مناسب کلامی و نوشتاری، ارتباطی سازنده و موثر ایجاد کند.

مهارت‌های سازماندهی

یکی از اهداف استخدام مدیر فروشگاه زنجیره ای، اطمینان از عملکرد صحیح و موفق فروشگاه بدون توجه به شرایط و مشکلات است. در واقع مدیریت بخش‌های مختلف فروشگاه، تنظیم برنامه کاری و وظایف شغلی هر یک از پرسنل، رسیدگی به ارتباطات با مشتریان، به روزرسانی موجودی و سفارش کالای جدید به صورت همزمان مستلزم آن است که فرد توانایی سازماندهی بالایی داشته باشد و بتواند به نحو احسن از زمان استفاده کند.

توانایی حل مسئله

توانایی حل مسئله

در فروشگاه های زنجیره ای، روزانه چالش و مشکلات فراوانی بوجود می‌آید. حال وظیفه مدیر فروشگاه این است که بهترین راه حل را در کوتاه ترین زمان پیدا کند. داشتن تفکر انتقادی، قدرت تجزیه و تحلیل و مهارت حل مسئله به مدیر فروشگاه زنجیره‌ای کمک می‌کند در مواجهه با مشکلات، موثرترین راه حل‌ها را به کار بگیرد.

سواد کامپیوتری بالا

امروزه استفاده از کامپیوتر و نرم افزارهای مختلف در هر صنعتی بویژه فروشگاه های زنجیره ای رایج شده است. از نمونه کارهایی که برای انجام شدن، نیاز به سواد کامپیوتری دارند، میتوان به مدیریت خرده فروشی، پردازش سفارشات و صدور فاکتور، مدیریت امور مالی و حسابداری، تنظیم قیمت‌های موجودی، پیگیری موجودی انبار و فروشگاه و مدیریت برنامه کاری کارکنان اشاره کرد. در نتیجه داشتن سواد رایانه‌ای و تسلط بر نرم افزارهای فروشگاهی، امر مهمی است.

سخن پایانی

مدیریت فروشگاه زنجیره‌‌ای مسئولیتی مهم و سنگین است که نیازمند مهارتها و توانایی‌‌های ویژه‌‌‌ای است. فروشگاه‌های زنجیره‌ای اغلب تعداد پرسنل بالا و مشتریان بسیار زیادی دارند و مدیریت تمام بخش‌‌های فروشگاه و اطمینان از عملکرد صحیح پرسنل و رضایت تمام مشتریان به یک مدیر توانا و باتجربه نیاز دارد. از همین رو، کارفرماها برای استخدام مدیر فروشگاه زنجیره ای به مهارتهای مدیریتی و داشتن سابقه کار و تجربه مدیریت فروشگاهی توجه زیادی می‌‌کنند.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری