با شروع فصل پاییز و زمستان، احتمال ابتلا به سرماخوردگی در بسیاری از افراد افزایش مییابد. با ابتلا به این بیماری، علائمی مانند سرفه، عطسه و آبریزش در افراد ظاهر میشود. اما نگران نباشید، شما میتوانید با مصرف داروهای گیاهی، آن را بهبود بخشیده و حتی درمان کنید. نمونه هایی از آن شامل چای عسل، آویشن، ریشه شیرین بیان، چای ماسالا، ریشه گل ختمی و زنجبیل میباشد.
با این داروهای گیاهی، سرفه را درمان کنید
با شروع فصل پاییز و زمستان، احتمال ابتلا به سرماخوردگی در بسیاری از افراد افزایش مییابد. با ابتلا به این بیماری، علائمی مانند سرفه، عطسه و آبریزش در افراد ظاهر میشود که برخی از این علائم به مدت طولانی در بدن فرد باقی میماند. در بین این علائم ذکر شده، بیشترین علائمی که در بدن باقی مانده و فرد را آزار میدهد، سرفه های خشک است. اما نگران نباشید، شما میتوانید با روش های ساده و خانگی، آن را بهبود بخشیده و حتی درمان کنید. در این مطلب از بلاگ هایپر، به معرفی چند مورد از داروهای گیاهی موثر در درمان سرفه خشک میپردازیم. با ما همراه باشید.
بیشتر بدانید: کاربردهای عجیب نوشابه
معرفی داروهای گیاهی برای درمان سرفه
چای عسل
یکی از نوشیدنی هایی که در درمان سرفه های خشک بسیار موثر است، چای عسل میباشد. در واقع عسل، دارای خواص ضد باکتریایی بوده و سوزش گلو را کاهش میدهد. بعلاوه این ماده، خواص ضدالتهابی داشته و در نتیجه بهترین گزینه برای کاهش سرفه است.
برای استفاده از این نوشیدنی، ۲ قاشق چایخوری عسل را با آب ولرم و لیمو ترش یا چای مخلوط کنید. سپس آن را 1 یا 2 بار در روز بنوشید.
زردچوبه
ماده معجزه گر دیگری که در درمان این مشکل موثر است، زردچوبه میباشد. این ماده خواص ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی داشته و تاثیر بسزایی دارد.
به این منظور، یک قاشق چایخوری زردچوبه و یک هشتم قاشق چایخوری فلفل سیاه را به یک نوشیدنی مانند آب پرتقال سرد بیفزایید. دقت کنید که در مصرف آن زیاده روی نشود زیرا موجب ناراحتی معده، اسهال و حالت تهوع خواهد شد.
زنجبیل
این داروی گیاهی مانند زردچوبه، خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی داشته و میتواند رفلکس سرفه را با آرامش عضلات صاف مجاری تنفسی سرکوب کند.
برای تهیه چای زنجبیل میتوانید ۲۰ تا ۴۰ ریشه پوست کنده یا بریده شده آن را در آب گرم خیس کنید.
اگر میخواهید اثر این داروی گیاهی را دو چندان کنید، مقداری عسل یا آبلیمو به آن بیفزایید. لازم به ذکر است که از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید زیرا ممکن است موجب ناراحتی معده یا اسهال شود.
ریشه گل ختمی
این گیاه، سوزش ناشی از سرفه را کاهش داده و از ریشه آن در قالب شربت سرفه و قرص برای درمان سرفه کودکان در طب سنتی استفاده میشود. طبق مطالعات انجام شده، شربت های حاوی ریشه ختمی، همراه با آویشن و پیچک، در بهبود و درمان سرفههای ناشی از سرماخوردگی و عفونتهای دستگاه تنفسی، نقش زیادی دارد.
این گیاه، به صورت گیاه خشک شده یا چای کیسهای موجود است. به هر کدام آب گرم اضافه کرده و پس از خنک شدن، بنوشید.
چای ماسالا
چندین ماده آنتی اکسیدان در چای ماسالا وجود دارد که در درمان بیماریهایی مانند گلو درد و سرفه خشک موثر است. این چای، ضد التهاب بوده و میتواند در حل مشکل، تاثیر بسزایی بگذارد. بهتر است که برای درمان سرفه خشک کودکان، از چای ماسالا استفاده نکنید زیرا احتمال واکنش های آلرژیک وجود دارد.
ریشه شیرین بیان
طبق تحقیقات انجام شده، ریشه شیرین بیان، درد را تسکین داده، خلط را از بین برده و سرفه را کاهش میدهد. به این منظور، دو قاشق غذاخوری ریشه شیرین بیان را در یک لیوان آب جوش به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه مخلوط کنید. دقت داشته باشید که نباید در مصرف این دارو زیاده روی کنید زیرا منجر به افزایش فشار خون، خستگی و سردرد خواهد شد.
آویشن
این داروی گیاهی بسیار محبوب بوده و در درمان سرفه های خشک تاثیر بسزایی دارد. برای تهیه این دارو، روزانه ۲ قاشق چایخوری آویشن را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید و بعد از ۱۰ دقیقه، عصاره آن را مصرف کنید.
سخن پایانی
در این مطلب از بلاگ فروشگاه هایپرفامیلی، به معرفی داروهای گیاهی موثر در درمان سرفه های خشک پرداختیم. شما میتوانید تمامی این داروهای گیاهی ذکر شده را با بهترین کیفیت از شعبات فامیلی تهیه کنید.