آیا تابحال نام پروبیوتیک به گوشتان خورده است؟ آیا با فواید آن آشنایی داشته و میدانید که در چه غذاهایی یافت میشود؟ اگر دوست دارید با فواید پروبیوتیک برای بدن آشنا شوید و بدانید چطور باید از آنها بهرهمند شد، این مقاله از بلاگ هایپرفامیلی را تا انتها بخوانید.
بیشتر بدانید: هر آنچه باید درباره خواص انار بدانید
پروبیوتیک چیست؟
پروبیوتیک، باکتری های زنده و مخمرهای مفیدی هستند که به گوارش و هضم غذا کمک کرده و بطور کلی در سلامت بدن نقش دارند. این باکتری ها جزو باکتری های خوب شناخته شده و بطور طبیعی در بدن یافت میشوند. بعنوان مثال هنگامی که بدن شما عفونت میکند، باکتریهای خوب به از بین بردن باکتریهای بد اضافی کمک کرده و تعادل را به بدن بازمیگردانند. باکتریهای پروبیوتیک، حامیان سلامت روده بوده، عملکرد ایمنی بدن را بهبود بخشیده و در درمان برخی از مشکلات گوارشی، مانند یبوست و سندرم روده تحریک پذیر (IBS) نیز مفید واقع میشوند. این باکتری ها در برخی غذاها، نوشیدنیها و مکملها یافت شده و حضور آنها در دستگاه گوارش الزامی است.
فواید پروبیوتیک
- ارتقا سیستم ایمنی بدن
- جبران آسیبهای آنتیبیوتیکها به بدن
- کاهش التهاب روده در اثر جراجی
- افزایش توانایی هضم غذا
- بهبود حساسیت به لاکتوز
- افزایش سلامت رحم
- شادابی پوست
- کاهش افسردگی
- کمک به جذب بهتر ویتامین B
پروبیوتیک در چه غذاهایی یافت میشود؟
اگر جزو افرادی هستید که مصرف مواد غذایی را به استفاده از قرص و کپسول ترجیح میدهند، ما در این قسمت لیستی از غذاهای دارای پروبیوتیک را معرفی کردهایم.
ماست
یکی از بهترین مواد غذایی پروبیوتیک دار، ماست سنتی است. به این منظور، هنگام خرید ماست، به دنبال ماست سنتی، ماست پروبیوتیک مخصوص و ماست شیر بز بروید. شیر بز، منبع خوبی برای پروتئین، ویتامین و مواد معدنی بوده و هضم آن آسان تر است.
همیشه برچسب محتویات تشکیل دهنده را بخوانید. برخی از ماست ها دارای میزان بالایی نشاسته، شیرین کنندههای مصنوعی و طمعدهندههای مختلف بوده و برای بدن مضر هستند. در نتیجه از ماستی استفاده کنید که عاری از این مواد باشد.
برخی شیرها
شما میتوانید از میان محصولات برندهای تولیدکننده لبنیات، شیر حاوی پروبیوتیک را پیدا کنید. البته که هر نوع شیری با این باکتری ها غنی نشده است.
بعضی از پنیرها
همانند شیر، پنیر دارای پروبیوتیک نیز در بازار یافت میشود. پنیر گودا، پنیر چدار، پنیر موتزارلا و برخی پنیرهای پاستوریزه مانند پنیر لاکتیکی، جزء لبنیاتی هستند که پروبیوتیک دارند.
کفیر
این ماده نوعی لبنیات تخمیر شده است که ظاهر آن شبیه ماست است. این ماده را میتوان با شیر گاو یا شیر بز تهیه کرد. کفیر، منبع خوبی برای تامین آنتی اکسیدان بوده و خیلی راحت میتوان با خرید پودر قارچ کفیر در منزل، کفیر خانگی سالم تولید کرد و از فواید آن بهرهمند شد.
شکلات تلخ
خود شکلات تلخ به تنهایی دارای پروبیوتیک نبوده ولی به حمل و جذب پروبیوتیک در بدن کمک زیادی میکند. بعبارتی شکلات تلخ به باکتری های پروبیوتیک کمک میکند تا از PH قوی دستگاه گوارش، جان سالم به در برده و خود را به روده برسانند. به دلیل این قابلیت محافظت کننده شکلات، پروبیوتیکها را میتوانند به شکلاتهای بسیار با کیفیت یا شیر شکلات اضافه کنند.
ترشی
ترشیجات خانگی مانند خیارشور و ترشی کلم یا هر نوع ترشی دیگر البته بجز لواشک و آلو، دارای پروبیوتیک هستند. به این منظور، مصرف ترشیجات را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
کیمچی
یکی از خوراکی های معروف آسیای شرقی، نوعی ترشی کلم است که کیمچی نامیده میشود. کیمچی در اصل متعلق به کشور کره بوده و در کنار غذای اصلی خورده میشود. این ترشی دارای میزان زیادی ویتامین C، ویتامین B، کلسیم، آهن، پتاسیم و فیبر است.
چای کمبوچا
یکی از دیگر از محصولات به دست آمده از مخمرها و باکتریها، چای کمبوچا است. معمولا چای کیسه ای آن وجود دارد که میتوانید مورد مصرف قرار دهید.
کلم ترش
این ماده با کلم سفید تهیه شده و ظاهری شبیه به ترشی کلم دارد. این ماده، علاوه بر خوشمزگی دارای مقدار زیادی باکتری مفید، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین K، کلسیم، منیزیم، فولات، آهن، پتاسیم و روی میباشد.
سخن پایانی
رژیم غذایی خود را با اضافه کردن مواد غذایی پروبیوتیک اشباع کنید تا عملکرد دستگاه گوارشتان بهبود یابد. در این بین میتوانید از کپسول های پروبیوتیک نیز استفاده نمایید. ضمنا شما میتوانید مواد غذایی پروبیوتیک دار را با بهترین کیفیت از شعبات فروشگاه هایپرفامیلی خریداری نمایید.