راه های مختلفی برای بهبود و درمان افسردگی وجود دارد. نمونه ای از آن، ورزش کردن، تنظیم خواب، مدیتیشن، دوری از تنهایی و دنبال کردن علایقتان است. همچنین میتوانید دمنوش های آرامش بخش مانند بابونه، چای کوهی، اسطوخودوس و زعفران بنوشید.
با این روش ها افسردگی را درمان کنید
زمانی که واژه افسردگی به گوش افراد میخورد، تصوری از غم و اندوه در ذهن آنها ایجاد میشود. اما باید بگوییم که افسردگی، چیزی بیشتر از این حرف هاست و ممکن است علاوه بر روح شما، جسمتان را نیز درگیر کند. در این مطلب از هایپر، به توضیح افسردگی، علائم و روش های پیشگیری از آن میپردازیم.
افسردگی چیست؟
متاسفانه در جامعه کنونی، افسردگی بسیار پیشرفت کرده و افراد زیادی را درگیر میکند. در واقع این بیماری یک اختلال شایع و جدی است که روال زندگی طبیعی شما را مختل خواهد کرد. از علائم رایج افسردگی میتوان به احساسات منفی مانند ناامیدی، غم، اضطراب و عصبانیت اشاره کرد. البته این نکته را باید ذکر کنیم که غم و ناراحتی تا حدودی برای افراد عادی است و نمیتوان هر علائمی را به افسردگی نسبت داد. اما در صورتی که این علائم از چند هفته بیشتر زمان ببرد، باید آن را جدی گرفت.
مهم ترین علائم افسردگی
در این قسمت به مهم ترین علائم افسردگی اشاره خواهیم کرد:
- احساس خستگی بیش از حد، ناتوانی و بی انرژی بودن
- تغییر ناگهانی وزن و بی اشتهایی
- بروز رفتارهای خطرناک مانند مصرف مواد
- بی خوابی یا خوابیدن بیش از حد
- شکایت از هر چیزی و مقصر دانستن دیگران در بروز اتفاقات
- عدم تمرکز افراد
- ناتوان شدن در تصمیم گیری
- افکار خطرناک مانند خودکشی
- کاهش میل جنسی
نکتهای که در این خصوص باید به آن توجه کرد این است که علائم ذکر شده بعلت بیماری های مختلف و یا مرگ عزیزان بروز نکرده باشد. همچنین زمانی میتوان این علائم را به افسردگی نسبت داد که روی عملکرد فرد تاثیر جدی بگذارد.
راه های پیشگیری از افسردگی
پیش از توضیح راه های کنترل افسردگی، باید این نکته را ذکر کنیم که در صورت پیشرفت افسردگی نباید به همین راه های ساده بسنده کرد و حتما باید با یک متخصص مشاوره کرد.
ورزش کنید
مسلما همه شما با اهمیت ورزش و تاثیر آن در تندرستی آشنا هستید. از آنجایی که سلامت جسمی در پیشگیری از افسردگی تاثیر بسزایی دارد، آن را حتما در برنامه روزانه خود قرار دهید. در واقع ورزش علاوه بر سلامت جسمی، بر روحیه شما نیز تاثیر مثبت خواهد گذاشت.
به دنبال علاقه خود بروید
بیشتر چیزها در زندگی پس از مدتی عادی شده و مانند روز اول نیست. مثلا وقتی لباس مورد علاقه تان را میخرید، تا چند روز یا چند ماه برایتان جذابیت داشته و علاقه به پوشیدن آن دارید، اما بعد از مدتی آن لباس برای شما عادی شده و با لباس های دیگر فرقی نمیکند. اما موضوعات و چیزهایی هستند که هیچ وقت برای افراد تکراری نمیشوند. مثلا رفتن به دنبال علاقه خود موضوعی است که تکراری نشده و همیشه برای فرد جذابیت دارد. فعالیت مورد علاقه شما میتواند هر چیزی باشد. مثل نویسندگی، ورزش، رقص، بازیگری و ….
خواب خود را تنظیم کنید
مقدار خواب مورد نیاز هر فردی متفاوت است اما بطور کلی بزرگسالان به 7 الی 8 ساعت خواب نیاز دارند. پس خواب خود را تنظیم کرده و از کم خوابیدن یا خواب بیش از حد دوری کنید تا افسردگی نیز از شما دور شود.
مدیتیشن کنید
ذهن و بدن شما نیاز به آرامش و ریلکس شدن دارد. پس ورزش های ریلکسیشن مانند یوگا میتواند در پیشگیری و درمان این بیماری موثر باشد.
از تنهایی دوری کنید
زمانی که فردی تنهاست، افکار پوچ و منفی به سراغش آمده و ذهن او را به هم میریزد. پس تا جای ممکن از تنهایی دوری کرده و خود را مشغول نگه دارید.
دمنوش های آرامبخش
فواید گیاهان دارویی از کسی پوشیده نیست. از مهم ترین فواید آن میتوان به بهبود افسردگی اشاره کرد. گیاهان مهمی که در بهبود این بیماری نقش دارند شامل:
- بابونه
- چای کوهی
- اسطوخودوس
- زعفران
- جنسینگ
سخن پایانی
افسردگی به دلایل مختلفی پیش آمده و در صورت عدم توجه، احتمال پیشرفت آن وجود دارد. البته که هر دلیلی را نمیتوان به این بیماری نسبت داد. در واقع اگر علائم ذکر شده مدت طولانی زمان ببرد، باید احتمال بروز افسردگی را در نظر بگیریم.