رژیم غذایی سالم تر با مصرف جایگزین های شکر

سلامتی
زمان مطالعه: 4 دقیقه

متاسفانه امروزه مصرف شکر بسیار افزایش یافته و در نتیجه مصرف بالای آن، مشکلات زیادی برای افراد پیش خواهد آمد. به این منظور، شما باید تا جای ممکن، مصرف شکر را به حداقل رسانده و حتی از جایگزین های آن استفاده نمایید. نمونه هایی از جایگزین های شکر عبارتند از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند عسل، شیره خرما و شکرنارگیل، الکل های قندی و شیرین‌کننده‌های جدید مانند میوه راهب و استویا.

شیرینی های خوشمزه همیشه وسوسه انگیز بوده و رژیم گرفتن و حذف شکر را برای انسان سخت میکند. اما همه ما می‌دانیم که مصرف بیش از اندازه شکر، خطرناک بوده و آسیب های زیادی به بدن می‌رساند. در نتیجه بسیاری از افراد به دنبال جایگزین برای شکر هستند تا هم سلامت بدن خود را حفظ کنند و هم خوراکی های دلخواهشان را بخورند. در این مطلب از بلاگ هایپر، به بررسی فواید و مضرات شکر و جایگزین های آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

بیشتر بدانید: ۱۱ ماده غذایی که نباید در یخچال نگهداری شوند

شکر چه ضررهایی دارد؟

بطور کلی شکر ذاتا مضر نبوده و بدن ما با قند کار می‌کند. در واقع حذف کامل منابع قندی، کار اشتباهی است باید به اندازه نیاز در بدن باشد، اما شما باید بدانید که قند دریافتی بدنتان از کجا می‌آید.

شکر طبیعی با شکری که به خوراکی ها اضافه می‌شود فرق دارد. قندی که در میوه‌ها، غلات و محصولات لبنی وجود دارد مفید است اما شکری که به شیرینی‌ها، انواع نان، نوشابه، آب‌میوه‌های صنعتی و … اضافه می‌شود، نه تنها هیچ فایده ای برای بدن ندارد، بلکه آسیب زا نیز خواهد بود. بطور کلی بیشتر خوراکی هایی که در طول روز مصرف می‌شود، قند مصنوعی داشته و احتمال ابتلا به بیماری های مختلف را افزایش خواهد داد.

شکر چه ضررهایی دارد؟

ویژگی های جایگزین های شکر

موادی که جایگزین شکر هستند، شیرین اند اما شکری در خود ندارند. کالری آنها نیز کم بوده و یا اصلا کالری ندارند. خوراکی هایی که علامت بدون قند یا کتو روی برچسب خود دارند، حاوی جایگزین های قند هستند. این جایگزین‌ها به ۳ دسته تقسیم می‌شوند:

  • شیرین‌کننده‌های مصنوعی؛
  • الکل‌های قندی؛
  • شیرین‌کننده‌های جدید.

خطرات استفاده از شکر را بشناسید

  • افزایش پوسیدگی دندان‌
  • افزایش اشتها و زود گرسنه شدن
  • ابتلا به دیابت نوع 2
  • افزایش تری‌گلیسیرید
  • ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی
  • بروز مشکلات کبدی

شکر چه ضررهایی دارد؟

آیا قند را باید بطور کلی حذف کنیم؟

همانطور که ذکر شد، بدن ما برای سوخت و ساز به قند احتیاج دارد. در نتیجه حذف آن به معنای از دست دادن مواد مغذی مهم است. زمانی که قند کافی به بدن نرسد، بدن به حالت قحطی زدگی رفته و علائمی مانند سردرد، خستگی مفرط، ضعف و مه مغزی ظاهر می‌شود.

چه میزان مصرف شکر مناسب است؟

طی تحقیقات انجام شده، میزان مناسب شکر برای زنان، ۶ قاشق چای‌خوری و برای مردان ۹ قاشق چای‌خوری در روز است. اگر میزان مصرف شکر شما از این مقدار بیشتر است، باید آن را با روشی سالم و اصولی کاهش دهید.

آگاهی به میزان شکر مصرفی

لازم نیست که مصرف شکر را ناگهانی قطع کنید زیرا این کار خطرناک بوده و به بدن آسیب می‌رساند. برای این کار از قدم های کوچک شروع کرده و بدن را عادت دهید. هر هفته ۱ قاشق از شکر یا شیرین‌کننده‌ای که در چای و قهوه خود می‌ریزید کم کنید. آب را جایگزین نوشابه‌های گازدار کنید و شربت‌های خانگی رقیق‌تری برای خود آماده کنید.

قند محصولاتی مانند شکلات، سس و آدامس، بیشترین میزان قند مصرفی است که می‌تواند به بدن شما آسیب برساند. به این منظور، قبل از خرید هر محصول، به برچسب روی آن توجه کرده و به دنبال جایگزین های طبیعی برای آن باشید.

آگاهی به میزان شکر مصرفی

جایگزین‌های قند را بشناسید

جایگزین های شکر، طعم شیرینی دارند اما حاوی شکر نیستند. کالری آنها از شکر کمتر بوده و برخی از آنها اصلا کالری ندارند.

شیرین‌کننده‌های طبیعی

خوراکی هایی مانند شیره خرما، عسل، شکرنارگیل، ملاس و شربت افرا، موادی هستند که می‌توان به جای شکر از آنها استفاده کرد. این مواد حاوی ویتامین، آنتی‌اکسیدان و مواد معدنی مانند آهن، روی، کلسیم و پتاسیم بوده و کالری آنها بسیار پایین است.

الکل های قندی

شیرینی الکل های قندی از شیرین کننده های مصنوعی کمتر بوده و در بسیاری از خوراکی ها استفاده می‌شود. در بین این الکل ها، اریتریتول معروف‌ترین الکل قندی‌ است که قند خون را افزایش نداده و نسبت به قند، کالری کمتری دارد. البته که مصرف بیش از اندازه الکل های قندی نیز توصیه نمی‌شود.

Sugar alcohols

شیرین‌کننده‌های جدید

شیرین کننده های جدید، که به آنها شیرین‌کننده‌های بدون کالری گیاهی نیز می‌گویند، از منابع طبیعی تولید شده و خواص میوه یا عسل را دارند. بعلاوه این مواد، قند و کالری نداشته و موجب افزایش وزن و قند خون نمی‌شوند.

شیرین‌کننده‌های جدید عبارت‌اند از:

  • آلولوز
  • میوه راهب
  • استویا
  • تاگاتوز

طعم استویا و میوه راهب شبیه شکر معمولی بوده و خطری برای سلامتی ندارد. استویا قند خون را افزایش نداده و آن را می‌توان با نوشیدنی‌های سرد و گرم یا غلات صبحانه میل کرد. همچنین این ماده مانند شکر کاراملی نشده و پس از پخت تغییر رنگ نمی‌دهد. شیرین‌کننده میوه راهب نیز مانند استویا در آب حل می‌شود و در برابر حرارت مقاوم است.

سخن پایانی

درست است که انرژی بدن ما با قند تامین می‌شود اما مصرف بیش از اندازه آن نیز برای سلامتی مضر است. شما باید جایگزین های طبیعی و مصنوعی شکر را پیدا کرده و از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید. امیدواریم که این مطلب از بلاگ فروشگاه فامیلی برای شما مفید واقع شود.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری