عوارض خطرناک شب بیداری برای بدن انسان

سلامتی
زمان مطالعه: 4 دقیقه

افراد زیادی به خصوص نوجوانان، به شب بیداری عادت کرده و بجای آن، در طول روز می‌خوابند. اما باید بدانید که شب بیداری عوارض زیادی داشته و باید آن را جدی گرفت. برخی از عوارض آن عبارتند از:
ایجاد اختلال در عملکرد ذهن
فشار خون
افزایش وزن
افزایش علائم افسردگی
ضعف سیستم ایمنی بدن
ایجاد اختلال در باروری
ابتلا به دیابت
اختلالات روانی

احتمالا برای همه ما حداقل یکبار پیش آمده که به دلایل مختلف، یک شب را بیدار مانده و شب زنده داری کنیم. شب بیداری می‌تواند دلایل مختلفی مانند انجام کارهای عقب افتاده، تماشای فیلم و سریال و یا بیماری های متفاوت داشته باشد. اما در هر صورت باید بدانید که بیدار ماندن تا دیر وقت، عوارض زیادی داشته و نباید به این موضوع عادت کرد. در ادامه این مطلب به شرح مضرات شب بیداری می‌پردازیم. با هایپر همراه شوید تا اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید.

بیشتر بدانید: با عوارض مصرف غذای سرخ شده آشنا شوید

اهمیت خوابیدن چیست؟

یکی از نیازهای طبیعی بدن که در رشد و ادراک بهتر انسان نقش اساسی دارد، خواب کافی است. بعبارتی افرادی که خواب درستی ندارند، در حل مسائل مختلف با مشکل مواجه شده و نمی‌توانند اخلاق خوبی داشته باشند. بدن همه انسان ها بین 6 تا 8 ساعت خواب مفید نیاز دارد. این در حالی است که حداقل 60 درصد از افراد بزرگسال مقدار خوابشان کمتر از 6 تا 8 ساعت در شبانه روز است. در واقع خواب به اندازه موجب می‌شود تا عملکرد مغز بهبود پیدا کند.

Dangerous side effects of waking up at night for the human body

دلایل شب بیداری افراد

  • مصرف الکل
  • دمای نامناسب اتاق
  • داشتن استرس و اضطراب
  • مصرف کافئین
  • نور زیاد
  • تغذیه و رژیم غذایی
  • گرسنگی
  • شب ادراری سالمندان

عوارض شب بیداری برای انسان

شب بیداری در مدت زمان طولانی، بر تمام جنبه های روانی و جسمی انسان تاثیر می‌گذارد. با افزایش شب بیداری، مشکلات شما نیز بیشتر خواهد شد. در ادامه برخی از مهم ترین عوارض شب نخوابیدن را برای شما شرح خواهیم داد.

شب بیداری چه عوارضی برای انسان دارد؟

ایجاد اختلال در عملکرد ذهن

یکی از عوارض شایع شب بیداری، ایجاد اختلال در عملکرد ذهن است. این اختلال می‌تواند توان یادگیری افراد را کاهش دهد.

فشار خون

کمبود خواب موجب افزایش استرس در افراد خواهد شد. افرادی که در شبانه روز کمتر از 5 ساعت می‌خوابند دچار فشارخون، التهاب و ضربان قلب بالا خواهند شد.

فشار خون

افزایش وزن

بی خوابی، موجب افزایش هوس های ناسالم و زیاده روی در خوردن غذا خواهد شد. در نتیجه می‌توان گفت افرادی که عادت به شب زنده داری دارند، با چاقی و اضافه وزن همراه می‌شوند.

افزایش علائم افسردگی

طبق تحقیقات انجام شده، افرادی که افسردگی دارند، خواب مناسبی در شب نداشته و چرخه خواب منظمی نیز ندارند. حال خواب بی کیفیت و ناکافی، موجب افزایش علائم افسردگی خواهد شد.

شب بیداری چه عوارضی برای انسان دارد؟

ضعف سیستم ایمنی بدن

سیستم ایمنی بدن نیز در ارتباط مستقیم با خواب شبانه است. اگر خواب کافی و باکیفیتی نداشته باشید سیستم ایمنی بدنتان کاهش پیدا کرده و در برابر ویروس های مختلف مانند آنفولانزا و حتی سرماخوردگی نیز آسیب پذیر خواهید شد.

ایجاد اختلال در باروری

بی خوابی و شب زنده داری، موجب کاهش میل جنسی و اختلال در باروری افراد می‌شود. در واقع افرادی که شب بیداری دارند، هورمون تولید مثل آنها به درستی تنظیم نمی‌شود. این موضوع در نهایت باروری و تخمک گذاری را در آنها سخت خواهد کرد.

ایجاد اختلال در باروری

ابتلا به دیابت

بدن افرادی که دچار شب بیداری هستند، به خوبی نمی‌تواند میزان گلوکز و انسولین را پردازش کند، از این رو بیشتر این دسته از افراد در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.

اختلالات روانی

همانطور که ذکر شد، شب بیداری روی روان افراد نیز تاثیر خواهد گذاشت. در نتیجه طبق تحقیقات انجام شده افرادی که شب بیداری دارند، دچار اختلالات روانی مختلف مثل پارانویا و توهم می‌شوند.

آیا می‌توان از داروهای خواب آور استفاده کرد؟

در صورتی که خوابتان به هم ریخته است، به هیچ وجه به سراغ مصرف داروهای خواب آور نروید. این نوع داروها فقط باید طبق دستورات پزشک متخصص تجویز شود و بعلاوه فقط برای افرادی است که مشکلات خاصی دارند. در نتیجه خودسرانه عمل نکرده و از مصرف این داروها خودداری کنید.

برنامه خواب خود را تنظیم کنید

برنامه خواب خود را تنظیم کنید

تا اینجا با اهمیت خواب کافی آشنا شدید. در نتیجه اگر خواب باکیفیتی ندارید، باید یک برنامه خواب مناسب برای خود تنظیم کنید. به این منظور طبق روش زیر عمل کنید.

  • اگر به خواب میان روز عادت دارید بهتر است میزان و ساعت آن را تنظیم کنید. برای مثال بیشتر از 20  تا 30 دقیقه در طول روز نخوابید.
  • گوشی و لپ‌تاپ خود را یک ساعت قبل از خواب کنار بگذارید.
  • پیش از خوابتان مواد محرکی مثل قهوه و چای که کافئین بالایی دارند را مصرف نکنید.
  • پیش از خواب ورزش سنگین نداشته باشید.
  • برای خواب بهتر می‌توانید قبل از خواب حمام کنید یا نوشیدنی های گرمی مانند شیر بنوشید.
  • داروهای خواب آور را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید.

برنامه خواب خود را تنظیم کنید

کلام آخر

در این مطلب از بلاگ فروشگاه هایپرفامیلی، به شرح عوارض شب بیداری پرداختیم. فراموش نکنید که برای داشتن جشم و روح سالم، باید به میزان خواب خود مانند هر چیز دیگری اهمیت دهید.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری