با انجام این روش ها، تبخال لب را درمان کنید

سلامتی
زمان مطالعه: 4 دقیقه

مسلما شما برای یکبار هم که شده با بروز تبخال بر روی لب خود مواجه شده اید. برای حل این مشکل، از مسکن هایی مانند استامینوفن و ایبوپروفن استفاده کنید، کرم و پماد را روی محل تبخال نمالید بلکه به آرامی با گوش پاک کن روی آن بزنید.محل تبخال را خشک و تمیز نگه دارید.در دورانی که به تبخال دچار شده اید، از مصرف خوراکی‌های شور یا اسیدی خودداری کنید زیرا موجب تحریک آن خواهد شد.در صورتی که لب های شما بیش از حد خشک شد، از بالم های لب یا وازلین استفاده کنید.

یکی از بیماری های شایعی که شاید برای همه ما حداقل یکبار رخ داده باشد، تبخال است. رایج ترین نوع تبخال، تبخال لب بوده که در اطراف لب و دهان بوجود می‌آید. ویروسی که این بیماری را بوجود می‌آورد، فقط مخصوص لب نبوده و دیگر نقاط بدن را نیز می‌تواند درگیر کند. افرادی که به تبخال دچار می‌شوند، به دلیل ظاهر ناخوشایند و دردناک آن، همیشه به دنبال راه های درمان هستند. اگر شما هم به وفور با این مشکل مواجه می‌شوید، با هایپرفامیلی همراه باشید تا با روش های درمان تبخال آشنا شوید.

بیشتر بدانید: با انجام این راهکارها، مغز خود را تقویت کنید

تبخال چیست؟

تبخالی که در لب و دهان بوجود می‌آید، نوعی ضایعه عفونی بوده و بر اثر فعالیت ویروس HSV در بدن ایجاد می‌شود. این بیماری انواع مختلفی داشته و در مناطق مختلفی از بدن پدیدار خواهد شد. اما بطور کلی، تبخال بیماری خطرناکی نبوده و پس از گذراندن دوره خود، درمان می‌شود. پاتوژن های این بیماری به دو نوع تقسیم می‌شوند که نوع 1 باعث ایجاد تبخال در ناحیه لب و نوع 2، دستگاه تناسلی انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

نکته ای که در مورد تبخال وجود دارد این است که بسیاری از افراد ممکن است این ویروس را در بدن خود داشته باشند اما هیچ علائمی از خود بروز ندهند.

تبخال چیست؟

علائم تبخال لب چیست؟

بطور کلی، درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد اما شما می‌توانید با استفاده از یکسری داروها و درمان های خانگی، این عارضه را حل کنید. از علائم تبخال در لب می‌توان به زخم، تاول و درد اشاره کرد. در مراحل ابتدایی، احساس سوزن سوزن شدن و خارش ایجاد می‌شود. پس از آن، تبدیل به یک لکه قرمز و کوچک شده و برآمدگی تاول مانند بوجود می‌آورد. این تاول به احتمال زیاد پس از مدتی ترکیده و مایعی از آن خارج می‌شود. سپس پوسته هایی بر روی آن تشکیل شده و تبدیل به زخم می‌شود. زمانی که پوسته های زخم ایجاد شده، خشک شد، تقریبا به بهبودی رسیده است.

هنگام بروز تبخال چه کارهایی انجام دهیم؟

به هیچ عنوان تبخال را دستکاری نکرده و سطح آن را نخراشید. مایع داخل تاول تبخال بسیار عفونی بوده و ممکن است به بخش های دیگر بدن نیز سرایت کند. اگر بصورت غیر ارادی، آن را لمس کردید، سریعا دست های خود را با مایع بشویید تا از گسترش آن پیشگیری کنید. در صورتی که به وفور به این بیماری مبتلا می‌شوید، تا جای ممکن از اضطراب و استرس دوری کرده و سیستم ایمنی خود را تقویت کنید.

هنگام بروز تبخال چه کارهایی انجام دهیم؟

تبخال لب و مسری بودن آن

علت تبخال لب، ویروس بوده و در نتیجه تماس پوستی با فرد مبتلا، شما را نیز به این بیماری دچار خواهد کرد. تا جای ممکن از افراد مبتلا به تبخال دوری کرده و از بوسیدن و لمس دستان و وسایل آنها خودداری کنید. اگر هم به هر دلیل تماسی رخ داد، دستان خود را به خوبی بشویید.

چه عواملی ویروس تبخال را بیدار می‌کند؟

  • سرماخوردگی
  • تب
  • تغییرات هورمونی
  • استرس و اضطراب
  • درمان‌های دندانپزشکی
  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید
  • انجام کارهای زیبایی مانند تزریق ژل، فیلر، لیزر موهای زائد و سولاریوم

روش های خانگی برای درمان تبخال لب

روش های خانگی برای درمان تبخال روی لب

  • در صورتی که درد دارید، می‌توانید از مسکن هایی مانند استامینوفن و ایبوپروفن مصرف کنید.
  • برای تسکین درد، از یک قالب کوچک یخ نیز می‌توانید استفاده کنید. آن را در پارچه نازکی پیچیده و روی محل مورد نظر قرار دهید.
  • کرم و پماد را روی محل تبخال نمالید بلکه به آرامی با گوش پاک کن روی آن بزنید.
  • در صورتی که تبخال، عفونت کرد، به پزشک مراجعه کنید زیرا نیاز به مصرف انتی بیوتیک برای تبخال لب پیدا خواهید کرد.
  • از تماس نزدیک با افراد دیگر خودداری کنید.
  • محل تبخال را خشک و تمیز نگه دارید.
  • در صورتی که لب های شما بیش از حد خشک شد، از بالم های لب یا وازلین استفاده کنید.
  • در دورانی که به تبخال دچار شده اید، از مصرف خوراکی‌های شور یا اسیدی خودداری کنید زیرا موجب تحریک آن خواهد شد.

روش های خانگی برای درمان تبخال روی لب

سخن پایانی

همانطور که ذکر شد، تبخال لب بیماری حادی نبوده و با روش های آسان قابل درمان است. اما اگر بیش از حد به این بیماری مبتلا شده و یا از درمان‌های خانگی نتیجه نمی‌گیرید، بهتر است که با یک متخصص مشورت نمایید. امیدواریم که این مطلب از بلاگ فروشگاه فامیلی، برای شما مفید واقع شود.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری