با علائم آنفولانزا جدید بیشتر آشنا شوید

سلامتی
زمان مطالعه: 4 دقیقه

از رایج ترین علائمی که در اثر ابتلا به آنفولانزای جدید بروز میکند، آبریزش بینی، عطسه مداوم، سردرد، دردهای عضلانی و سرفه های خشک است. این بیماری برای کودکان، بزرگسالان بالای 65 سال، افرادی با سیستم ایمنی ضعیف، خانم های باردار وافرادی با بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی، کلیوی، آسم و دیابت خطرناک تر است.

بیماری آنفولانزا، بیماری که نام آن در این روزهای سرد پاییزی، بسیار شنیده می‌شود. این بیماری با منشا ویروسی خود بسیار واگیردار بوده و سالانه افراد زیادی را مبتلا می‌کند، البته که در پاییز و زمستان فعالیت این ویروس دو برابر خواهد شد. بطور کلی همه شما نام این بیماری را شنیده و حداقل یکبار به آن مبتلا شده اید. در هر سال سویه های جدیدی از این ویروس شیوع پیدا می‌کند که نیازمند مراقبت های بیشتری است. اما در صورت ابتلا به این بیماری، نگران نشوید، از پا درآوردن ویروس آنفولانزا کار سختی نیست. ما در ادامه این مطلب از بلاگ هایپر، به توضیح کلی درباره این ویروس و دیگر نکات مربوط به آن خواهیم پرداخت تا آمادگی شما برای مقابله با این ویروس را بالاتر ببریم.

بیشتر بدانید: مراقب بیماری های فصول سرد سال باشید

ویروس آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا ویروسی است که بیماری های عفونی را در دستگاه تنفسی شما گسترش می‌دهد. این ویروس معمولا بینی، گلو یا ریه را درگیر کرده و گاهی می‌تواند خطرناک باشد.

علائم آنفولانزا جدید

تقریبا بیشتر علائم آنفولانزا مانند سرماخوردگی بوده و تفاوت آنچنانی ندارد. تنها تفاوت فاحش این بیماری با سرماخوردگی در بروز علائم آن است. معمولا علائم سرماخوردگی به تدریج بروز کرده اما علائم آنفولانزا ناگهانی است. ما در ادامه به رایج ترین علائم این بیماری اشاره خواهیم کرد:

ویروس آنفولانزا چیست؟

  • آبریزش بینی
  • عطسه مداوم
  • سردرد
  • دردهای عضلانی
  • سرفه های خشک

علائمی که کمتر بروز می‌کند شامل:

  • تنگی نفس
  • تب و لرز
  • درد در ناحیه چشم
  • اسهال و استفراغ

آنفولانزا برای چه افرادی خطرناک تر است؟

  • کودکان
  • بزرگسالان بالای 65 سال
  • افرادی با سیستم ایمنی ضعیف
  • خانم های باردار
  • افرادی با بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی، کلیوی، آسم و دیابت

این ویروس چگونه به افراد دیگر منتقل می‌شود؟

همانطور که در بالا ذکر شد، واگیری این ویروس بسیار بالا بوده و در کسری از زمان می‌تواند فرد سالم را مبتلا کند. معمولا فرد بیمار با سرفه یا عطسه، این بیماری را در هوا یا یک فضای بسته پخش کرده و افراد سالم را در معرض خطر قرار می‌دهد.  از راه های دیگر انتقال این بیماری، لمس کردن اشیا آلوده مانند دستگیره های وسایل حمل و نقل عمومی و برخورد دست آلوده با بینی و دهان است. پیشنهاد ما برای جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا جدید، استفاده از ماسک در فضاهای بسته و جلوگیری از برخورد دست آلوده با صورت است.

بیماری آنفولانزا در کودکان چه علائمی دارد؟

بیماری آنفولانزا در کودکان چه علائمی دارد؟

معمولا کودکان به دلیل سیستم ایمنی ضعیف خود، بیشتر در معرض ابتلا به آنفولانزا هستند پس تا جای ممکن آنها را از فضاها و افراد آلوده دور نگه دارید. شایع ترین علائمی که در کودکان مبتلا مشاهده می‌شود شامل تب ناگهانی، بی حالی و خستگی بیش از حد، بینی گرفته و سرفه های خشک است. البته علائم دیگری مانند اسهال و استفراغ، بی اشتهایی، گلو درد و …نیز در کودکان دیده می‌شود اما علائم ذکر شده در بالا، شایع تر است.

دوره نهفتگی آنفولانزا جدید چند روز زمان می‌برد؟

در صورت حاد شدن آنفولانزا، دوره نقاهت آن می‌تواند 7 تا 14 روز زمان ببرد. اما بطور کلی 1 تا 4 روز برای دوران نقاهت آن در نظر گرفته شده است. افراد بیمار در این دوران باید استراحت کامل داشته و ترجیحا خود را قرنطینه کنند تا افراد دیگر را در معرض بیماری قرار ندهند.

همه چیز درباره واکسن آنفولانزا

این تصور که فقط کودکان و بزرگسالان بالای 65 سال به این بیماری مبتلا می‌شوند، یک فرضیه کاملا اشتباه است. تمامی افراد در معرض این بیماری بوده و هیچ فردی نمی‌تواند ادعای ایمن بودن داشته باشد. برای مقاوم کردن بدن، راه های مختلفی وجود دارد که اولین راه آن، تزریق واکسن آنفولانزا است. به عبارتی هرچه تعداد افراد بیشتری، خود را در برابر این بیماری واکسینه کنند، میزان گسترش آن را تا حد زیادی کاهش خواهند داد. زمان تزریق این واکسن، طبق توصیه اغلب پزشکان، اواخر آبان است زیرا فصل سرماخوردگی هنوز آغاز نشده و بدن می‌تواند در فرصت کافی، پادتن های این بیماری را بسازد.

همه چیز درباره واکسن آنفولانزا

 آیا واکسن آنفولانزا عوارض دارد؟

واکسن آنفولانزا مانند اغلب واکسن ها عوارض خفیفی مانند احساس درد در محل تزریق یا تب پایین را دارد که معمولا یک تا دو روز زمان می‌برد. اما نباید نگران عوارض خطرناک تری باشید، زیرا در واکسن آنفولانزا، ویروس های مرده از این بیماری وجود داشته و نمی‌تواند برای شما عوارض حادی ایجاد کند.

سخن آخر

آنفولانزا بیماری خطرناکی نیست اما در صورت عدم رعایت نکات ایمنی و ضعیف بودن بیش از حد بدن، می‌تواند مشکل ساز شود. پس تا جای ممکن خود را در معرض این بیماری قرار نداده و در صورت مبتلا شدن، به دنبال روش های درمان آن بروید.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری