کبد چرب یکی از بیماری های رایجی است که ممکن است هر فردی با هر رنج سنی به آن مبتلا شود. اگر مبتلا به این بیماری شده اید، باید مصرف شکر، الکل، غذاهای سرخ شده، نمک و گوشت قرمز را محدود کنید. بعلاوه باید آب کافی نوشیده و از مصرف دخانیات پرهیز کنید.
مبتلایان به کبد چرب بخوانند
یکی از مهم ترین عضوها در بدن، کبد است. این عضو حیاتی علاوه بر دفع سموم، در تولید پروتئین، چربی و صفرا نیز نقش بسزایی دارد. حال تصور کنید که در این عضو مهم، مقدار زیادی چربی انباشته شود، نتیجه آن چیست؟
نتیجه انباشته شدن حجم زیادی چربی، برابر است با ابتلا به کبد چرب. بی شک درباره این بیماری و علائم آن شنیده اید. زمانی که شخص به این بیماری مبتلا میشود، به علت بالا بودن میزان چربی، کبد درست عمل نکرده و بسیاری از وظایف خود را انجام نخواهد داد. حتی ممکن است با نارسایی مواجه شود. حال راه حل چیست؟ آیا درمان دارد؟ برای رسیدن به پاسخ تمامی این سوالات، با بلاگ هایپرفامیلی همراه باشید.
بیشتر بدانید: چگونه آنفولانزا را درمان کنیم؟
راهکارهایی برای تشخیص کبد چرب
بطور کلی یکسری علائم وجود دارد که میتوان به کبد چرب ربط داد. اما برای اطمینان، بهتر است که آزمایش داده و به یک پزشک نشان دهید. در ادامه به برخی از علائم ابتلا به این بیماری اشاره میکنیم:
- بدن سست و لخت و معمولا پوست سفید دارند.
- افراد مبتلا به کبد چرب، بعد از خوردن غذاهای چرب، احساس درد و سنگینی در قسمت راست و بالای شکم شما بوجود آمده و یک حس کرختی و سنگینی در کل بدن بوجود میآید.
- سرد بودن بدن از علائم دیگر ابتلا به این بیماری است.
- احتمال ابتلا در افرادی که اضافه وزن دارند، بیشتر است.
- بدن این افراد همیشه سرد بوده در حالیکه از گرما شکایت میکنند.
- ابتلا به کبد چرب در کودکان کم تحرک و پرخور نیز بروز خواهد کرد.
غذاهایی مفید برای درمان کبد چرب
در این بخش به تعدادی از غذاهای مفید برای این بیماری اشاره خواهیم کرد:
قهوه
کافئین های موجود در قهوه، میزان آنزیم های غیر طبیعی کبد را کاهش داده و در نتیجه احتمال بروز این بیماری را کاهش خواهد داد.
انواع ماهی ها
انواع ماهی های چرب مانند ساردین، سالمون و ماهی قزل آلا سرشار از اسیدهای امگا 3 بوده و همین ماده میتواند التهاب را کاهش داده و سطح چربی کبد را تنظیم کند.
بلغور جو دوسر
غلات کامل مانند بلغور جو دوسر، به دلیل برخورداری از فیبر بالا، موجب احساس سیری در شما خواهد شد. در نتیجه زمانی که احساس سیری داشته باشید، غذای کمتری خورده و احتمال بروز این بیماری را کاهش خواهید داد.
سبزیجات و سویا
اگر مبتلا به کبد چرب هستید، حتما سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی را در رژیم غذایی خود قرار دهید. سبزیجات به کاهش تجمع چربی در کبد و کاهش وزن، کمک زیادی خواهد کرد.
گردو
گردو بعلت داشتن امگا3 در خود عملکرد کبد را افزایش داده و احتمال ابتلا به بیماری های کبدی را کاهش خواهد داد.
چای سبز
چای سبز در جذب چربی تداخل ایجاد کرده و طبق تحقیقات گروهی از محققان، تا حدودی میتواند ذخیره چربی در کبد را کم کند. این ماده فواید شگفت انگیز دیگری مانند کاهش کلسترول و بهبود کیفیت خواب را نیز دارد.
روغن زیتون
یکی از روغن های سالم و سرشار از امگا 3، روغن زیتون است. شما برای جلوگیری از بروز این بیماری، با مصرف روغن های طبیعی و سالم تر میتوانید آنزیم های غیر طبیعی کبد را کاهش داده و وزن بدن را کنترل نمایید.
غذاهای ناسالم و مضر برای کبد چرب
افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، باید خود را محدود کرده و برخی از مواد غذایی و نوشیدنی را از رژیم خود حذف کنند. تعدادی از این مواد غذایی عبارتند از:
- شکر
- الکل
- غذاهای سرخ شده
- نمک
- نان سفید، برنج سفید و ماکارونی
- گوشت قرمز
نکاتی برای بیماران کبد چرب
- نوشیدنی های ورزشی و انرژی زا، نوشابه و آب میوه های مصنوعی را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
- آب کافی بنوشید.
- با خوردن موز به پاک سازی کبد و غلبه بر میزان کم پتاسیم بدن کمک کنید.
- از مصرف دخانیات پرهیز کنید.
سخن پایانی
ما در این مطلب از بلاگ فروشگاه فامیلی، به شرح مطالبی درباره بیماری کبد چرب و نکات مربوط به آن پرداختیم. امیدواریم که برای شما مفید واقع شود.