با فرا رسیدن ماه رمضان، اغلب مسلمانان جهان، روزه میگیرند. طبق تحقیقات انجام شده نیز ثابت شده است که روزه داری، نتایج مثبتی بر بدن خواهد گذاشت. اما سوالی که پیش میآید این است: آیا در بدن همه به یک شکل جواب میدهد؟ آیا ضرری هم میتواند داشته باشد؟ پاسخ این سوال مثبت است. روزه داری برای برخی افراد ممنوع بوده و نه تنها مفید نبوده بلکه آسیب های جدی به بدن و سیستم ایمنی آنها خواهد زد. حال این افراد چه کسانی هستند؟ برای پاسخ به این سوال، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
بیشتر بدانید: چگونه با پرخوری مقابله کنیم؟
روزه گرفتن برای چه افرادی ممنوع است؟
- افرادی که مبتلا به بیماریهایی مانند بیماری قلبی یا دیابت نوع 2 هستند.
- زنانی که سعی در باردار شدن دارند.
- زنانی که باردار یا شیرده هستند.
- افراد کم وزن
- کسانی که اختلال خوردن دارند.
- افرادی که در تنظیم قند خون با مشکل مواجهاند.
- افرادی که فشارخون پایین دارند.
- کسانی که داروهای تجویز شده توسط پزشک را مصرف میکنند.
- زنانی که سابقه آمنوره دارند.
- افراد مسن
اگر دچار بیماری خاصی بوده و قصد روزه گرفتن دارید، باید قبل از آن با پزشک خود مشورت کرده و طبق تشخیص وی اقدام کنید.
روزه داری را آسان کنید
زمانی که روزه میگیرید، باید بدن خود را با خوردن مواد غذایی مقوی تقویت کنید تا در طول روز دچار ضعف نشوید. در ادامه راهکارهایی برای آن شرح میدهیم.
به هیچ عنوان سحری را حذف نکنید
بسیاری از افراد تمایل به حذف سحری دارند، زیرا عقیده دارند که در آن زمان اشتهایی برای خوردن غذا وجود نداشته و بیدار شدن نیز بسیار سخت میباشد. اما باید بدانید که طبق توصیه های پزشکان، خوردن سحری بسیار مهم بوده و در این زمان باید غذاهای مقوی و انرژی زا مصرف شود. بعبارتی سحری را با خوردن کربوهیدرات های ساده نگذرانید.
به اندازه کافی آب بنوشید
مسلما با فواید نوشیدن آب به اندازه کافی آشنایی دارید. اگر روزه میگیرید، به اندازه کافی آب نوشیده و بدن را هیدراته نگه دارید. کم آبی بدن تاثیرات نامطلوبی روی انرژی و حافظه شما خواهد گذاشت. به این منظور، بعد از افطار، فرصتی مناسب برای نوشیدن آب است. یک بطری آب کنار خود گذاشته و بطور مداوم آب بنوشید. میتوانید از موارد دیگر مانند میوه و سبزیجات نیز استفاده کنید.
بیش از حد غذا نخورید
در ماه رمضان، پرخوری نکرده و به اندازه کافی غذا بخورید. زیرا غذاهای سنگین و چرب مضر بوده و میتواند موجب خستگی در روز بعد شود. طبق توصیه پزشکان، با خرما، مقداری میوه و نوشیدن مقداری آب، افطار کنید. قندهای طبیعی میوه، به بدن شما این امکان را میدهد تا تایید كند كه غذا خوردهاید. در نتیجه این امر، احساس گرسنگی نخواهید کرد و پرخوری هم نمیکنید.
سخن پایانی
در این مطلب به شرح برخی از نکات مربوط به روزه داری اشاره شد. با رعایت این نکات ساده، روزه داری را برای خود آسان کنید.