اگر به پرخوری عادت کرده اید، باید هر چه زودتر اقدام به ترک آن کنید زیرا آسیب های زیادی به شما خواهد زد. به این منظور، شمرده غذا خوردن، عدم مصرف غذاهای ناسالم، مصرف غذا در ساعات معین، مصرف پروتئین، فیبر، جوییدن آدامس و خوردن صبحانه مفصل را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
چگونه با پرخوری مقابله کنیم؟
مسلما همه ما حس گرسنگی را تجربه کردیم. زمانی که فرد این احساس را پیدا میکند، سریعا به دنبال غذا یا خوراکی برای رفع آن میپردازد. حال اگر در زمان درست، غذا به بدن خود برسانید، گرسنگی میتواند بهترین پشتیبان شما برای رعایت رژیم غذایی باشد. اما در صورتی که آن را کنترل نکنید، به دشمن رژیم غذایی خود تبدیل خواهید شد. در واقع یکی از مشکلاتی که در اثر گرسنگی رخ میدهد، پرخوری است. علت پرخوری میتواند دلایل مختلفی مانند استرس و درگیری های فکری باشد. بعنوان مثال فرد بعلت مشکلات مختلف و استرس، در روز چندین وعده غذایی مصرف کرده و با چاقی و افزایش وزن روبرو خواهد شد. اما این راهش نیست. شما باید سعی کنید تا از پرخوری دوری کرده و با افزایش وزن خداحافظی کنید. اگر به دنبال راه و روش هایی برای مقابله با پرخوری هستید، تا انتهای این مطلب از بلاگ فامیلی با ما همراه باشید.
بیشتر بدانید: میوه های مفید برای درمان سرماخوردگی را بشناسید
چطوری به پرخوری غلبه کنیم
خوردن صبحانه را فراموش نکنید
طبق تحقیقات انجام شده، افرادی که در وعده صبحانه، مقادیر بیشتری از پروتئین، چربی و کربوهیدرات دریافت میکنند، احساس سیری بیشتری داشته و در روز نیاز کمتری به دریافت کالری در خود میبینند. در نتیجه اگر میخواهید که دچار چاقی نشوید، به اندازه کافی صبحانه بخورید.
تهیه وعده های غذایی بزرگتر
مواد غذایی جامدی که حاوی آب زیاد است، در کنترل گرسنگی نقش بسزایی دارد. زمانی که مواد غذایی آبدار مانند میوه و سبزیجات مصرف میکنید، در واقع وعده بزرگی خورده اید که کالری کمی دارد. همچنین برای جلوگیری از پرخوری، میتوانید وعده ناهار و شام خود را با سالاد شروع کنید. یا از حبوبات و گوشت کم چرب استفاده نمایید. ضمنا میتوانید حجم وعده های غذایی خود را با افزودن اسفناج، گوجه و بروکلی بخارپز شده بیشتر کنید.
آدامس بجوید
زمانی که فرد گرسنه بوده و در یک مغازه یا فروشگاه حضور پیدا کند، مسلما طمع کرده و بیش از حد خرید میکند تا شکم خود را با پرخوری سیر کند. به این منظور، اگر با شکم گرسنه قصد خرید پیدا کردید، آدامس بدون شکر درون دهانتان قرار دهید و آن را حسابی بجوید. طبق مطالعات انجام شده، زمانی که فرد آدامس میجود، کمتر احساس گرسنگی میکند.
مصرف فیبر را فراموش نکنید
بطور کلی بدن انسان، مواد غذایی فیبر دار را دیرتر هضم میکند. در نتیجه زمانی که این مواد را بخورید، دیرتر گرسنه شده و پرخوری نمیکنید. مواد غذایی فیبر دار شامل بامیه، کلم بروکسل، نخود فرنگی، شلغم، حبوبات، آجیل و دانههای خوراکی و برخی از میوه ها مانند نارگیل، انجیر و آووکادو است.
پروتئین مصرف کنید
از دیگر موادی که از پرخوری جلوگیری کرده و شکم شما را تا ساعت ها سیر نگه میدارد، مصرف مواد پروتئین دار است. موادی مانند سفیده تخممرغ، تن ماهی بدون روغن یا مرغ بدون پوست در لیست مواد پروتئین دار قرار میگیرد.
ساعات منظمی برای مصرف غذا تعیین کنید
برای رهایی از پرخوری و افزایش وزن، باید سطح گرسنگی خود را تعیین کنید. اگر نمیتوانید این کار را انجام دهید، از ساعات خود استفاده کنید. معمولا فاصله بین گرسنگی معمولی تا گرسنگی کامل چیزی بین 4 تا 5 ساعت است. در صورتی که این عدد افزایش یابد، شرایط بحرانی شده و اراده خود را از دست میدهید.
از مصرف خوراکی های ناسالم پرهیز کنید
ترجیحا از خرید خوراکی های ناسالم و چاق کننده مانند تنقلات ناسالم و … دوری کنید. اگر هم به هر دلیل خریدید، آن را جلوی چشم خود نگذارید. در این صورت هر زمان که احساس کرسنگی پیدا کردید، به سراغ آنها نخواهید رفت. بعبارتی شما میتوانید این خوراکیها را در دوره زمانی بلندتری مصرف کرده و کالری کمتری دریافت کنید.
شمرده شمرده غذا بخورید
در زمان غذا خوردن، از قاشق و ظرف های کوچک تر استفاده کنید. بعلاوه مقدار کمتری از غذا در دهان خود بگذارید و آن را به آرامی بجوید. بعلاوه پیش از خوردن غذا کمی آب بنوشید تا شکمتان پر شود. با انجام این کار تا حدودی از پرخوری جلوگیری خواهید کرد.
سخن پایانی درباره پرخوری و راه های مقابله با آن
هیچ فردی از چاقی و اضافه وزن خوشش نمیآید. متاسفانه امروز به دلایل مختلف، مردم با با این مشکل دست و پنجه نرم کرده و به دنبال راههایی برای مقابله با پرخوری هستند. افزایش وزن نه تنها ظاهر هیکل شما را خراب کرده بلکه بروز بیماری های مختلف را در شما افزایش خواهد داد. در این مطلب از بلاگ هایپرفامیلی به شرح راهکارهایی ساده برای رهایی از پرخوری اشاره شده است. امیدواریم که برای شما مفید واقع شود.