تاثیر شناخت مزاج های غذایی بر سلامت انسان

سلامتی
زمان مطالعه: 4 دقیقه

اگر بخواهیم مزاج انسان را دسته بندی کنیم، به چهار دسته مزاج صفراوی (گرم و خشک)، دموی، سوداوی و بلغمی تقسیم بندی می‌شود. افرادی که مزاج صفراوی دارند، انسان هایی فعال بوده و نیاز به سه وعده غذا در حجم متوسط و ۵ الی ۶ ساعت خواب در روز نیاز دارند. پوستی نرم، موهای پرپشت و چرب و بدنی با استخوان بندی درشت، از ویژگی های ظاهری افراد دموی است. استخوان بندی ظریف و اندامی لاغر، از ویژگی های افراد سوداوی است. پوست مرطوب، استخوان بندی درشت، موی نازک و چرب، تن صدای پایین و چشمان درشت نیز از ویژگی های ظاهری افراد بلغمی است.

آیا تابحال چیزی در مورد مزاج و مزاج شناسی شنیده اید؟ آیا می‌دانستید که با شناخت مزاج خود می‌توانید انواع بیماری ها را از خود دور کرده و بدن خود را در سلامت کامل نگه دارید؟ از گذشته تاکنون شناخت مزاج افراد همیشه در طب سنتی از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. اگر خواهان دریافت اطلاعات بیشتری در مورد این موضوع هستید، تا انتهای این مطلب با بلاگ هایپر ما همراه باشید.

بیشتر بدانید: با این روش ها، از پوست دست خود محافظت کنید

همه چیز درباره مزاج

همه چیز درباره مزاج

در طب سنتی این باور وجود دارد که از ترکیب چهار عنصر هوا، آب، خاک و آتش، بدن انسان تشکیل می‌شود. در نتیجه فرایند این مجموعه، مزاج تشکیل خواهد شد. عقیده دیگری که در این طب وجود دارد، این است که مزاج افراد، روی احوال درونی و بیرونی آنها بسیار موثر است. بنابراین برای ریشه یابی و درمان بسیاری از بیماری ها، ابتدا باید مزاج فرد را مشخص کنید.

انواع مزاج

بطور کلی مزاج ها به دو دسته تقسیم می‌شوند:

مزاج گرم

  • مزاج صفراوی
  • مزاج دموی

مزاج سرد

  • بلغمی
  • سوداوی

توضیحی کوتاه و کامل درباره مزاج ها

توضیحی کوتاه و کامل درباره مزاج ها

مزاج صفراوی (گرم و خشک)

افرادی که مزاج صفراوی دارند، انسان هایی فعال بوده و نیاز به سه وعده غذا در حجم متوسط و ۵ الی ۶ ساعت خواب در روز نیاز دارند. مشخصات ظاهری این افراد شامل پوست خشک، چشمانی درشت و مفاصل محکم است.

از جمله صفات شخصیتی و رفتاری این افراد نیز می‌توان به مواردی مانند رک گویی، عاطفی بودن، حافظه قوی، زیرکی و اشتهای خوب اشاره کرد. یکی دیگر از ویژگی های این افراد، زود از کوره در رفتن نیز می‌باشد.

مزاج دموی (گرم و تر)

پوستی نرم، موهای پرپشت و چرب و بدنی با استخوان بندی درشت، از ویژگی های ظاهری این افراد است. دموی ها حافظه قوی و فعالیت بدنی بالایی دارند. این افراد در روز به دو وعده غذا با حجم متوسط یا زیاد نیاز داشته و تحمل هوای گرم و مرطوب را ندارند. ویژگی های رفتاری این افراد نیز شامل جسور، عاطفی، خوش رو و منعطف می‌باشد. معمولا خانم های این دسته، قاعدگی های دردناکی را تحمل می‌کنند.

حافظه قوی

مزاج سوداوی (سرد و خشک)

استخوان بندی ظریف و اندامی لاغر، از ویژگی های افراد سوداوی است. این افراد معمولا با سرعت بالا صحبت کرده و تحلیل گر، متفکر، کمال گرا، منظم و فعال هستند. سوداوی ها تحمل آب و هوای سرد و خشک را نداشته و پوست سرد، موهای زبر، خشک و نازک دارند. افرادی که از این مزاج برخوردارند، باید در روز سه وعده غذا با حجم کم یا متوسط بخورند.

مزاج بلغمی (سرد و تر)

استعداد چاقی در افراد بلغمی بسیار بالا است. پوست مرطوب، استخوان بندی درشت، موی نازک و چرب، تن صدای پایین و چشمان درشت از ویژگی های ظاهری این افراد است. شخصیت این افراد آرام، ثابت، کمی خجالتی و ترسو می‌باشد. بلغمی ها به راحتی می‌توانند از وعده های غذایی بگذرند، بعلاوه نسبت به مزاج های دیگر، احساس تشنگی در آنها کمتر می‌باشد. دو وعده غذا با حجم متوسط برای این افراد کافی است.

افراد آرام

آیا می‌توان مزاج انسان را تغییر داد؟

مزاج انسان ها از بدو تولد تا زمان مرگ آنها ثابت نبوده و ممکن است تغییر کند. در واقع مزاج، یک حالت درونی در افراد است. بعنوان مثال برای تعیین مزاج یک نوزاد، حالت فیزیکی مادر، شرایط رحم و تغذیه نقش بسزایی خواهد داشت.

عوامل مختلفی می‌تواند مزاج انسان را تغییر دهد که در ادامه به بخشی از آن اشاره می‌کنیم:

  • بلوغ و تغییرات هورمونی
  • تغذیه و سبک زندگی افراد
  • شرایط آب‌ و هوایی
  • محل زندگی
  • فعالیت‌ های روزانه

نحوه تست تشخیص مزاج خود

ساده ترین راه تشخیص مزاج شامل موارد زیر است:

  • لمس پوست بدن: صفراوی ها پوستی خشک و زبر داشته اما دموی ها از پوست گرم و نرم برخوردارند.
  • وضعیت مو: افراد دارای طبع گرم، معمولا موهای پرپشت و مجعد دارند.
  • زمان خواب: افراد گرم مزاج معمولا در شبانه روز کمتر از ۸ ساعت می‌خوابند.
  • رنگ پوست: افرادی که مزاج گرم دارند، معمولا پوست سفید یا زردی دارند.

نقش مزاج در ازدواج

نقش مزاج در ازدواج

مزاج طرف مقابل، یکی از گزینه های مهم برای ازدواج است. سعی کنید با فردی ازدواج کنید که هم طبع شما باشد. در صورتی که مزاج دو طرف شبیه به هم نبوده و یا اختلاف زیادی داشته باشد، در تمایلات و رفتار آنها اختلافاتی بوجود آمده و به مشکل برمی‌خورند.

غذاهای مورد استفاده برای هر مزاج

هر مزاجی که دارید، باید غذاهایی را مصرف کنید که در نقطه مقابل مزاج شما قرار دارد. مثال هایی از مواد غذایی مورد نیاز هر مزاج برای شما شرح داده خواهد شد:

طبع گرم و تر

برنج، بلوط، آبغوره، آلبالو و باقلا

گرم و خشک

تخم هندوانه، اسفناج، آلو، پنیر تازه، جگر سفید، توت فرنگی

سرد و تر

آویشن، بادام کوهی، اسطوخودوس، بادمجان، پیاز و پسته

سرد و خشک

انجیر تازه، انگور، بادام زمینی، جیگر سیاه، توت سفید

زندگی سالم

سخن آخر درباره تشخیص مزاج

برای داشتن بدنی شاداب و دور از هرگونه بیماری، باید مزاج خود را با توجه به سن و ویژگی های روحی و جسمی، تعیین کنید. در نتیجه تعیین مزاج، زندگی سالم تری نیز خواهید داشت.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار فامیلی

جدیدترین مطالب سبک زندگی

جدیدترین مطالب صنعت خرده‌فروشی

جدیدترین مطالب آشپزی

جدیدترین مطالب آموزشی سلامتی

جدیدترین مطالب توسعه فردی

جدیدترین داتستنی های جالب

جدیدترین مطالب سفر و گردشگری